E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα

Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/1/2019 | 08:38

Στο υπουργείο Οικονομικών και ειδικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, γνωρίζουν καλά ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί υπάρχει ακόμη πολύ λίπος. Οι Έλληνες είναι εφευρετικοί και βρίσκουν παράθυρα προκειμένου να ξεφεύγουν από την Εφορία. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες πάντα βρίσκουν τρόπο να εμφανίζουν μειωμένα κέρδη και ως εκ τούτου να πληρώνουν λιγότερους φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΑΔΕ θα χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό όπλο που έχει στην φαρέτρα της προκειμένου να βρει και να φορολογήσει έσοδα που αποκρύπτονται. Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα πρέπει όλοι οι υπόχρεοι να συνδέσουν επαγγελματικούς λογαριασμούς με POS. Όσοι δεν το πράξουν θα βρεθούν δειγματοληπτικά στην περίοπτη θέση, όσων θα ελεγχθούν.

Θα ακολουθήσουν όσοι έχουν μεγάλες αποκλίσεις εσόδων και δαπανών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η ΑΑΔΕ θα κάνει τους ελέγχους δειγματοληπτικά θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα προς όλους ότι κανένας δεν μπορεί να νιώθει σίγουρος στην περίπτωση που φοροδιαφεύγει. Επίσης θα θελήσει να επιστήσει την προσοχή όσων συνειδητά ή ασυνείδητα δεν έχουν συνδέσει επαγγελματικούς λογαριασμούς με POS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας της 15ης Ιανουαρίου για τη δήλωση τραπεζικών επαγγελματικών λογαριασμών, θα τρέχει αντίστροφα ο χρόνος για ελέγχους με έμφαση στα POS. Από τους περίπου 700.000 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν μία ή περισσότερες από τις 143 δραστηριότητες για τις οποίες υπάρχει υποχρέωση χρήσης POS και διασύνδεσης με τραπεζικό λογαριασμό, από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα αρχίσει η επιλογή υποθέσεων για έλεγχο, κατά προτεραιότητα σε όσους είτε δεν δήλωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό είτε «ξέχασαν» να ενσωματώσουν στο Ε3 το POS, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν.

Τα πρόστιμα κατά περίπτωση κυμαίνονται από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, ενώ μόνο η εκπρόθεσμη δήλωση τραπεζικού λογαριασμού στοιχίζει 100 ευρώ.

Οι έλεγχοι να είναι συνεχείς και στόχος της ΑΑΔΕ και του επικεφαλής Γ. Πιστιλή είναι να σταλεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει ασφάλεια για όσους φοροδιαφεύγουν. Αν περάσει ο φόβος, τονίζουν στελέχη της Αρχής, θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα και από τους πλέον εξονυχιστικούς ελέγχους. Και αυτός είναι ο βασικός στόχος για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τηλεφωνικές απάτες: Νέα θύματα σε Χαλκιδική και Σέρρες ‑ η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ

Σήμερα

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Αρχών, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν νέα θύματα

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

Σήμερα

Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

Σήμερα

Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας

Σοκ στην Αιγιάλεια: Δίπλα δίπλα νεκροί μάνα και γιος ‑ Το στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

Σήμερα

Νεκρό ζευγάρι μάνας και γιου εντοπίστηκε στο σπίτι τους στον Λόγγο

Γιατί μύριζε αέριο σε όλη την Αττική; Η απάντηση δόθηκε

Σήμερα

Η επιστημονική ομάδα AtmoHUB εντόπισε την πιθανότερη πηγή της έντονης δυσοσμίας που αναστάτωσε την Αθήνα στις 19 Μαΐου

Θεσσαλονίκη: Φίδι φώλιασε σε μηχανή αυτοκινήτου σε νέο περιστατικό

Σήμερα

Ο οδηγός άνοιξε το καπό και βρέθηκε μπροστά στο ερπετό

Έφυγε από τη ζωή η δημοσιογράφος Νάντια Χριστολουκά

Σήμερα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά την εκλεκτή συνάδελφο

Σοκ: Ποια είναι η 37χρονη γυναίκα που έπεισε μια οικογένεια ότι ήταν 12χρονη για να την υιοθετήσουν

Σήμερα

Η 37χρονη Αμάντα Μαρία Σόουζα ντε Ολιβέιρα έζησε 14 μήνες ως «θετή κόρη» σε οικογένεια στο Ζοϊνβίλ της Βραζιλίας πριν αποκαλυφθεί η απάτη.

Απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ έκοψε το νερό στην πρώην γυναίκα του – Συνελήφθη για απειλές

Σήμερα

Στο σπίτι του συνταξιούχου αστυνομικού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όπλο, όπως και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων που διατηρούσε παράνομα

NBA Finals: Επεισόδια στη Νέα Υόρκη, συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των Νικς

Σήμερα

Ένταση στους δρόμους της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια του Game 3 των NBA Finals, με φίλους των Νικς να εμπλέκονται σε σοβαρά επεισόδια.

Τραγωδία στην Καστοριά: Νεκρός 16χρονος μετά από τροχαίο με αρκούδα

Σήμερα

Ο ανήλικος επέβαινε σε όχημα μαζί με 4 ακόμη άτομα το οποίο συγκρούστηκε με αρκούδα

Χανιά: Ανδρας παρενόχλησε σeξουαλικά ανήλικους – Πρότεινε να τους πληρώσει για να πάνε μαζί του

Σήμερα

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.