E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο χριστουγεννιάτικος Γολγοθάς των φορολογούμενων

Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την επόμενη Δευτέρα

Ο χριστουγεννιάτικος Γολγοθάς των φορολογούμενων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/12/2018 | 08:39

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά έως και εννιά φορολογικές υποχρεώσεις καλούνται να εκπληρώσουν έως και την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την εκπνοή του χρόνου θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν φόρους και τέλη που υπερβαίνουν τα 2 δισ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα μέχρι την επόμενη Δευτέρα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κλείσουν τις εξής εκκρεμότητες με την Εφορία:

1. ΕΝΦΙΑ: Φυσικά και νομικά πρόσωπα θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2018. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τη δόση θα επιβαρυνθούν με τόκο 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής. Οι φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει τις τρεις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και δυσκολεύονται να πληρώσουν την τέταρτη έχουν τη δυνατότητα να την εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 μηνιαίων δόσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2. Τέλη κυκλοφορίας: Πάνω από 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων, των μοτοσικλετών και των λοιπών οχημάτων για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί υπερβαίνει το 1,1 δισ. ευρώ ενώ όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου που ίσο με ίσο με το ύψος των τελών που θα έπρεπε να είχε εξοφληθεί. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ. Αν δεν καταβάλει το ποσό αυτό μέχρι την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

3. Φόρος εισοδήματος επιχειρήσεων: Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν την έκτη και τελευταία μηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί υπερβαίνει τα 450 εκατ. ευρώ.

4. ΦΠΑ: Εταιρείες που τηρούν διπλογραφικά βιβλία θα πρέπει να πληρώσουν το ΦΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

5. Φόρος εισοδήματος για πυρόπληκτους: Φυσικά πρόσωπα και Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού θα πρέπει να καταβάλουν την τρίτη (και τελευταία) δόση του φόρου εισοδήματος.

6. Δόσεις ρυθμίσεων: Η πληρωμή μηνιαίων δόσεων από ρυθμίσεις οφειλών προς την εφορία.

Επίσης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018 θα πρέπει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

7. Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων και να έχουν πληρωθεί εφάπαξ οι αναλογούντες ΦΜΑ απ’ όσους φορολογούμενους επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα σε περιοχές όπου από την Πρωτοχρονιά αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες.

8. Να έχουν υποβληθεί δηλώσεις ακινησίας και να έχουν κατατεθεί οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ για οχήματα των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να τα κυκλοφορούν από το νέο έτος, για να απαλλαγούν από τέλη, τεκμήρια και φόρους πολυτελείας.

9. Να έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φόρου γονική δωρεάς ή δωρεάς χρηματικών ποσών και να έχει πληρωθεί ο φόρος για όσους θέλουν να δικαιολογήσουν τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: «Προσπαθούν να μου δημιουργήσουν έναν χαρακτήρα βίαιο κι ανώμαλο» είπε στη δίκη του

Χτες

Η μάρτυρας κατέθεσε όλα όσα της περιέγραψε η γυναίκα που κατήγγειλε τον πασίγνωστο ηθοποιό για απόπειρα βιασμού το 2010

Ουάσιγκτον: Ιερέας δέχτηκε επίθεση από άγνωστο ενώ προσευχόταν

Χτες

Απίστευτο σκηνικό με επίθεση αγνώστου σε ιερέα στην Ουάσιγκτον

Σεισμοί στη Σαντορίνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θήρας

Χτες

Με απόφαση της ΓΓΠΠ η κήρυξη θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου

Γιατί δε σταματούν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σερβία

Χτες

Ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο 15 ανθρώπων σε σταθμό τρένων - «Νόμοι και κανόνες ισχύουν μόνο στα χαρτιά»

Δύο χρόνια μετά τον φονικότερο σεισμό στην ιστορία της Τουρκίας, εκατοντάδες παραμένουν εκτοπισμένοι

Χτες

Στην Αντιγιαμάν θα μεταβεί σήμερα ο Ερντογάν, για να τιμήσει τη μνήμη των περισσότερων από 53.500 νεκρών

Ιταλία: Νεκρός μεγιστάνας των αλλαντικών σε συντριβή ελικοπτέρου με 3 επιβάτες

Χτες

Εκτός από τον 41χρονο Λορέντζο Ροβανάτι, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλα δύο άτομα που επίσης έχασαν τη ζωή τους

Οι Έλληνες μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ μετά το διάταγμα Τραμπ

Χτες

Στη λίστα της ICE βρίσκονται συνολικά 1.445.549 ξένοι υπήκοοι

Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στο Αλεποχώρι Μεγάρων Αττικής

Χτες

Στην περιοχή σπεύδουν 5 πυροσβέστες με δύο οχήματα

Αναβολή πήρε η δίκη του Χρήστου Μάστορα

Χτες

Στο πλευρό του η σύντροφός του, γνωστή influencer, Γαρυφαλλιά Καληφώνη

Βέλγιο: Νέοι πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες – Το τρίτο επεισόδιο μέσα σε 24 ώρες

Χτες

Ο εισαγγελέας σημείωσε πως οι πυροβολισμοί συνδέονται με διακίνηση vαρκωτικώv

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.