E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Σε ηλικία 87 ετών

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM

Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιώργος Μοσχίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1931. Ο πατέρας του ήταν καπνεργάτης και η μητέρα του ήταν κόρη καπνεμπόρου.

Την καριέρα του ως ηθοποιός την ξεκίνησε το 1948 με περιοδεύοντες θιάσους. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1952 με τον Θίασο Αρώνη-Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο».

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς θιάσους, αλλά και με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, παίζοντας σε όλα τα είδη. Διακρίθηκε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο ιστορικό δράμα του Γρ. Γρηγορίου, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι οι «Κρίμα το μπόι σου (1970)», «Τι 30, τι 40, τι 50 (1972)», «Αγάπη μου παλιόγρια (1972)», «Τον αράπη και αν τον πλένεις (1973)».

Φιλμογραφία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόστολος και μόνος (2006)
Καβάφης (1996)
Ζωή χαρισάμενη (1993)
Oh Babylon (1989)
Ο κλοιός (1987) [Γιώργος Καφετζόγλου]
Ρεβάνς (1983) [πατέρας]
Η παρεξήγηση (1983) [επιθεωρητής Κανάκης]
Υπόγεια διαδρομή (1983)
Ρόζα (1982) [βιβλιοθηκάριος]
Ο κήπος με τα αγάλματα (1982)
Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας (1982) [Γιώργος]
Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981) [Αλέκος]
Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)
Happy Day (1976)
Η δίκη των δικαστών (1974) [Χριστόδουλος Κλωνάρης]
Ψυχή και σάρκα (εσύ κι εγώ) (1974)
Τα χρώματα της ίριδος (1974) [(δημοσιογράφος)]
Τον αράπη κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Στέλιος Γιαπαχάκης]
Οι προστάτες (1973)
Ταγκό 2001 (1973)
Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Κωστής]
Αντάρτες των πόλεων (1972) [Παπαδήμας]
Τι 30… τι 40… τι 50… (1972) [Βίκτωρ Καλλινίκος]
Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Μίλτος Καρνέζης]
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Εφεντάκης]
Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Παπασταύρου]
Ο φαφλατάς (1971) [Ελευθέριος Μπακλής]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)
Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Τάσος]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Φριτς]
Κρίμα… το μπόι σου (1970) [ψυχίατρος]
Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Χάρης]
Στη μάχη της Κρήτης (1970)


Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Σταύρος Βαρβαράκης]
ΟΧΙ (1969) [Βιτόριο Σαλβατόρε]
Ο κόσμος τρελάθηκε… (1967) [Ιάκωβος]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [γκρουμ]
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Δήμος]
Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Μπάμπης («Πολύδωρος»)]
Θρίαμβος (1962)
Διακοπές στην Αίγινα (1958)
Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [συνάδελφος Μιμίκου]

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Σήμερα

Νεογέννητα μωρά σκοτώθηκαv σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Δελχί μετά από «αλυσιδωτές εκρήξεις»

Φωτιά στα γραφεία του Αρη τα ξημερώματα της Κυριακής

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής (26/05/24) στα γραφεία του Αρη στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια στο Βερολίνο μεταξύ Ελλήνων οπαδών: 12 τραυματίες ‑ Ένας φίλαθλος δίνει μάχη για τη ζωή του

Σήμερα

12 τραυματiες, 2 σοβαρά τραυματίες και 1 σε κρiσιμη κατάσταση από τα επεισόδια ανάμεσα σε Έλληνες οπαδούς στο Βερολίνο

Καστελλόριζο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα

Σήμερα

H εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από σχετικό αίτημα του δήμου προς την Πολιτική Προστασία ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες λόγω των κατολισθήσεων

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Χτες

Επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων

Πέθανε η σύζυγος του Μανώλη Μαυρομμάτη, Ρένα Βενιέρη – Είχε βγει από τη ΜΕΘ πριν δύο ημέρες

Χτες

Αμφότεροι βρίσκονταν στο νοσοκομείο μετά τη μεγάλη φωτιά στο σπίτι τους

Κιλκίς: «Από την ταραχή μου παραπάτησα και εκπυρσοκρότησε το όπλο»

Χτες

«Μου φώναζαν `θα σε σκοτώσουμε, δε θα βγεις ζωντανός από εδώ μέσα, φέρε μας τα λεφτά σου`»

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία – Σηκώθηκαν αεροσκάφη

Χτες

Καίει πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.