E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η κακοκαιρία έστειλε πτήση με 201 επιβάτες αντί Θεσσαλονίκης στη… Ρουμανία

Εκτάκτως αναχωρεί αεροπλάνο από την Αθήνα για να τους παραλάβει

Η κακοκαιρία έστειλε πτήση με 201 επιβάτες αντί Θεσσαλονίκης στη… Ρουμανία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 5/1/2019 | 09:35

Μια μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους 201 επιβάτες της πτήσης της Ryanair από Λονδίνο για Θεσσαλονίκη χθες το βράδυ (4/1), καθώς το αεροπλάνο λόγω αδυναμίας προσέγγισης του αεροδρομίου «Μακεδονία» λόγω χαμηλής νέφωσης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επιβάτες της πτήσης, μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι και βρέφη περιμένουν ακόμα και τώρα (5/1) στο αεροδρόμιο χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση. Μετά από πιέσεις προς την εταιρεία, ναυλώθηκαν λεωφορεία ώστε να μεταφερθούν οδικώς από τη Ρουμανία στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης.

«Μετά από παράπονα ορισμένοι επιβάτες έφυγαν οδικώς με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι παγωμένα και το ταξίδι διαρκεί 22 ώρες σε ένα λεωφορείο χωρίς θέρμανση. Ορισμένοι επιλέξαμε να μείνουμε εδώ», αναφέρει στη Voria.gr η Μαρία Τσολάκη, που ταξίδευε με τη συγκεκριμένη πτήση.

«Μας πέταξαν πάνω από 200 άτομα, όλων των ηλικιών, στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα χωρίς να μας εξασφαλίσουν την αυριανή μας μετακίνηση. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει», τόνισε στη Voria.gr η δημοτική σύμβουλος του δήμου Νεάπολης – Συκεών Ιωάννα Αλεξιάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ρουμανικές αρχές, έχουν υποχρεώσει τους επιβάτες της πτήσης να παραμένουν σε έναν μικρό διάδρομο αναμονής του αεροδρομίου, όπου επικρατούν πολικές θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Σήμερα, πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν από τις 8:00, πρόσφεραν στους επιβάτες τη δυνατότητα να πάνε σε ξενοδοχείο. «Ηρθε η αστυνομία του αεροδρομίου και μας είπε ότι η εταιρεία μας προσφέρει ξενοδοχείο, κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το χρειαζόμασταν χθες το βράδυ, όχι σήμερα το πρωί», δήλωσε η κ. Ταυρίδου, που ήταν στην ίδια πτήση.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, αεροσκάφος της Aegean πρόκειται να μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη τους 201 επιβάτες. Η πτήση θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12.30 μετά το μεσημέρι για να παραλάβει τους επιβάτες από το ρουμανικό αεροδρόμιο, και αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πτήση που προσγειώθηκε τελικά στην Τιμισοάρα δεν ήταν η μοναδική που δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ο εκπρόσωπος της Fraport, κ. Παπάζογλου, τόνισε ότι αυτό έγινε εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης. Οσο για την απόφαση να κατευθυνθεί η πτήση στην Τιμισοάρα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

«Οποτε υπάρχει χαμηλή νέφωση και ο πιλότος αποφασίζει ότι δεν επιθυμεί να προσεγγίσει το αεροδρόμιο, είναι απόφαση αποκλειστικά και μόνο της εταιρείας το αεροδρόμιο που επιθυμεί να προσεγγίσει και ουδείς μπορεί να παρέμβει στην απόφαση αυτή. Είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά την πολιτική στρατηγική της εταιρείας που προφανώς έχει μια κατάσταση με εναλλακτικές λύσεις», δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύθωνας αποφάσισε να κάνει… ανακαίνιση: Εισέβαλε από το ταβάνι και έκανε γυαλιά‑καρφιά ένα μπάνιο στην Αυστραλία

Χτες

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι ένοικοι της κατοικίας στο Κουίνσλαντ – Δείτε το βίντεο

Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Χτες

Είναι η τραγουδίστρια της κάντρι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, έκανε καριέρα και στον κινηματογράφο - Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί, μετά και τον θάνατο του συζύγου της, τον Μάρτιο του 2025

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Χτες

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Χτες

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Χτες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Χτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Χτες

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Χτες

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Χτες

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Χτες

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.