E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συναγερμός στη Βρετανία: Αεροπλάνα και αεροδρόμια στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα

Τα σενάρια επιβεβαίωσε ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας

Συναγερμός στη Βρετανία: Αεροπλάνα και αεροδρόμια στο στόχαστρο της Αλ Κάιντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/12/2018 | 14:34

Σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας και η αντιτρομοκρατική στη Βρετανία, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας, η Αλ Κάιντα ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της παγκόσμιας τρομοκρατίας, πλήττοντας αεροπλάνα και αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Μπεν Γουάλας, η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση που οργάνωσε και υλοποίησε το «χτύπημα» της 9ης Σεπτεμβρίου 2001, στους Δίδυμους Πύργους και στο αμερικανικό Πεντάγωνο, αλλάζοντας από εκείνη την ημέρα τον κόσμο, φέρεται να αναπτύσσει μία υπερσύγχρονη τεχνολογία, μέσω της οποίας θα έχει τη δυνατότητα να πλήξει αεροπλάνα και αεροδρόμια.

«Η απειλή είναι πραγματική», δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας της Βρετανίας σε συνέντευξή του στη Sunday Times. «Η ΑΛ Κάιντα έχει αναδιοργανωθεί. Περνούν ολοένα και περισσότερα μέλη τους στην Ευρώπη και έχουν εξοικειωθεί με τις νέες μεθόδους, ώστε να προκαλέσουν μία αεροπορικό επίθεση», πρόσθεσε, εντείνοντας την ανησυχία στους ανάμεσα στους πολίτες.

Σύμφωνα με μέλη των αρχών ασφαλείας στη Βρετανία, η Αλ Κάιντα είναι σε θέση να κατασκευάσει μίνι εκρηκτικούς μηχανισμούς. «Η Αλ Κάιντα έχει επανέλθει σε περιοχές που δεν περιμέναμε και που είχε εξαφανιστεί για πολύ καιρό», δήλωσε ο Μπεν Γουάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία πιθανότητα που εξετάζεται, όπως τόνισε ο υπουργός Ασφαλείας, είναι η Αλ Κάιντα να επιχειρήσει με άλλους τρόπους να εισβάλει σε αεροδρόμια και αεροπλάνα, προκειμένου να τοποθετήσει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένα σενάριο αφορά την εισχώρηση τζιχαντιστών ως εργαζόμενοι. «Αν δεν μπορείς να μπεις από την μπροστινή πόρτα, δοκιμάζεις από την πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο Μπεν Γουάλας, προσθέτοντας ότι έχει ήδη προβλεφθεί ένα κονδύλι 25 εκατ. στερλίνων, προκειμένου να εκπονηθούν σχέδια αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων.

Ηγέτης της Αλ Κάιντα ήταν ο Οσάμα Μπίν Λάντεν, ο οποίος εντοπίστηκε και εξολοθρεύτηκε στο Πακιστάν, από Αμερικανούς κομάντο. Το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει δράση ο γιος του, ο οποίος μάλιστα έχει στείλει μηνύματα μέσω τρομοκρατικού δικτύου, στις διεθνείς ηγεσίες. Η αποδυνάμωση του Ισλαμικού Κράτους άφησε πεδίο ελεύθερο για δράση στην Αλ Κάιντα, η οποία, αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του Μπεν Γουάλας, ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά, προσθέτοντας έναν ακόμη κίνδυνο για την παγκόσμια κοινότητα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.