E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εικοσάχρονος με αυτισμό προκάλεσε πανικό με 2000 φάρσες

Καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση

Εικοσάχρονος με αυτισμό προκάλεσε πανικό με 2000 φάρσες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/11/2018 | 20:16

Ένας Αμερικανό-Ισραηλινός χάκερ καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση από δικαστήριο ανηλίκων στο Ισραήλ, εξαιτίας εκατοντάδων ψευδών κλήσεων για βόμβες σε αεροπλάνα και εβραϊκά κέντρα κατά την περίοδο 2015 ως 2017.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα οδήγησε και στην απογείωση πολεμικών αεροσκαφών για την παρακολούθηση ενός αεροσκάφους, μετέδωσε το Reuters.    Οι φάρσες του Michael Kadar ήταν τόσο εκτεταμένες που συνδέθηκαν με φόβους για την αύξηση του αντισημιτισμού στις ΗΠΑ. Το Ισραήλ δεν κατονόμασε ποτέ τον εικοσάχρονο, καθώς ήταν έφηβος όσο διέπραττε τα εγκλήματα, το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που συνερευνούσαν την υπόθεση, τον κατονόμασε στο κατηγορητήριο πέρυσι.   

Ο καταδικασθείς ήταν γνωστός στο Ισραήλ ως «JCC bomb hoaxer» καθώς επικεντρωνόταν σε εβραϊκά κέντρα κοινότητας, ωστόσο έβαζε στο στόχαστρο αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, αστυνομικά τμήματα και νοσοκομεία από τις ΗΠΑ ως την Αυστραλία.   

Η υπεράσπισή του υποστήριξε πως πάσχει από αυτισμό και είχε έναν όγκο στον εγκέφαλο και δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως νομικά αρμόδιος. Ωστόσο, η ποινή του, είναι τρία χρόνια μεγαλύτερη από αυτήν που είχε αρχικά προταθεί. Η απόφαση του δικαστηρίου ανηλίκων του Τελ Αβίβ αναγνώρισε πως είναι αυτιστικός αλλά ξεκαθάρισε πως «έχει πολύ ψηλό IQ και καταλαβαίνει πολύ καλά τις πράξεις του».   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δικαστήριο πρόσθεσε παράλληλα πως αν δεν λάμβανε υπόψη του την ιατρική κατάσταση του εικοσάχρονου, τότε η ποινή του θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.    Σύμφωνα με τα αμερικανικά έγγραφα, ο Kadar έκανε τουλάχιστον 245 απειλητικές τηλεφωνικές κλήσεις απειλώντας για βόμβες και πυροβολισμούς κατά τους δυο πρώτους μήνες του 2017.   

Ένας σημαντικός αριθμός από αυτές στοχοποιούσε εβραϊκά ιδρύματα, ανάμεσά τους και το Anti-Defamation League. Στις κλήσεις του, περιέγραφε το πώς θα πραγματοποιηθούν οι επικείμενες επιθέσεις σε υποδομές και ιδιαίτερα σε αυτές με παιδιά, με αποτέλεσμα να εκκενώνονται ή να κλείνουν. Σε μια κλήση του σε ένα εβραϊκό προσχολικό ίδρυμα στη Φλόριντα, ο Kadar προειδοποίησε πως η βόμβα «θα ανατίναζε τα κεφάλια των παιδιών και πως δεκάδες παιδιά θα σφαγιαστούν», ενώ υποστήριζε πως βρίσκεται σε αυτοκίνητο δίπλα σε σχολείο με τον πυροκροτητή ανά χείρας.   

Μερικές φορές απειλούσε πως θα σκοτώσει παιδιά τα οποία κρατούσε ως ομήρους.  Επίσης, κατηγορήθηκε για απόπειρες εκβιασμού του Ερνέστο Λόπεζ, γερουσιαστή του Ντέλαγουερ και την απειλή για την απαγωγή και τη δολοφονία των παιδιών ενός πρώην αξιωματούχου του Πενταγώνου. Η δράση του Kadar ήταν διεθνής. Τον Ιανουάριο του 2015, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε καναδικό αεροδρόμιο όταν μετά από απειλές που εξαπέλυσε οι επιβάτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι χρησιμοποιώντας τις εξόδους κινδύνου.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την επόμενη χρονιά, μετά από απειλή για βόμβα που αποδίδεται σε αυτόν, η Ελβετία και η Γαλλία απογείωσαν πολεμικά αεροσκάφη για να συνοδεύσουν ένα αεροπλάνο της κρατικής εταιρείας του Ισραήλ, El Al, το οποίο περνούσε από τον εναέριο χώρο τους.   

Μια φορά απείλησε για βόμβα σε ένα αεροπλάνο που μετέφερε την ομάδα των Μπόστον Σέλτικς και μια άλλη ανάγκασε ένα αεροπλάνο της Virgin Atlantic να αποβάλει οχτώ τόνους καυσίμων πριν την προσγείωση για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο φωτιάς μετά από έκρηξη. Ο Kadar απέκρυπτε την ψηφιακή του ταυτότητα, κρύβοντας τη διεύθυνση ΙP και αλλάζοντας τη φωνή του κατά τις κλήσεις, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τροποποίησης ήχου.   

Οι ισραηλινές αρχές, δουλεύοντας μαζί με το FBI τον εντόπισαν στην παραλιακή πόλη της Ασκελόν πέρυσι.  Αναφορές θέλουν τον Kadar να πληρώνεται για κλήσεις σε σχολεία από μαθητές που ήθελαν να ακυρωθούν οι εξετάσεις τους. Δεν είναι σαφές αν οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να δικαστεί ο Kadar και σε εθνικά δικαστήρια.  

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη: «Πορτοκαλί» ουρανός και στην Αττική

Σήμερα

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει τον Αττικό ουρανό

Θύμωσε στον «αέρα» ο Γιάννης Καλλιάνος: «Λυπάμαι αλλά οφείλω να σεβαστώ την Επιστήμη που υπηρετώ»

Σήμερα

Σχολίασε συναδέλφους του που επιχειρούν να κάνουν μακροπρόθεσμες προγνώσεις

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Nεκρός άνδρας που έπεσε από τον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας

Σήμερα

Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο

«Έπεσε» το Χ

Σήμερα

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές του πλανήτη παρουσιάζει η πλατφόρμα «Χ»

Γάζα: Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι στο νοσοκομείο Νάσερ ‑ Διαψεύδει το Ισραήλ

Σήμερα

«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματa Παλαιστινίων στερείται βάσης» αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού

Στη φυλακή πασίγνωστη σχεδιάστρια τσαντών για λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Σήμερα

Τις πανάκριβες τσάντες της έχουν κρατήσει χιλιάδες σταρ του Χόλιγουντ

Δολοφovία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες ‑ Δικογραφία για 160 άτομα, οι 5 ανήλικοι

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά περίπου 160 άτομα ενώ 67 έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επiθεση στου Ρέντη

Ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή τόπο ταφής του Πλάτωνα

Σήμερα

Η πολύτιμη ανακάλυψη από Ιταλούς ερευνητές

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.