E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγκαλιασμένο έφυγε από τη ζωή το ζευγάρι στη Μαγνησία

Οι δύο ηλικιωμένοι αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα

Αγκαλιασμένο έφυγε από τη ζωή το ζευγάρι στη Μαγνησία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 26/12/2018 | 11:10

Νεκρό βρέθηκε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι του στα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», την παραμονή των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοινωνική λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι της 74χρονης και του 68χρονου χθες το μεσημέρι, για να δει τις ανάγκες τους για τις γιορτές, μετά την τελευταία επίσκεψη που είχε κάνει την περασμένη Παρασκευή (21/12). Ωστόσο, βρήκε τους δύο ηλικιωμένους νεκρούς, ξαπλωμένους και αγκαλιασμένους στο κρεβάτι τους, ,σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ταχυδρόμος». Άμεσα στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο και των δύο ηλικιωμένων, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, όπως και συνέβη. Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο στη ζωή, χωρίς καμία βοήθεια από τον έξω κόσμο, από τον οποίο ήταν αποκομμένο με δική του επιλογή. Έτσι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και ένα χρόνο, καθώς οι ηλικιωμένοι χρειάζονταν βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως, η γυναίκα είχε πέσει πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα είχε σκελετωθεί τόσο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και να σιτιστεί. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος τις άλλαζαν πάνες και τη βοηθούσαν για το φαγητό, σε ένα σπίτι όπου οι συνθήκες ήταν πραγματικά άθλιες, καθώς στα πατώματα κυκλοφορούσαν πλέον σκουλήκια.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα. Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό για τις δραματικές συνθήκες επιβίωσης. Μάλιστα, πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω, είχαν μεταφέρει την ηλικιωμένη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Παλαιότερα, στην αρχή του 2018, οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει, έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε. Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τούς συνέδραμε με ρούχα, σκεπάσματα, φαγητό, φάρμακα, όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά, έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες είχαν λάβει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων, ότι βρέθηκε ένα κρεβάτι. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί. Άγνωστο πώς και γιατί, απεβίωσε μαζί με τον σύζυγό της.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένεται να ριχθεί φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει, είναι ο σχεδόν ταυτόχρονος θάνατος και των δύο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται με τη βοήθεια Μοσάντ και CIA για χερσαία επίθεση στο Ιράν, τι τους έχουν υποσχεθεί

Σήμερα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, η ιδέα να αξιοποιηθεί η παρουσία των Κούρδων ξεκίνησε από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Νέος συναγερμός στην Κύπρο: Ηχούν ξανά σειρήνες στο Ακρωτήρι

Σήμερα

«Παρακαλείστε να παραμείνετε εντός των οικιών σας και να παραμείνετε στη θέση σας μέχρι νεότερης επίσημης ενημέρωσης»

Super League: Το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή

Σήμερα

Αυτά τα ποσοστά αναμένεται να αλλάξουν μετά το ντέρμπι της Κυριακής

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Σήμερα

Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Σήμερα

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Σήμερα

Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Σήμερα

Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Σήμερα

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Σήμερα

Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Σήμερα

Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Σήμερα

Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.