E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πήραμε τη δόση μας…

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των 17 υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες

Πήραμε τη δόση μας…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Το Eurogroup ενέκρινε σήμερα την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα σε μια συνεδρίαση express, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους έναντι του ΑΕΠ στο επίπεδο του 124% το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ.

Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,4 δισ.ευρώ θα χορηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, μέχρι τον Μάρτιο θα εκταμιευτούν στη χώρα συνολικά 52,5 δισ.ευρώ, από τα οποία τα 49 δισ. θα δοθούν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό EFSF και τα υπόλοιπα 3,5 δισ. θα προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αλληλεγγύη είναι ζωντανή. Τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δεν υπάρχουν», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη συνεδρίαση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, η οποία προηγείται των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στις ίδιες δηλώσεις προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε, σχολιάζοντας την απόφαση για εκταμίευση της super δόσης των 52,5 δισ. ευρώ: «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Οι θυσίες των Ελλήνων δεν έχουν πάει χαμένες. Είναι μια νέα ημέρα για την Ελλάδα. Είναι μια νέα ημέρα για την Ευρώπη».

Καλή μέρα για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια χρειάζεται να συνεχιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα αποτελέσματα είναι καλύτερα απ' ότι περιμέναμε», δήλωσε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης.

«Πήγαμε καλύτερα απ' ότι περιμέναμε», σχολίασε στο protothema.gr κυβερνητική πηγή.

Η εκταμίευση της δόσης θα γίνει ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρόγραμμα βρίσκεται και πάλι σε σταθερή βάση. Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Χρήματα θα ρεύσουν προς την Ελλάδα από την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν τόνισε ότι η συμμετοχή απόφαση για την Ελλάδα διαλύει την αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία χαιρέτισε την απόφαση του Eurogroup.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ εισηγήθηκε σήμερα την καταβολή της βοήθειας προς την Ελλάδα για την οποία έχει δεσμευτεί το ΔΝΤ, μετά την απόφαση που έλαβαν οι Ευρωπαίοι να αποδεσμεύσουν το δικό τους μέρος της χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς τη χώρα.

Η ίδια διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της ότι μια επίσημη απόφαση γι' αυτό μπορεί να ληφθεί ήδη τον Ιανουάριο, με αφορμή σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

«Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να υποστηρίξει την επιχείρηση επαναγοράς χρέους από την Ελλάδα και τη δέσμευσή του για την περαιτέρω μείωση του χρέους αν κριθεί απαραίτητο», αναφέρει η Λαγκάρντ στην ανακοίνωσή της σχετικά με τη συμφωνία της Eυρωζώνης με την Ελλάδα για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους.

«Τα βήματα αυτά θα διασφαλίσουν ότι το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ ως το 2020 και ουσιαστικά κάτω του 110% ως το 2022», σημειώνει και προσθέτει: «Σε αυτήν τη βάση σκοπεύω να εισηγηθώ στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου να ολοκληρώσει την πρώτη εξέταση του υποστηριζόμενου από το ΔΝΤ προγράμματος της Ελλάδας. Αναμένω ότι μια σύνοδος του συμβουλίου μπορεί να γίνει τον Ιανουάριο».

Κατά τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, τα 34,4 δισ. ευρώ θα δοθούν άμεσα στην Ελλάδα, ενώ η δόση περιλαμβάνει και την χρηματοδότηση για το buyback.

Όπως εξήγησε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του EFSF, από τα 34,4 δισ. ευρώ που θα εκταμιευθούν την ερχόμενη εβδομάδα, τα 16 δισ. ευρώ προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τα 7 δισ. για τον  προϋπολογισμό και τα 11,3 δισ. για το buyback.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2013 θα εκταμιευθούν τα υπόλοιπα 14,8 δισ. ευρώ Από αυτά, τα 7,8 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.