E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα

«Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη»

Η εκτίμηση του Σάκη Αρναούτογλου για το κύμα κακοκαιρίας και τον καιρό τα Χριστούγεννα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/12/2018 | 08:29

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται τις επόμενες ώρες με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά της Δευτέρας θα είναι τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα και στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων με την ιδία ένταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Για νέα σημαντική επιδείνωση που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα δυτικά με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κάνει λόγο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν ανατολικότερα και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων του νομού Αττικής και της πόλης της Αθήνας.

Λίγες τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ από τις απογευματινές ώρες πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αργά το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο.

Την Τρίτη η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο, και ιδιαίτερα στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις - ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα - θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στο νομό της Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει στο Facebook ότι: «Μεγάλο το σασπένς την Τρίτη για το πόσο χαμηλά θα φτάσουν οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Μακεδονία και ακόμα μεγαλύτερο αν θα εμφανιστούν πρόσκαιρα και στη Θεσσαλονίκη!

Δύσκολη η διάταξη της Τρίτης με τα βραδινά αποψινά στοιχεία να θέλουν τον παγερό βαρδάρη να εισέρχεται σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Μακεδονίας δυναμικότερα και πιο παγερά απ'ότι έδειχναν τα πρωινά στοιχεία της Κυριακής αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα αύριο Τρίτη χιονόνερο αλλά και χιονοπτώσεις να επιλέξουν τις περιοχές που θα κυριαρχήσει ο Βαρδάρης πολύ πιθανόν μαζί με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως τα βόρεια-βορειοδυτικά τμήματα της και μαζί με τα βόρεια-βορειοδυτικά προάστια της. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι, και έχει ξανασυμβεί, ότι στις περιοχές γύρω από τον βαρδάρη και σε λίγα μόλις χιλιόμετρα απόσταση οι σχετικά θερμότερες αεριες μάζες οι οποίες αναμένεται να επικρατούν, θα αφήνουν μόνο βροχή να φτάνει στο έδαφος ακόμα και στις ορεινές περιοχές».

Η εκτίμηση για τον καιρό τα Χριστούγεννα
Για τον καιρό τα Χριστούγεννα ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει: «Όσον αφορά στον καιρό των Χριστουγέννων γενικά φαίνεται να είναι μαλακός έως και ζεστός για την εποχή στις περισσότερες περιοχές με τοπικές μόνο βροχές.

Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων αν και μικρή υπάρχει στα πολύ ορεινά τμήματα της δυτικής και κυρίως βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως και της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι νοτιοδυτικοί οι οποίοι δεν αποκλείεται κυρίως στα πελάγη και τα βουνά να είναι αρκετά ενισχυμένοι. Αλλαγή κατά πάσα πιθανότητα του καιρού (ακόμα υπάρχουν κάποιες μοντελικές διχογνωμίες) αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου προς και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 27/12 με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο, σταδιακή στροφή των ανέμων σε βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.