E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η απάντηση του Θέμου Αναστασιάδη στην άσκηση ποινικής δίωξης

«Αν ήταν όλοι οι φοροφυγάδες σαν εμένα, η Ελλάδα δεν θα είχε πρόβλημα»

Η απάντηση του Θέμου Αναστασιάδη στην άσκηση ποινικής δίωξης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Θέμος  Αναστασιάδης έκανε την εξής δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντί δικαιολογιών και ισχυρών νομικών επιχειρημάτων που έχω και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα λάβει υπόψη της η Δικαιοσύνη, θα πω μόνο τα εξής ολίγα, που είμαι σίγουρος ότι μπορούν να κατανοήσουν οι πάντες.

Α) Οι ίδιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα στελέχη τους που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ έβγαλαν το αβάσιμο και εξοντωτικό πόρισμα του ΣΔΟΕ εις βάρος μου. Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο ίδιος ο τέως υπουργός ο κύριος Παπακωνσταντίνου στη Βουλή, λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς.

Β) Ανεξάρτητα από τον 5ετή πόλεμο εξόντωσης που υφίσταμαι, ανεξάρτητα κι από το πώς «το αδικαιολόγητο» 1,5 εκατ. ευρώ -δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματος- που μαγείρεψαν έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις, δηλώνω πως θα εξοφλήσω μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, έστω κι αν δεν τους χρωστούσα τίποτα εξ αρχής. Γιατί σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής και όπως εξηγώ στη συνέχεια είναι εντελώς κωμικοτραγική, ειδικά στην περίπτωσή μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γ) Επειδή πρωτίστως με ενδιαφέρει η γνώμη του κόσμου και του κάθε πολίτη, είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου που καταβάλλουμε από τις εταιρίες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους.

Βρείτε  μου άλλον έναν φορολογούμενο που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι «φοροφυγάδες», σίγουρα δεν θα ΅χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα. Και αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου ΅χει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή, όπως μου είπαν, είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους! Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν.

Τέλος, ας είναι βέβαιοι πως ό,τι κι αν μου κάνουν το «Πρώτο Θέμα» θα συνεχίσει να ξεσκεπάζει πώς τόσα χρόνια προστατεύουν τις ισχυρές οικογένειες του τόπου και «σφάζουν» κάθε Έλληνα όπου τον πετύχουν ή τον έχουν βάλει σκοπίμως στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΥΓ. Πριν από λίγες Κυριακές  σας είχαμε εξηγήσει για το νέο πόλεμο που ξεκίνησαν τα γνωστά διεφθαρμένα (μα απολύτως φθαρμένα) εκδοτικά συγκροτήματα με αφορμή το νέο κυκλοφοριακό άλμα του «Πρώτου Θέματος». Τώρα η εκστρατεία αυτή κορυφώνεται. Λεπτομέρειες την ερχόμενη Κυριακή».

Εξάλλου οι πληρεξούσιοι  δικηγόροι του Θέμου Αναστασιάδη, ο κ. Μιχάλης Α. Δημητρακόπουλος και η κυρία Νταϊάνα Β. Αναστασιάδου, έκαναν την εξής δήλωση:

Η Εισαγγελία άσκησε, ακολουθώντας τυπική διαδικασία, ποινική  δίωξη σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., στηριζόμενη -αποκλειστικά- σε πορίσματα, που συντάχθηκαν -κυρίως- από υπαλλήλους άμεσα εξαρτώμενους από τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, χωρίς ουδέποτε να λάβουν υπόψιν ούτε ένα από τα απολύτως νόμιμα επιχειρήματα, που έθεσε νομίμως ενώπιόν τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι βέβαιον ότι οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δεν πήραν εντολή ελέγχου της λίστας Λαγκάρντ από τον Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά -σίγουρα- τους ζήτησε να τον ελέγξουν «αντικειμενικά», διότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ασκούσε ενοχλητική κριτική στις αποφάσεις, την πολιτική, τον βίο και την πολιτεία του πιο γνωστού κηπουρού της κυβερνήσεως Παπανδρέου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τους περισσότερους των Ελλήνων Πολιτών.

Όταν, όμως, ο κ. Αναστασιάδης κατέθεσε τα χρήματα στην Τράπεζα το 2007, ήταν σε ισχύ ο νόμος 2238/94 και η εγκύκλιος 1010686/193/Α0012 της 28-02-2006. Με βάση τις ανωτέρω διατάξεις και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας λειτούργησε απόλυτα σύννομα, κάτι που είναι βέβαιο πως θα αποδειχθεί ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ο Υπουργός Γιώργος  Παπακωνσταντίνου, θεσπίζοντας τον  Ν. 3888/10 και με την υπΆ αριθμ. ΠΟΛ 1095/11 εγκύκλιο -κατά παράβαση του άρθρου 78 παρ. 2 του Συντάγματος- κατήργησε -παράνομα- αναδρομικά ρυθμίσεις του 2238/94. Με βάση αυτές τις «θεσμικές» πρωτοβουλίες του Παπακωνσταντίνου του επεβλήθησαν, με πρόθεση φίμωσης δικής του και της εφημερίδας, κατά παράβαση του Νόμου και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος και προσαυξήσεων.

Όλοι οι Ελληνες  πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου και πάντοτε ο κ. Αναστασιάδης πληρώνει όλους τους νόμιμους φόρους, που του αναλογούν, εδώ και 32 χρόνια που εργάζεται ως δημοσιογράφος, είναι δε μεταξύ των υψηλότερα φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών.

Διαβεβαιώνει σε κάθε περίπτωση τους χιλιάδες αναγνώστες του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ότι η εφημερίδα του θα  συνεχίσει να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και να αποκαλύπτει τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και τους πολιτικούς τους προστάτες, όσο πόλεμο και αν δεχθεί.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες ‑ Πότε και πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας

Σήμερα

Από Παρασκευή 29 Μαρτίου μέχρι Δευτέρα 1 Απριλίου παραλύει το τραπεζικό σύστημα

Παλαιοχριστιανός: Βρήκε σπίτι για την οικογένειά του

Σήμερα

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε πως ένας άνθρωπος του παραχώρησε ένα σπίτι για να μείνουν στον Πειραιά ώστε να πάει και το παιδί του στο σχολείο

Καλάθι της Σαρακοστής: Πότε αναμένεται να κάνει πρεμιέρα

Χτες

Το «καλάθι» αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ αργότερα θ` ανακοινωθεί κι εκείνο του Πάσχα

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 53χρονης Σταυρούλας ‑ Το σημείωμα στην τσάντα και η παραγγελία δύο ατόμων

Χτες

Στην τσάντα της υπήρχε ένα σημείωμα που έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών μαζί με το δελτίο παραγγελίας για φαγητό

«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου

Χτες

Στην κορυφή του κόσμου ξανά ο Τεντόγλου

Νίκαια: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για το βίαιο παρελθόν του πεθερού ‑ «Όταν τον εγκατέλειψαν ήρθε εδώ και τον σκότωσε ...»

Χτες

«Μια εξαιρετική οικογένεια και ένα εξαιρετικό παιδί», δήλωσε οικογενειακός φίλος

Μαρία Καρυστιανού: « Μας είπαν, κάντε υπομονή, να σας παραδώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε από την κόρη σας»

Χτες

«Να γίνει ο σιδηρόδρομος το πιο ασφαλές μέσο μετακίνησης για όλους», είπε η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 2023» και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, ενός από τα θύματα του δυστυχήματος

Έπνιξε την 5χρονη κόρη του και τον 3χρονο γιο του: «Θα το έκανα ξανά»

Χτες

Ο Adam Price, δολοφόνησε τα παιδιά του και ομολόγησε το έγκλημα

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.