E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα πάνω κάτω σε ΕΝΦΙΑ και πληρωμή φόρου εισοδήματος

Σημαντικές αλλαγές

Τα πάνω κάτω σε ΕΝΦΙΑ και πληρωμή φόρου εισοδήματος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/1/2019 | 08:49

Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός εξόφλησης των φόρων καθώς πρόσφατα δήλωσε ότι εξετάζονται «όλες οι περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

Το σχέδιο που φαίνεται να βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων του υπουργείου Οικονομικών αφορά σε πρώτη φάση την εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε έως τέσσερις διμηνιαίες δόσεις από τρεις που ισχύει σήμερα ή ενδεχομένως και σε έως 8 μηνιαίες δόσεις ανάλογα με το χρόνο υποβολής της δήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι η πρεμιέρα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Τaxisnet είναι να γίνει στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου. Έτσι όσοι υποβάλλουν τη δήλωση τους έως τις 30 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο που θα δείχνει το εκκαθαριστικό σημείωμα είτε σε 4 διμηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από τα τέλη Μαΐου ή σε 8 μηνιαίες δόσεις στην περίπτωση που υιοθετηθεί το σχέδιο της πληρωμής του φόρου εισοδήματος με τον μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον τρόπο αυτό, όπως αναφέρουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης, θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να κάνουν καλύτερη διαχείριση ή διαφορετικά να «σπάσουν» σε μικρότερα ποσά τον οφειλόμενο φόρο. Επίσης εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό θα βάλει φρένο στο ρυθμό αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς οι φορολογούμενοι θα μπορούν ευκολότερα να ανταποκρίνονται στις φορολογικές τους υποχρεώσεις οι οποίες θα έχουν σπάσει σε περισσότερες δόσεις.

Για τον ΕΝΦΙΑ εξετάζεται να εισπράττεται κάθε μήνα προκαταβολικά από την αρχή του έτους. Το καλοκαίρι, μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα γίνει η τελική εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι οι φορολογικές Αρχές να βεβαιώνουν τον ΕΝΦΙΑ από την αρχή κάθε έτους και με την έκδοση προσωρινών εκκαθαριστικών σημειωμάτων οι φορολογούμενοι θα ξεκινήσουν να τον πληρώνουν από τον πρώτο κιόλας μήνα του χρόνου.

Στα τέλη Αύγουστου, όταν θα γίνει η εκκαθάριση του φόρου μετά και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, οι φορολογούμενοι θα δουν τον τελικό λογαριασμό με τις δόσεις του φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι το σχέδιο αυτό θα διευκολύνει τους φορολογουμένους καθώς οι πληρωμές των ετήσιων φορολογικών τους υποχρεώσεων δεν θα πέφτουν μαζεμένες στο δεύτερο εξάμηνο κάθε χρόνο αλλά θα απλώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, το θέμα είναι ότι οι φορολογούμενοι αποκτούν ακόμη πιο στενές επαφές με την Εφορία.

Σήμερα, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων εξοφλείται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Ο ΕΝΦΙΑ τα τελευταία χρόνια εξοφλείται σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι και τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Σήμερα

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Βόρεια Κορέα: Απειλές για «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση στη Νότια Κορέα μετά από πυρά της Σεούλ στα σύνορα

Σήμερα

Προειδοποιήσεις από τον αντιστράτηγο Κο Τζονγκ Τσολ της Βόρειας Κορέας

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πάρκινγκ στα Νέα Στύρα

Σήμερα

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

«Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου» καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Σήμερα

«Αν είχε ή όχι προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν το γνωρίζουμε, είχε φάκελο και λάμβανε επίδομα αναπηρίας στην Αλβανία» είπε ο θείος του δράστη, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση

Τραγωδία στους Παξούς: Κοριτσάκι 4 ετών νεκρό σε πισίνα

Σήμερα

Το άτυχο παιδί βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του και έπαιζε

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Χτες

«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χτες

Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Χτες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.