E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανθρωποι που «έφυγαν» από κοντά μας το 2018 

Δεν θα ξεχαστούν ποτέ

Ανθρωποι που «έφυγαν» από κοντά μας το 2018 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2018 μας άφηνει με πολλές απώλειες σπουδαίων ανθρώπων, των γραμμάτων, της επιστήμης, του θεάματος, που άφησαν πίσω τους μια σπουδαία κληρονομιά. Η απώλειά τους βύθισε στην θλίψη τον κόσμο, αλλά η προσφορά τους ήταν τόσο σημαντική, που δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Stephen Hawking

Τον Μάρτιο του 2018, ο άνθρωπος που χάρισε τόσα πολλά στην ανθρωπότητα πέθανε στα 76 του χρόνια. Ο Stephen Hawking δεν ήταν μόνο σύμβολο ευφυΐας αλλά και ένας άνθρωπος που έδωσε έμπνευση σε εκατομμύρια ανθρώπους με το πείσμα και την επιμονή του, όταν η νόσος του κινητικού νευρώνα τον χτύπησε σε νεαρή ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Stan Lee

Ένας πραγματικός υπερήρωας, που γέμισε όλα τα παιδιά με όνειρα, ότι ο καθένας μπορεί να τα καταφέρει αν πιστέψει στις δικές του «υπερδυνάμεις». Ο ιδρυτής της Marvel που εμπνεύστηκε τόσους ήρωες «έφυγε»στα 95 του χρόνια στις 12 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aretha Franklin

Η ιέρεια της soul μουσικής, η γυναίκα με την διαπεραστική και χαρακτηριστική φωνή που μίλησε στην ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο κόσμος της μουσικής έγινε κατά πολύ φτωχότερος τον Αύγουστο του 2018, όταν η Aretha Franklin άφησε την τελευταία της πνοή στα 76 της χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζίμης Πανούσης

Κοντεύει σχεδόν ένας χρόνος από τις 13 Ιανουαρίου του 2018, όταν ο αγαπημένος Τζίμης Πανούσης, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μουσική και στην σάτιρα, όταν έφυγε πρόωρα στα 64 του χρόνια.

Bernardo Bertolucci

Ο τεράστιος Ιταλός σκηνοθέτης που μας χάρισε αριστουργήματα όπως το «1900», το «Last Tango in Paris» και το «The Last Emperor», πέθανε στις 26 Νοεμβρίου στα 77 του χρόνια. Ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους του παγκόσμιου σινεμά.

Ρίκα Βαγιάνη

Η αγαπημένη ηθοποιός, παρουσιάστρια και δημοσιογράφος, άφησε την τελευταία της πνοή στις 7 Αυγούστου, μόλις στα 56 της χρόνια, ύστερα από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Burt Reynolds

Ένας άνθρωπος που το παιχνιδιάρικο χαμόγελό του δεν μπορεί να σβηστεί εύκολα από τις μνήμες μας. Ο Burt Reynolds ήταν ένας άνθρωπος με χιούμορ, ταλέντο και αγάπη για την ζωή. «Έφυγε» από την ζωή στις 6 Σεπτεμβρίου στα 82 του χρόνια.

Χάρρυ Κλυνν

Ο πρωτοπόρος κωμικός και σατιρικός ηθοποιός, που μας χάρισε γέλιο μέχρι… δακρύων, πέθανε στις 21 Μαΐου στα 78 του χρόνια, βυθίζοντας στην θλίψη τους ανθρώπους που τον λάτρεψαν για το αστείρευτο χιούμορ του και την ατέλειωτη φαντασία του.

Anthony Bourdain

Σεφ και παρουσιαστής, ίσως της πιο feelgood εκπομπής γύρω από το φαγητό, o Anthony Bourdain υπήρξε ένας χαρισματικός άνθρωπος που πολλοί τον αγάπησαν για την φαντασία και την οξυδέρκειά του. Η είδηση της αυτοκτονίας του στις αρχές Ιουνίου, προκάλεσε σοκ στους εκατομμύρια θαυμαστές του παγκοσμίως.

Τζέσυ Παπουτσή

Η ηθοποιός με την χαρακτηριστική στεντόρεια φωνή, ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό και μια από τις πιο σεμνές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου. «Έφυγε» την 1η Ιουλίου στα 62 της χρόνια.

Kofi Annan

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο πρώτος μαύρος Αφρικανός που έφτασε στην υψηλότερη βαθμίδα του οργανισμού και τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, άφησε μεγάλη κληρονομιά πίσω του με την ανθρωπιστική του δράση. Πέθανε στα 80 του χρόνια, στις 18 Αυγούστου.

Μάνος Ελευθερίου

Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος, «έφυγε» από την ζωή στις 22 Ιουλίου. Τα περισσότερα από τα 400 τραγούδια τα οποία έγραψε, τραγουδήθηκαν απ’ όλους τους Έλληνες, ενώ συνεργάστηκε με μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Πριν 8 ώρες

Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Χτες

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

Χτες

Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Χτες

Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Προχτές

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Προχτές

O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Οι τρομακτικοί τρόποι που ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Προχτές

Τα σενάρια μπορεί να γίνουν πραγματικά τρομακτικά

Πώς η κλιματική κρίση μεγαλώνει την ανισότητα των φύλων

Προχτές

Οι γυναίκες και τα κορίτσια περνούν ακόμα πιο δύσκολα

par: 37
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.