E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μέσα στον πρώτο έτοιμο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης

Στο 67% της ολοκλήρωσής του το έργο

Μέσα στον πρώτο έτοιμο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/12/2018 | 13:18

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αυριανή εκδήλωση στον σταθμό Σιντριβάνι - Έκθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, στην οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, «επιλέξαμε έναν σταθμό, αυτόν τον σταθμό, να τον φέρουμε στην τελική και ολοκληρωμένη μορφή για να λειτουργήσει σαν σταθμός αναφοράς, να είναι δηλαδή ένας σταθμός όπου ο καθένας θα μπορεί να δει πώς θα είναι το Μετρό Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά, οπότε και θα λειτουργήσει».

Στον σταθμό του μετρό στο Σιντριβάνι, πέρα από τα δάπεδα που είναι έτοιμα, υπάρχουν επίσης κυλιόμενες σκάλες που λειτουργούν, ασανσέρ, ενώ ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κατέβει μέχρι την αποβάθρα και να δει τις σήραγγες οι οποίες συνδέουν το ένα άκρο της πόλης με το άλλο.

«Είναι ένας σταθμός ο οποίος βρίσκεται πραγματικά στην τελική του μορφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά την αυριανή εκδήλωση, ο αριθμός των ατόμων που θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τον πρώτο ολοκληρωμένο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης είναι περιορισμένος για λόγους ασφαλείας, με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό να σημειώνει πως οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί.

Στην αυριανή εκδήλωση το κοινό θα ψυχαγωγήσει με τη μουσική του το συγκρότημα «Φορτίσιμο», το οποίο αποτελείται από τέσσερις βιολονίστριες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «παρών» αναμένεται να δώσει ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τον κ. Μυλόπουλο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού -όπως σημείωσε- έχει προσκληθεί.

Στο 67% της ολοκλήρωσής του το έργο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σταθμός «Σιντριβάνι» του Μετρό Θεσσαλονίκης αποτελείται από τέσσερα επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται τα εκδοτήρια, όπου το επιβατικό κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, όπως τόνισε ο κ. Μυλόπουλος, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιήσει το μετρό.

Στο τέταρτο επίπεδο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος 25 μέτρων από την επιφάνεια της γης, βρίσκονται οι δίδυμες σήραγγες μέσω των οποίων θα «ταξιδεύει το μετρό», καθώς επίσης και αποβάθρα στην οποία θα αναμένει το κοινό.

Στην πρώτη φάση του το μετρό Θεσσαλονίκης αναμένεται να μεταφέρει περίπου 300.000 κόσμο, κάτι που σημαίνει πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς θα μπορεί να μετακινείται με αυτό.

Αυτήν τη στιγμή, το έργο -σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό- βρίσκεται στο 67% της ολοκλήρωσής του. Την άνοιξη του 2019 αναμένεται να φτάσουν οι πρώτοι συρμοί του μετρό ενώ η δοκιμαστική λειτουργία του, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα έχει διάρκεια ενός έτους, καθώς το σύστημα είναι αυτόνομο και θα πρέπει να διασφαλιστεί πως θα είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλόπουλο, η κανονική λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό, πλην του σταθμού «Βενιζέλου», θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και θα εκτελεί το δρομολόγιο από τη Νέα Ελβετία μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ μέσα στο 2021 θα γίνει και η ένταξη της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Κάνοντας ένα μικρό σχόλιο αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Μυλόπουλος σχολίασε πως «μας αφήνει τη γεύση της διάψευσης του ανέκδοτου», τονίζοντας πως οι Θεσσαλονικείς έχουν πικραθεί και ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτή την ιστορία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός 17χρονος στις Σέρρες μετά από καβγά για μια κοπέλα, συνελήφθη 16χρονος

Σήμερα

Ένα χτύπημα με αγκώνα στο κεφάλι του 17χρονου φέρεται να ήταν το μοιραίο

«Τίμιο ξύλο» στη Φλώρινα: Βούτηξαν να πιάσουν τον Σταυρό και πλακώθηκαν

Σήμερα

Τις σκηνές ντροπής παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά που παρεβρίσκονταν στην τελετή

Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι έως 9 μποφόρ – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σήμερα

Τα ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές θα συνοδεύονται πιθανώς από τοπικές χαλαζοπτώσεις

Πώς το ταξίδι στον Παναμά κατέληξε σε τραγωδία για ζευγάρι Ελλήνων

Σήμερα

Μια Ελληνίδα συμβολαιογράφος πέθανε κατά τη διάρκεια διακοπών στον Παναμά, ενώ ο δικηγόρος σύζυγός της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

«Αιχμάλωτος πολέμου», «ηγέτης της Βενεζουέλας» και «αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Μαδούρο – Όσα έγιναν στα 40 λεπτά της ακρόασης

Σήμερα

Ο Τραμπ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να διεξαχθούν εκλογές στη Βενεζουέλα μέσα τις επόμενες τριάντα ημέρες

Η κυβέρνηση ετοιμάζει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τα τρακτέρ ‑ Στο τραπέζι επικαιροποιημένος αστυνομικός σχεδιασμός

Σήμερα

Το πρωί της Τετάρτης θα παρουσιαστεί το θετικό πακέτο παρεμβάσεων για αγρότες και κτηνοτρόφους

Σέρρες: Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του ήταν νεκρός ο πυροσβέστης – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Χτες

Η κηδεία του 45χρονου πυροσβέστη θα γίνει αύριο το μεσημέρι - Έκκληση της οικογένειας μέσω δικηγόρου να σταματήσουν οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί και οι εικασίες για τα αίτια θανάτου

Διπλώματα οδήγησης: Τέλος εποχής στη χρήση τους – Οι αλλαγές

Χτες

Μέχρι πότε θα πρέπει να γίνει η αντικατάστασή τους

Μαδούρο: «Είμαι αθώος» – Στις 17 Μαρτίου θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία στη Νέα Υόρκη

Χτες

Αθώοι δήλωσαν ο Νικολάς Μαδούρο και η Σίλια Φλόρες. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα παρουσιαστούν ξανά στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου. Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα

Την Πέμπτη η κηδεία του Γιώργου Παπαδάκη στη Ριτσώνα

Χτες

Αντί στεφάνων, η οικογένεια παρακαλεί όσους το επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του με δωρεά σε οργανισμούς

Η Μαρία Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup

Χτες

Επόμενη σειρά αγώνων με την Ελβετία την Τετάρτη για μια θέση στα ημιτελικά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.