E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ε.Αχτσιόγλου: Ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων

Από 1/1/2019 για περίπου 620.000 συνταξιούχους θα ξεκινήσει η σταδιακή αύξηση των συντάξεών τους

Ε.Αχτσιόγλου: Ακύρωση του μέτρου περικοπής των συντάξεων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2018 | 22:33

Η ακύρωση του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, που εισηγείται σήμερα η κυβέρνηση και θα ψηφίσει η Βουλή, αποδεικνύει έμπρακτα ότι η χώρα έχει κλείσει οριστικά τον κύκλο των μνημονίων και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επιβεβαιώνει, ακόμα, ότι η χώρα έχει ανακτήσει την ελευθερία της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών και δικαιώνει την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι επρόκειτο για ένα αχρείαστο μέτρο. Θέση την οποία υποστηρίξαμε με επιμονή απέναντι στους εταίρους μας και καταφέραμε τελικά να επικρατήσει», δηλώνει η υπουργός Εργασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ακύρωση του μέτρου απογυμνώνει και το αντιπολιτευτικό αφήγημα της ΝΔ που ποντάρει σε μια αέναη καταστροφολογία, η οποία διαρκώς διαψεύδεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, από 1/1/2019 για περίπου 620.000 συνταξιούχους θα ξεκινήσει η σταδιακή αύξηση των συντάξεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μετάβαση στην επόμενη μέρα είναι μία πραγματικότητα και αυτό επαληθεύεται μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, με άμεσο και θετικό αντίκτυπο για τη μεγάλη κοινωνική πλειονότητα», καταλήγει η δήλωση της κ.Αχτσιόγλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα η ψήφιση της κατάργησης των διατάξεων περί μειώσεων των συντάξεων
Στην Ολομέλεια συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων. Είναι διατάξεις που είχαν υπαγορευτεί το 2017 υπό την ανάγκη επιτυχούς ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι υπό κατάργηση διατάξεις περί απομείωσης της προσωπικής διαφοράς θα ίσχυαν από 1.1.2019 στο πλαίσιο του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα δεδομένα που υφίσταντο κατά την ψήφιση του ν.4472/2017 έχουν αλλάξει σημαντικά. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και την οριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, αποδείχθηκε πλήρως ότι η Ελλάδα έχει κατορθώσει να πετύχει το δημοσιονομικό της στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, στόχος που μπορεί πλέον να επιτευχθεί και χωρίς το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς στο πλαίσιο του επανυπολογισμού των συντάξεων, το οποίο είναι άλλωστε μέτρο μη διαρθρωτικού χαρακτήρα», έχει δηλώσει η κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που τίθεται σήμερα στην κρίση της ολομέλειας και έχει υπογραμμίσει ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει διασφαλίζεται πλήρως η βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Από την επεξεργασία που προηγήθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το άρθρο για την κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων φαίνεται ότι θα περάσει ομόφωνα από την Ολομέλεια. Η σημερινή συζήτηση ωστόσο αναμένεται να έχει χαρακτηριστικά έντονης αντιπαράθεσης με αιχμή το νόμο Κατρούγκαλου.

Στο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών.

Επίσης στο νομοσχέδιο υπάρχουν και διατάξεις φορολογικού ενδιαφέροντος, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες για τις χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων αλλά και διατάξεις με τις οποίες η ΑΑΔΕ θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει αυτοματοποιημένα μαζικά αιτήματα πληροφοριών (τραπεζικούς λογαριασμούς, δανειακές συμβάσεις κλπ) σε τραπεζικά ιδρύματα. Αναφορικά με τα αυτοματοποιημένα μαζικά αιτήματα παροχής δεδομένων πάντως το Επιστημονικό Συμβούλιο, στην έκθεσή του, εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με το αν η προτεινόμενη ρύθμιση είναι συμβατή με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία φυσικών προσώπων από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.