E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα Μαθήματα Ευζωίας που όλοι αξίζει να παρακολουθήσουν!

Ένα πρόγραμμα σεμιναρίων με στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας

Τα Μαθήματα Ευζωίας που όλοι αξίζει να παρακολουθήσουν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το SAY YES/ Δράσεις & Εκδηλώσεις για την Ζωή & τον Πολιτισμό σε συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα σεμιναρίων με στόχο να φέρει σε επαφή το κοινό με τις αρχές της Θετικής Ψυχολογίας, όπως αυτές εφαρμόζονται στους βασικούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σεμινάρια είναι δίωρα, διαδραστικά, με βιωματικές ασκήσεις, ώστε να εκπαιδεύονται οι συμμετέχοντες στις νέες πρακτικές. Στόχος η μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή και η ακόμα πιο λειτουργική σχέση με το περιβάλλον. Τα σεμινάρια έχουν το κάθε ένα διαφορετικό θέμα και μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει κάποια από αυτά ή και όλα.

Κόστος 6 σεμιναρίων: 120 ευρώ/άτομο Η συμμετοχή σε μεμονωμένα σεμινάρια κοστίζει 25 ευρώ/άτομο ανά σεμινάριο.

Η παρακολούθηση όλης της σειράς δίνει την ευκαιρία για καλύτερη εμπέδωση της μεθοδολογίας μέσα από την τακτική επαφή με την Θετική Ψυχολογία. Τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα – ένα γυμναστήριο για την καλή ψυχική μας κατάσταση.

Οι εισηγητές των σεμιναρίων είναι όλοι κάτοχοι (ή υποψήφιοι κάτοχοι) διδακτορικού διπλώματος κι έχουν πολυετή εμπειρία στην Θετική Ψυχολογία τόσο στον ερευνητικό όσο και στον εκπαιδευτικό τομέα.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στην εμπνευστική ατμόσφαιρα του Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 31/10/18, 19:00-21:00 Selfcare /Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας Ειρήνη Καρακασίδου
  • 28/11/18, 19:00-21:00 Θετικές Σχέσεις /Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας Πασχαλιά Μυτσκίδου
  • 30/01/19, 19:00-21:00 Φιλίες Ενηλίκων /Υποψήφιος Δρ. Ψυχολογίας Χρήστος Πεζηρκιανίδης
  • 27/02/19, 19:00-21:00 Ροή /Δρ. Βίκυ Γιωτσίδη
  • 27/03/19, 19:00-21:00 Ψυχική Ανθεκτικότητα /Δρ. Αγάθη Λακιώτη
  • 29/05/19, 19:00-21:00 Θετικά στοιχεία του Χαρακτήρα /Δρ. Κατερίνα Ζύμνη


Είναι απαραίτητο να μας ενημερώσετε για την παρουσία σας μέχρι την Δευτέρα 23/11, με fb message ή με μήνυμα στο email: [email protected]
Οι θέσεις είναι περιορισμένες γι΄αυτό φροντίστε έγκαιρα για την κράτησή σας.
Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε μας.

SELF CARE /31/10/18

Το πρώτο σεμινάριο Θετικής Ψυχολογίας είναι αφιερωμένο στην φροντίδα του εαυτού μας και κυρίως όταν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση. Μέσα από αυτό το σεμινάριο, θα γνωρίσουμε τις έννοιες Self care και Self compassion, οι οποίες μας μαθαίνουν έναν πιο υγιή και λειτουργικό τρόπο να σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας. Στην πολύ σημαντική ερώτηση: «Πως να φροντίζω τον εαυτό μου στις δύσκολες στιγμές;» Μια μόνο είναι η απάντηση: «Όπως φροντίζω κάποιον που αγαπώ πολύ».

Και φαίνεται πώς όταν κάποιος που αγαπάμε περνάει δύσκολα, είναι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα ή μια αποτυχία, ξέρουμε πώς να του συμπαρασταθούμε, όταν πρόκειται για τον εαυτό μας, τείνουμε να μην έχουμε καμμιά κατανόηση. Το να δείξουμε στον εαυτό μας αποδοχή και καλοσύνη είναι ο τρόπος για να ξεπεράσουμε πιο εύκολα τη δυσκολία. Θα πει κανείς, εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Αυτήν την ικανότητα ασκεί το συγκεκριμένο σεμινάριο. Μέσα από παραδείγματα και βιωματικές ασκήσεις μαθαίνουμε τις τεχνικές του να φροντίζεις τον εαυτό σου όταν περνάει δύσκολα.

Στην όμορφη ατμόσφαιρα του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή
Εισηγήτρια: Ειρήνη Καρακασίδου/ Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 28/11

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κοινωνικές μας σχέσεις είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες ευζωίας και επηρεάζουν κάθε πτυχή της ζωής μας. Κάθε είδους σχέση, φιλική, ερωτική, οικογενειακή, επαγγελματική, είναι δυνατό να είναι σημαντική. Είναι όμως και θετική;

Τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για θετικές σχέσεις και ποιες είναι οι θετικές σχέσεις μας; Τι χαρακτηριστικά έχουν και πως επιδρούν στην ζωή μας; Και κυρίως τι είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να τις ενδυναμώσουμε ώστε να συμβάλλουν περισσότερο στην ευτυχία μας;

Η Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας, και συγκεκριμένα οι διδάκτορες Πασχαλιά Μυτσκίδου και Αντιγόνη Μερτίκα, πραγματοποίησαν μια έρευνα όπου εξέτασαν για πρώτη φορά την έννοια των θετικών σχέσεων και επιχείρησαν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα. Τα πρώτα τους ευρήματα παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι στο International Conference of Positive Psychology and Wellbeing στο Λονδίνο όπου βραβεύτηκαν ως οι καλύτερες παρουσιάσεις.

Αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσουμε και μαζί, στο σεμινάριο που θα γίνει στην όμορφη ατμόσφαιρα του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

Εισηγήτρια: Πασχαλιά Μυτσκίδου/ Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

ΦΙΛΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 30/1/19

Συνήθως, ακούμε για τον ρόλο που παίζουν οι φίλοι στη διάπλαση του χαρακτήρα και των συνηθειών στην παιδική ηλικία και την εφηβεία.

Βλέπουμε, όμως, πως το θέμα αυτό είναι κεντρικό στη ζωή μας σε όποια ηλικία και να είμαστε. Άλλωστε οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνική Εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας έχει ερευνήσει σε μια νέα της μελέτη τις θετικές ποιότητες που πρέπει να έχει μια ενήλικη φιλική σχέση, ώστε να συμβάλλει στο ευ ζην των ατόμων.

Πώς χτίζονται οι φιλίες, γιατί διαλύονται και κυρίως πώς να τις συντηρούμε, πώς να τις προστατεύουμε και να τις βοηθάμε να ανθήσουν;

Το σεμινάριο συμπληρώνεται και με κάποιες ασκήσεις για κάθε συμμετέχοντα που θα τον βοηθήσουν να αναγνωρίσει καλύτερα το κοινωνικό και φιλικό του δίκτυο και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τα διαπροσωπικά προβλήματα που πιθανόν προκύπτουν στην καθημερινότητα.

Εισηγητής: Χρήστος Πεζηρκιανίδης/ Υποψήφιος Δρ. Ψυχολογίας

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΡΟΗ 27/2/19

Ψυχολογική ροή είναι μια εμπειρία που βιώνουμε όταν κάποιο συγκεκριμένο έργο μας απορροφά απόλυτα, με όλη την προσοχή μας στραμμένη σ΄ αυτό και με απόλυτη επίγνωση του τι συμβαίνει. Τόσο που χάνεται ο χώρος κι ο χρόνος. Σίγουρα το έχουμε νοιώσει. Και πάντα μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαρίστηση. Για να γίνει όμως αυτό, για να υπάρξει ψυχολογική ροή είναι απαραίτητη η πολυπόθητη ισορροπία ανάμεσα στην πρόκληση και την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σ΄ αυτήν.

Πώς πετυχαίνουμε αυτήν τη δύσκολη κι εύθραυστη ισορροπία; Πώς συνδέεται με την σαφήνεια των στόχων, τον έλεγχο και τη συγκέντρωση στο “εδώ και τώρα”; Μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να βιώνουμε ροή συχνότερα;

Το σεμινάριο αυτό μας βοηθά να κατανοήσουμε τη λειτουργία της ροής ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, τόσο στην εργασία, όσο και στον προσωπικό μας χρόνο.

Το σεμινάριο θα γίνει στην όμορφη ατμόσφαιρα του Impact Hub, Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή

Εισηγήτρια: Βίκυ Γιωτσίδη/ Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ 27/3

Τι είναι αυτό που μας κάνει να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, ακόμα και τις τραυματικές εμπειρίες και να ζούμε μια ικανοποιητική, μια ευτυχισμένη ζωή;

Γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν καλύτερα σ΄αυτό; Είναι μια εγγενής ικανότητα, κάποιοι δηλαδή γεννιούνται πιο «δυνατοί» και κάποιοι πιο «ευάλωτοι»;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ατόμων που ανταπεξέρχονται ικανοποιητικά στον κίνδυνο και στην αντιξοότητα και πως ενισχύουμε αυτά τα στοιχεία στο χαρακτήρα μας;

Πώς συνδέονται τα θετικά συναισθήματα με την ψυχική ανθεκτικότητα;

Τι μπορώ να κάνω εγώ για να ενισχύσω τη δική μου ψυχική ανθεκτικότητα;

Αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν στο συγκεκριμένο σεμινάριο Θετικής Ψυχολογίας. Μέσα από νέες πληροφορίες, αλλά και βιωματικές ασκήσεις, θα μας γνωρίσει τις παρεμβάσεις και τις διαδικασίες που αναπτύσσουν την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τις κρίσεις που παρουσιάζονται στη ζωή μας.

Εισηγήτρια: Αγάθη Λακιώτη/ Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Όλοι έχουμε θετικά στοιχεία στο χαρακτήρα μας. Όπως λένε μάλιστα οι έρευνες, έχουμε από 2 έως 5 εξέχοντα θετικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα ισχυρά, που αναγνωρίζουμε ότι τα κατέχουμε και προσπαθούμε να τα εφαρμόζουμε και να τα αναπτύσσουμε. Αυτά θεωρούμε τα όπλα μας για να πετύχουμε όσα επιδιώκουμε στη ζωή μας.

Είναι όμως πραγματικά αυτά τα «δυνατά μας χαρτιά»; Έχουμε αναγνωρίσει σωστά τις αρετές μας;

Μέσα από ασκήσεις και ερωτηματολόγια, αναγνωρίζουμε τα σημαντικότερα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας. Πολύ πιθανό να μην είναι ακριβώς αυτά που μέχρι τώρα πιστεύαμε! Μαθαίνουμε πώς να τα καλλιεργήσουμε περισσότερο και κυρίως πώς να τα χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.

Εισηγήτρια: Κατερίνα Ζύμνη/ Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Vinyl Market

Πριν 2 ώρες

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 26/04 έως 28/04

Η Πεντάμορφη και το Τέρας ‑ Κλασικό Μπαλέτο

Προχτές

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΘΕΑΤΡΟΝ ΑΙΘ. ΑΝΤΙΓΟΝΗαπό 17/05 έως 19/0515

In‑Edit Countdown

Πριν 5 μέρες

ΣΙΝΕΜΑ ΒΑΚΟΥΡΑαπό 17/04 έως 27/046

The Meet Market #EasterEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πριν 1 εβδομάδα

ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 27/04 έως 28/04

#JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου ‑ Δέλτα

Πριν 1 εβδομάδα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ17/04

«ΜΠΙΖΖΖ…!» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Πριν 3 εβδομάδες

ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩαπό 10/05 έως 01/069

Hip Hop International Greece 2024

Πριν 4 εβδομάδες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ30/03

EDEN Festival

Πριν 4 εβδομάδες

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝαπό 30/03 έως 31/0319

par: 28
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.