E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σειρήνες στο Αιγαίο: Δέκα υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά

Αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά

Σειρήνες στο Αιγαίο: Δέκα υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους από τουρκικά μαχητικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/12/2018 | 14:38

Με ένα κρεσέντο επιθετικών κινήσεων η Άγκυρα κλιμακώνει επικίνδυνα ανεβάζοντας το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Από τις 08:43 μέχρι τις 14:14 το μεσημέρι της Πέμπτης, τουρκικά μαχητικά έχουν πετάξει δέκα φορές πάνω από ελληνικά νησιά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την διπλή πρωινή υπερπτηση στο Καστελόριζο, δύο άλλα τουρκικά μαχητικά F-16 έκαναν πέντε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων, την ώρα που ακόμη ένα ζεύγος τουρκικών F-16 πετούσε ξανά πάνω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και τη νήσο Ρω. Στις 14:14, ακόμη ένας σχηματισμός δύο τουρκικών F-16 πέταξε και πάλι πάνω από το Καστελόριζο, περνώντας σε ύψος 28.000 ποδών πάνω από το νησί.

Όπως έδειξε η πρωινή τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ο οποίος υποστήριξε ότι οι Τούρκοι «θα υπερασπιστούν τη γαλάζια πατρίδα τους και δεν θα υποχωρήσουν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απ'τα δικαιώματα του λαού τους» η Άγκυρα επιλέγει την οδό της κλιμάκωσης. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι αντιδρούν στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο ότι «εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί».

Στις 10:43 το πρωί, δύο τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να έχουν λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και έκαναν νέες προκλητικές πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες τρεις φορές στις 10:43, στις 10:48 και στις 10:59, περνώντας στα 25.000 πόδια πάνω από το νησί. Ο σχηματισμός των F-16 «έσπασε» στα δύο ώρα 10:51 και την ώρα που το ένα τουρκικό F-16 έκανε υπέρπτηση στις Οινούσσες, το άλλο περνούσε 25.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Υπερπτηση στο Καστελόριζο και απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Καμμένο από το Καστελόριζο

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο, θέλοντας να στείλουν το μήνυμα της αμφισβήτησης. Τα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 ώρα 8:42 μπήκαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και ώρα 8:43 έκαναν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο. Τα δύο τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από τη νήσο Μεγίστη και ένα λεπτό αργότερα βγήκαν από το FIR Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κρίσιμη λεπτομέρεια που δείχνει την ποιοτική αναβάθμιση της τουρκικής πρόκλησης είναι ότι λίγο πριν τις πτήσεις των δύο τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο είχε απογειωθεί από το νησί ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και οι αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ. Ο Πάνος Καμμένος με τον αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή (αρχηγός ΓΕΣ) και τον αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη (αρχηγός ΓΕΝ) διανυκτέρευσαν στη Μεγίστη. Το πρωί της Πέμπτης ελικόπτερο Σινούκ παρέλαβε τον κ. Καμμένο με τους δύο αρχηγούς για να τους μεταφέρει στη Ρόδο όπου προσγειώθηκαν περίπου στις 10.

Οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο επαναλήφθηκαν λιγες ώρες αργότερα.

Συγκεκριμένα:
Ώρα 11:25 δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 25.000 πόδια πάνω από το Καστελόριζο και
ώρα 11:31 τα ίδια τουρκικά μαχητικά ξαναπέρασαν σε ύψος 30.000 ποδών ξανά πάνω από το Καστελόριζο και συνέχισαν κάνοντας υπερπτηση και στη νήσο Ρω!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αερομαχίες οκτώ τουρκικών F-16 με έξι ελληνικά μαχητικά στο Καστελόριζο

Τουρκικά μαχητικά φαίνεται ότι είχαν στήσει «καρτέρι» στο ελικόπτερο του Πάνου Καμμένου. Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι στην περιοχή του Καστελορίζου πετούσαν τέσσερα ζεύγη τουρκικών F-16 τα οποία επιχείρησαν να φτάσουν στο νησί. Παρά την κινητοποίηση τριών ζευγαριών ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής, δύο τουρκικά F-16 κατάφεραν να περάσουν πάνω από τη Μεγίστη.

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν καταγράψει 26 τουρκικά μαχητικά να εισβάλουν χωρίς άδεια στο Αιγαίο. Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, σε μια πρωτοφανή έκρηξη επιθετικότητας και χωρίς να υπάρχει κάποια προγραμματισμένη άσκηση, εστειλε στο FIR Αθηνών και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου 22 μαχητικά τύπουF-16, δύο αεροσκάφη F-4 κι ακόμη δύο κατασκοπευτικά τύπου CN-235!

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 2 ετών κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

Πριν 7 ώρες

Έμεινε επί ώρα χωρίς τις αισθήσεις του, όμως οι γιατροί κατόρθωσαν να το επαναφέρουν

Η γυναίκα – «σκιά» πίσω από τον σμήναρχο κατάσκοπο των Κινέζων ‑ Το δεύτερο κινητό με το κρυπτογραφημένο λογισμικό

Χτες

Οι αρχές εκτιμούν ότι εκείνη είναι η στρατολόγος του Έλληνα σμήναρχου κατασκόπου, που συνελήφθη και θα οδηγηθεί ενώπιον της στρατιωτικής δικαιοσύνης την Τρίτη

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Χτες

Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Χτες

Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου

Έρχονται αλλαγές για τα ακαθάριστα οικόπεδα ‑ Τι θα ισχύει με νέα ρύθμιση

Χτες

Πόσο είναι τα πρόστιμα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ονομάζεται «Ενεργή Μάχη» και δίνει έμφαση στην αναδιαμόρφωση

Ομηρία 30 ωρών, απειλές και λύτρα σε crypto: Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία για την απαγωγή δικαστικού

Χτες

Η 35χρονη και η μητέρα της κατάφεραν να απελευθερωθούν μόνες τους και να ζητήσουν βοήθεια

Πώς η ΕΥΠ «ξεκλείδωσε» την υπόθεση κατασκοπείας του σμηνάρχου

Χτες

Πώς λειτουργούσε το σύστημα επικοινωνίας του 54χρονου σμηνάρχου και τι δείχνουν τα ψηφιακά ίχνη που εντόπισαν οι αρχές

Το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» συμμετέχει σε δοκιμή εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

Χτες

Στην μελέτη συμμετέχουν συνολικώς 12 κέντρα στην Ελλάδα, τα 8 από αυτά βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία

Καιρός: Πώς θα κυλήσει η εβδομάδα έως την Τσικνοπέμπτη ‑ Η πρόγνωση Κολυδά

Χτες

Τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος

H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Χτες

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.