E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μέσα στον πρώτο έτοιμο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στο 67% της ολοκλήρωσής του το έργο

Μέσα στον πρώτο έτοιμο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/12/2018 | 13:18

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αυριανή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβάνι - Έκθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, «επιλέξαμε έναν σταθμό, αυτόν τον σταθμό, να τον φέρουμε στην τελική και ολοκληρωμένη μορφή για να λειτουργήσει σαν σταθμός αναφοράς, να είναι δηλαδή ένας σταθμός όπου ο καθένας θα μπορεί να δει πώς θα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά, οπότε και θα λειτουργήσει».

Στον σταθμό του μετρό στο Σιντριβάνι, πέρα από τα δάπεδα που είναι έτοιμα, υπάρχουν επίσης κυλιόμενες σκάλες που λειτουργούν, ασανσέρ, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατέβει μέχρι την αποβάθρα και να δει τις σήραγγες οι οποίες συνδέουν το ένα άκρο της πόλης με το άλλο.

«Είναι ένας σταθμός ο οποίος βρίσκεται πραγματικά στην τελική του μορφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την αυριανή εκδήλωση, ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι περιορισμένος για λόγους ασφαλείας, με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό να σημειώνει πως οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.

Στην αυριανή εκδήλωση το κοινό θα ψυχαγωγήσει με τη μουσική του το συγκρότημα «Φορτίσιμο», το οποίο αποτελείται από τέσσερις βιολονίστριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «παρών» αναμένεται να δώσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον κ. Μυλόπουλο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού -όπως σημείωσε- έχει προσκληθεί.

Στο 67% της ολοκλήρωσής του το έργο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σταθμός «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται τα εκδοτήρια, όπου το επιβατικό κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει το μετρό.

Στο τέταρτο επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 25 μέτρων από την επιφάνεια της γης, βρίσκονται οι δίδυμες σήραγγες μέσω των οποίων θα «ταξιδεύει το μετρό», καθώς επίσης και αποβάθρα στην οποία θα αναμένει το κοινό.

Στην πρώτη φάση του το μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταφέρει περίπου 300.000 κόσμο, κάτι που σημαίνει πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς θα μπορεί να μετακινείται με αυτό.

Αυτήν τη στιγμή, το έργο -σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό- βρίσκεται στο 67% της ολοκλήρωσής του. Την άνοιξη του 2019 αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι συρμοί του μετρό ενώ η δοκιμαστική λειτουργία του, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα έχει διάρκεια ενός έτους, καθώς το σύστημα είναι αυτόνομο και θα πρέπει να διασφαλιστεί πως θα είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, η κανονική λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό, πλην του σταθμού «Βενιζέλου», θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και θα εκτελεί το δρομολόγιο από τη Νέα Ελβετία μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ μέσα στο 2021 θα γίνει και η ένταξη της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Κάνοντας ένα μικρό σχόλιο αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε πως «μας αφήνει τη γεύση της διάψευσης του ανέκδοτου», τονίζοντας πως οι Θεσσαλονικείς έχουν πικραθεί και ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτή την ιστορία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγιος Παντελεήμονας: Κακοποιούσε και απειλούσε τη γυναίκα του με όπλο ενώ κατέγραφε το περιστατικό

Σήμερα

Η άμεση παρέμβαση αστυνομικών μετά από έκκληση γυναίκας για βοήθεια στον Αγιο Παντελεήμονα οδήγησε στη σύλληψη 35χρονου, ο οποίος φέρεται να την κακοποίησε και να την απείλησε με πυροβόλο όπλο, καταγράφοντας μάλιστα τη στιγμή της επίθεσης

Αγρια κόντρα Πλεύρη – Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τα… πτυχία τους: «Να τα συγκρίνουμε»

Σήμερα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρωταγωνίστησε σε ακόμη ένα επεισόδιο στη Βουλή, αυτήν τη φορά με τον Θάνο Πλεύρη

Κρήτη: Σε κοντινή απόσταση βρέθηκαν νεκροί η Ελευθερία και ο 43χρονος πρώην σύντροφός της

Σήμερα

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκαν νεκροί η 43χρονη Ελευθερία και ο 38χρονος πρώην σύντροφός της

Κρήτη: «Η μητέρα μου δεν είχε παραπονεθεί για τον 43χρονο, τον γνωρίζαμε», λέει ο γιος της 43χρονης

Σήμερα

Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα καταβληθει

Σήμερα

Παρέχεται έκτακτη ενίσχυση σε οικογένειες με παιδιά, ύψους 150 ευρώ για κάθε παιδί

Γκιλφόιλ: Όταν οι Αμερικανοί και οι Έλληνες στέκονται μαζί, δεν υπάρχει όριο σε αυτό που μπορούμε να πετύχουμε

Σήμερα

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα εστίασε ιδιαίτερα στα ταχύτατα βήματα προόδου στις διμερείς ενεργειακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών

Αθανασία Μεσίρη: Έδωσε το όνομά της σε προσπάθεια της στη γυμναστική η 19χρονη πρωταθλήτρια

Σήμερα

Στα βήματα των Μελισσανίδη, Πετρούνια και Ταμπάκου η Μεσίρη

Ζάκυνθος: 60χρονος πέθανε από λεπτοσπείρωση ‑ Εντοπίστηκαν άλλα δύο κρούσματα

Σήμερα

Συναγερμός στη Ζάκυνθο για θάνατο από λεπτοσπείρωση και νέα κρούσματα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ήρθησαν οι ασυλίες των 13 βουλευτών της ΝΔ ‑ Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Σήμερα

Προηγήθηκε θυελλώδης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Χαλκ Χόγκαν: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις – «Έπαιρνα θανατηφόρες δόσεις φαιντανύλης για να αντέξω τον πόνο»

Σήμερα

«Έβαζα δύο χάπια των 80 mg το πρωί κάτω από τα ούλα, είχα δύο επιθέματα των 300 mg στα πόδια και μου έδιναν έξι “γλειφιτζούρια” των 1500 mg» - «Θα έπρεπε να είσαι νεκρός» του είπε φαρμακοποιός

Δολοφονία στους Αμπελόκηπους: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου, ήμουν εν βρασμώ»

Σήμερα

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ στο ισόγειο διαμέρισμα των Αμπελόκηπων τον Νοέμβρη του 2024 έδωσε ο 39χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε για τη δολοφονία με σφυρί της συζύγου του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.