E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ναζιστικός χαιρετισμός στην κερκίδα του Αγιαξ

Εκεί που συνήθως σηκώνουν εβραϊκές σημαίες

Ναζιστικός χαιρετισμός στην κερκίδα του Αγιαξ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/11/2018 | 21:51

Από τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στο περιθώριο του χθεσινοβραδινού αγώνα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, αυτό που προκάλεσε περίεργα αισθήματα, ήταν η ναζιστική χειρονομία στην εξέδρα των φιλοξενούμενων. Και αυτό, διότι οι οπαδοί του Αίαντα αυτοαποκαλούνται ως Εβραίοι και για τον λόγο αυτό η σημαία του Ισραήλ κάνει σχεδόν πάντα την εμφάνισή της στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να γίνει μια ιστορική αναδρομή για τον τρόπο με τον οποίο προήλθε αυτός ο χαρακτηρισμός για τον Άγιαξ και τους οπαδούς του. Οι αντίπαλοι οπαδοί και ιδιαίτερα αυτοί της Φέγενορντ τους αποκαλούν Εβραίους (Joden), επειδή στο Άμστερνταμ υπήρχε προπολεμικά μια πολυπληθής εβραϊκή κοινότητα, η οποία εξολοθρεύτηκε από τους ναζί. Καταλαβαίνει κανείς ότι, αυτό γινόταν κυρίως για να τους πικάρουν, αλλά εκείνοι όχι μόνο δεν τον απαρνήθηκαν, αλλά τον χρησιμοποίησαν με καμάρι.

Τα συνθήματα αντιπάθειας κατά της πιο πετυχημένης ολλανδικής ομάδας έχουν συχνά αντισημιτικό περιεχόμενο. Αλλά, οι οπαδοί της αναρτούν στο γήπεδο λάβαρα και πανό με το Άστρο του Δαυίδ και φωνάζουν το σύνθημα «Εβραίοι, Εβραίοι». Κάτι που κάνουν και οι ποδοσφαιριστές της, όταν πανηγυρίζουν κάποια επιτυχία, όπως χθες βράδυ με τη μαθηματική πρόκριση στους «16» του Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καταλαβαίνει κανείς ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο από κόσμο που φωνάζει με καμάρι πως είναι Εβραίοι, να γίνεται ναζιστικός χαιρετισμός. Ωστόσο, οι οπαδοί του Άγιαξ δεν ήταν μόνοι τους χθες στο ΟΑΚΑ, όπως και τις τελευταίες ώρες παρουσίας τους στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν και οπαδοί του Παναθηναϊκού, με τους οποίους διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, αλλά και ultras της Κρακόβια, που φημίζονται για τον ακροδεξιό πυρήνα τους.

Όπως οι ίδιοι οι οπαδοί του «Αίαντα» υποστήριζαν, η κίνηση αυτή δεν έγινε από κάποιον δικό τους οπαδό, αλλά από Πολωνούς, που είχαν παρεισφρήσει μέσα σε αυτούς. Άλλωστε, οι φανατικοί της Κρακόβια είναι γνωστοί -μεταξύ άλλων- και για τις πολύ καλές σχέσεις που έχουν με τους αντίστοιχους της Λάτσιο, που επίσης φημίζονται για τις ακροδεξιές τάσεις που επικρατούν μεταξύ των τιφόζι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και να έχει, το όλο σκηνικό στο Ολυμπιακό Στάδιο αμαύρωσε την εικόνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Ελλάδα έγινε για ακόμη μια φορά θέμα αρνητικής προβολής από τα ΜΜΕ του εξωτερικού και την ΑΕΚ την περιμένει μια βαριά τιμωρία, βάσει της έκθεσης που σχημάτισε ο παρατηρητής της UEFA.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Σήμερα

Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

Σήμερα

Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Σήμερα

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

Σήμερα

Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.