E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχονται Χριστούγεννα με πολύ κρύο

Χιόνι την Τετάρτη στην Αττική

Έρχονται Χριστούγεννα με πολύ κρύο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/12/2018 | 18:45

Έρχονται τα πιο χιονισμένα Χριστούγεννα! Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία ανήμερα τα Χριστούγεννα και θα δούμε χιόνια την Τετάρτη στα χαμηλά της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθές λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα» δηλώνει στον «ΘΕΜΑ 104,6».

Τη Δευτέρα (24/12) παραμονή Χριστουγέννων ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Τα Χρστούγεννα (25/12), αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Διαβάστε το πλήρες κείμενο των προβλέψεων του Γιάννη Καλλιάνου

Αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (πάντοτε κρατάω μια επιφύλαξη, ειδικά σε τέτοιου είδους χειμωνιάτικες μεταβολές), κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική.

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων. Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα--από τα 300-350 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός.

Πάντως σε γενικές γραμμές αυτό θα συμβεί την Τετάρτη στην Αττική.

Ακολουθεί ο χάρτης με τα υψόμετρα και τις περιοχές των τοπικών (προσοχή, όχι γενικευμένων) χιονοπτώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υ.Γ. : Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. Πάντα κρατάμε ένα μικρό ερωτηματικό διότι ο καιρός θα πει την τελευταία λέξη, είτε την πιο θετική εξέλιξη αλλά είτε και στην πιο αρνητική (για τους χιονόφιλους ειδικά αυτό το σχόλιο διότι αναμένουν με αγωνία την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες).

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χατζηδάκης: «Στο μισό το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Σήμερα

«Δε θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα για τους ελευθέρους επαγγελματίες που θέλουν να ελεγχθούν», ξεκαθάρισε ο Κωστής Χατζηδάκης

ΗΠΑ: 12χρονος έκλεψε όχημα 17 τόνων και χτύπησε 10 αυτοκίνητα πριν τον σταματήσουν ‑ Δείτε την καταδίωξη

Σήμερα

Παρά τις εντολές των αστυνομικών να σταματήσει, ο 12χρονος συνέχισε πάνω από μια ώρα να οδηγάει το βαρύ όχημα

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 21χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε μετά από καυγά

Σήμερα

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Δενδροποτάμου

Αιτωλικό: 21χρονη κατήγγειλε 37χρονο για βιασμό ‑ Πώς η γνωριμία στο Instagram κατέληξε σε εφιάλτη

Σήμερα

Η 21χρονη κατήγγειλε τον 38χρονο και για παράνομη κατακράτηση

Ρίσι Σούνακ: Πυρά και από τους Βρετανούς για την ακύρωση της συνάντησης με τον Μητσοτάκη

Σήμερα

«Ο Σουνάκ επιλέγει την Ακρόπολη ως λόφο για να πεθάνει».

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα ‑ Καταιγίδες και στην Αθήνα

Σήμερα

Νέο κύμα κακοκαιρίας με έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις ανέμους την Τρίτη 28 Νοεμβρίου – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 4

Θεσσαλονίκη: Τι έδειξε το πόρισμα για την 24χρονη που πέθανε από ηλεκτροπληξία στο μπάνιο

Σήμερα

Η άτυχη 24χρονη είχε εντοπιστεί από τον 54χρονο σύντροφό της με τον οποίο συζούσε.

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα ‑ «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

Χτες

«Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων»

Στέλεχος ιού παρόμοιο με τη γρίπη των χοίρων βρέθηκε για πρώτη φορά σε άνθρωπο στη Βρετανία

Χτες

Σε επιφυλακή τέθηκαν οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.