E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θρίλερ: Εγληματική ενέργεια η βλάβη στο αεροσκάφος της Μέρκελ;

Στο αεροσκάφος επέβαινε η Άνγκελα Μέρκελ με προορισμό το Μπουένος Άιρες

Θρίλερ: Εγληματική ενέργεια η βλάβη στο αεροσκάφος της Μέρκελ;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/11/2018 | 11:26

Έρευνα για εγκληματική ενέργεια διέταξαν οι γερμανικές αρχές μετά τη σοβαρότατη βλάβη που παρουσίασε χθες το κυβερνητικό αεροπλάνο «Konrad Adenauer» στο οποίο επέβαινε η Άνγκελα Μέρκελ με προορισμό το Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα «Rheinische Post». Το σχετικό δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές των γερμανικών αρχών ασφαλείας, αναφέρει ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βλάβη στο αεροσκάφος ήταν πολύ σοβαρή: Μία ώρα μετά την απογείωση απο το Βερολίνο, το σύνολο του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στο Air Force A340. Ένα τέτοιο περιστατικό θεωρείται επικίνδυνο και δίνεται σήμα έκτακτης ανάγκης στην αεροπορία. Ως εκ τούτου, οι πιλότοι αποφάσισαν αμέσως να σταματήσουν την πτήση προς την Αργεντινή. Την ώρα εκείνη, το αεροσκάφος ήταν στον εναέριο χώρο της Ολλανδίας. Μόνο με τη βοήθεια ενος δορυφορικού τηλεφώνου, το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους κατάφερε να έρθει σε επαφή με το κέντρο ελέγχου πτήσεων και να ζητήσει προσγείωση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης. Μια τέτοια βλάβη του συστήματος επικοινωνίας, που εξασφαλίζεται από διάφορα συστήματα αντικατάστασης, είναι εξαιρετικά σπάνια. Η αιτία της βλάβης δεν είχε προσδιοριστεί μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, δηλωσαν κύκλοι της «Bundeswehr».

Όταν το A340 τελικά έφτασε στην Κολωνία, παρουσιάστηκε άλλο ενα πρόβλημα: Καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή. Ως εκ τούτου, το αεροσκάφος μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία, το πρόβλημα στην προσγείωση ήταν ακόμα σοβαρό. Το αποτέλεσμα: το σύστημα πέδησης υπερθέρμανθηκε - και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας Ουρσουλα φον ντερ Λαγεν Ursula ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ενα άλλο αεροσκάφος για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ.

Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δηλωσε για το περιστατικό: «Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ενα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ενας έμπειρος κυβερνήτης». Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα χάσει την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μπουένος Άιρες, καθώς σήμερα το πρωί μεταβαίνει με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από την Κολωνία στη Μαδρίτη. Από εκεί θα αναχωρήσει με προγραμματισμένη πτήση της Iberia για την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Die Welt : 20 λεπτά μετά την απογείωση, ο πιλότος έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600

Ο χειριστής του αεροσκάφους έστειλε τον κωδικό έκτακτης ανάγκης 7600, ο οποίος αναφέρει ότι τα συστήματα επικοινωνίας ηταν εκτός λειτουργίας.

Για δέκα χρόνια, το Airbus Α340-30 της Lufthansa μετέφερε επιβάτες, κατόπιν μετατράπηκε σε κυβερνητικό αεροσκάφος πριν από δύο χρόνια. Όμως το αεροσκάφος Longbus με τον κωδικό 16+01 «Konrad Adenauer» προκαλεί πάντα βλάβες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα μέσα Οκτωβρίου ο ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Ολαφ Σολτς δεν μπορούσε να επιστρέψει από συνάντηση του ΔΝΤ στο Μπαλί, γιατι τρωκτικά είχαν καταφάει τα ηλεκτρικά καλώδια του αεροσκάφους.

Τώρα ο κυβερνήτης έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα, ο κωδικός 7500 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναφέρει αεροπειρατεία αεροσκάφους χωρίς να το αναφέρει συγκεκριμένα στην ραδιοφωνική συχνότητα . Ο κώδικας 7600 απο το Airbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως "76 - χρειάζομαι ραδιόφωνο μου" ή "76 - δεν ακούω τίποτα". Έτσι είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.

Αυτοί οι κωδικοί έκτακτης ανάγκης εμφανίζονται επίσης σε ορισμένες πλατφόρμες Διαδικτύου που επιτρέπουν στα αεροπλάνα να ακολουθούν τη διαδρομή τους. Ως εκ τούτου, το σήμα έκτακτης ανάγκης παρατηρήθηκε γρήγορα περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση απο το Βερολίνο.

Πολεμική Αεροπορία:«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη εξωτερικής επιρροής»

«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη εξωτερικής επιρροής για τη τεχνική βλάβη που παρουσίασε χθες το κυβερνητικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ», όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus» επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία ή ακόμη και ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια», όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας στο γερμανικό περιοδικό.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να χυθεί άπλετος φως στα αίτια της τεχνικής βλάβης, τόνισε, όμως ότι η αποτυχία ολόκληρου του ραδιοσυστήματος είναι κάτι πολύ σπάνιο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία για ελληνικά αυγά: Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες και φυτοφάρμακα

Σήμερα

Εντοπίστηκαν ουσίες που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, βλάβες στο συκώτι και το ανοσοποιητικό - Ποιες περιοχές εξετάστηκαν

Σουηδία: Τροχός αεροπλάνου με 181 επιβάτες εξερράγη κατά την απογείωση

Σήμερα

To Boeing 737 αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο εξαιτίας βλάβης σε τροχό

Τραγωδία στην Καστοριά: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο Βάραθρο του Χάρου ‑ Επιχείρηση ανάσυρσης

Σήμερα

O άτυχος άνδρας δεν κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, αλλά φέρεται να είχε ταξιδέψει από την Αθήνα

Λήμνος: Καρχαροειδές ξεβράστηκε σε παραλία του νησιού

Σήμερα

Το εν λόγω είδος ψαριού ζει σε βαθιά νερά και εικάζεται πως διαμελίστηκε από προπέλα σκάφους και ξεβράστηκε στη στεριά

Ανδρας σε αμόκ έβγαλε καραμπίνα και πυροβόλησε επειδή του χτύπησαν το μηχανάκι στη Λήμνο

Σήμερα

Ο άνδρας πυροβόλησε με την καραμπίνα πολύ κοντά στο πλήθος με αποτέλεσμα η τραγωδία να αποφευχθεί από καθαρή τύχη

Τούρκος πλοίαρχος συνελήφθη στην Κω ‑ Τα δύο πιστοποιητικά

Σήμερα

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία

Ξανά στην κυκλοφορία η λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας ‑ Τι αλλάζει για πεζούς και οχήματα

Σήμερα

Το έργο θα παραδοθεί ξανά στην κυκλοφορία περί τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου 2025, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό

Μονή Σινά: Πραξικοπηματίες μοναχοί επιχειρούν να σπάσουν τις πόρτες και να καταλάβουν το μοναστήρι

Σήμερα

Ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμιανός έχει απευθύνει έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να αναλάβουν δράση για την απομάκρυνσή τους, ωστόσο αυτές δεν ανταποκρίνονται

ΔΕΘ: Μειώνονται οι φόροι για οικογένειες ‑ Έρχεται μέτρο έκπληξη στη ΔΕΘ

Σήμερα

Το πακέτο των μέτρων που θα εξαγγελθούν στη ΔΕΘ, προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις στα πρόσθετα αφορολόγητα όρια

Θερίζουν οι τηλεφωνικές απάτες: Με την τεχνητή νοημοσύνη αντιγράφουν τις φωνές συγγενικών προσώπων

Σήμερα

Οι επιτήδειοι «στήνουν» μια ιστορία, τηλεφωνούν σε πολίτες και τους ζητούν χρήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.