E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θρύλοι και αλήθειες για το τέλος του κόσμου

21 Δεκεμβρίου 2012 - Η προφητεία των Μάγια και η είσοδος σε μία νέα εποχή

Θρύλοι και αλήθειες για το τέλος του κόσμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/12/2012 | 00:00

Ο αρχαίος λαός των Μάγια που κατοίκησε στην κεντρική Αμερική, εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο, το ίδιο αινιγματική όπως ήταν άλλωστε και η εμφάνισή του στην ευρύτερη περιοχή του νότιου Μεξικού και της Γουατεμάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν εξαφανιστούν όμως στα βάθη της τροπικής ζούγκλας οι Μάγια άφησαν πίσω τους κληρονομιά στην ανθρωπότητα τις απίστευτες αστρονομικές και μαθηματικές κατακτήσεις τους και τα πολύπλοκα ημερολόγιά τους, με τα οποία μετρούσαν το χρόνο μέσα από μεγάλες κυκλικές περιόδους. Μαζί με αυτά μας κληροδότησαν και έναν εριστικό γρίφο που ερμηνεύτηκε ως το τέλος του μεγάλου χρονικού κύκλου, αλλά και ως προφητεία για το τέλος του κόσμου.

Η περίοδος που διανύουμε ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου του 3.144 π.Χ. και ολοκληρώνεται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, μια χρονική στιγμή για την οποία γράφτηκαν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις.

Για τους επιστήμονες, Αστροφυσικούς, Ιστορικούς και Γεωλόγους, η συγκεκριμένη ημερομηνία του Δεκέμβρη δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία απλή ολοκλήρωση ενός μεγάλου κύκλου, με τον οποίο οι Μάγια μετρούσαν το χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποθέτοντας ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012, αρκετοί αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο σημαντική η συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η σημασία της δεν έγκειται, όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, μόνο στο γεγονός ότι η εποχή των Μάγια φτάνει στο τέλος της, αλλά στα ουράνια γεγονότα που έχουν επιβεβαιωθεί από τους αστρονόμους ότι θα προκύψουν κατά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που λαμβάνει χώρα το Χειμερινό Ηλιοστάσιο και για το 2012 ο Ήλιος θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του γαλαξία μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ισημερινός του γαλαξία μας και το μονοπάτι του Ηλίου πρόκειται να διασταυρωθούν στις 11.11 π.μ. GMT, στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Εκείνο που κάνει το συγκεκριμένο γεγονός να ξεχωρίζει είναι πως αυτή η ευθυγράμμιση του 2012 θα έχει σχέση και με τα πολύ μακρινά αστέρια. Δηλαδή η ευθυγράμμιση θα είναι δεξιά κατά μήκος όλου του γαλαξία κι αυτή η μετάπτωση των ισημεριών, που πηγαίνει σε έναν πλήρη κύκλο, συμβαίνει, από αστρονομικής πλευράς, μόνο μία και μοναδική φορά κάθε 26.000 χρόνια.

Βιομηχανία τρελών κερδών στο ρυθμό της συντέλειας

Η απορία πάντως που μένει αναπάντητη είναι αν σε 10 μέρες από σήμερα θα τελειώσει ο κόσμος. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Πάνω σε αυτή την αβεβαιότητα άλλωστε στήθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία, τα κέρδη της οποίας χτυπούν κόκκινο, ειδικά εκεί όπου μεγαλούργησαν οι Μάγια, στην Κεντρική Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές με θέμα το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, βιβλία που υπερθεματίζουν και άλλα που αμφισβητούν την έλευση του Αρμαγεδδώνα, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η βιομηχανία αυτή.

Ασφαλώς από το χορό των δισεκατομμυρίων δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπου αναπτύχθηκε ο πολιτισμός των Μάγια.

Η κινητικότητα στις περιοχές είναι μεγάλη, ενώ μόνο στο Μεξικό ως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν συρρεύσει 52 εκατ. τουρίστες.

Τα τουριστικά γραφεία πλασάρουν ένα ταξίδι στο θεωρούμενο φυσικό χώρο των Μάγια ως «τελευταία ευκαιρία», ενώ οι Αρχές καθησυχάζουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.