E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και το «αβέβαιο» μέλλον της κυβέρνησης

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/1/2019 | 09:57

Στις πολιτικές εξελίξεις που προκαλεί στην Ελλάδα η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ αναφέρονται μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, περιγράφοντας το αβέβαιο μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού αλλά και για κυβερνητική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Συμφωνία των Πρεσπών εγκρίθηκε με οριακή πλειοψηφία την Παρασκευή, από τη βουλή της πΓΔΜ, με τον πρωθυπουργό Ζόταν Ζάεφ να εμφανίζεται βέβαιος πως θα περάσει και από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Για «κυβερνητική κρίση στην Αθήνα» κάνει λόγο η Handelsblatt τονίζοντας ότι το «εθνικιστικό κόμμα των ΑΝΕΛ αποσύρεται από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη συμφωνία για το όνομα της «Μακεδονίας» και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για να συνεχίσει να κυβερνά μέχρι το τέλος της νομοθετικής περιόδου τον Οκτώβριο».

Η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει για την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο την ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού. «Ο Έλληνας υπ. Άμυνας παραιτείται για την συμφωνία ονομασίας της "Μακεδονίας"» γράφει στον τίτλο της και υποστηρίζει ότι λίγο πριν τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, δεν είναι ακόμη σαφείς οι επιπτώσεις της παραίτησης στην κυβέρνηση συνασπισμού του Τσίπρα με 153 έδρες, εκ των οποίων οι 145 από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, γράφει ότι η Ελλάδα «ανέτρεπε» τις φιλοδοξίες της «Μακεδονίας» για σχέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ εξαιτίας της διαμάχης για την ονομασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν η κυβέρνηση δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή, τότε οι εκλογές, που κανονικά προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο, μπορεί να επισπευσθούν, τονίζει το BBC, σε δημοσίευμα με τίτλο «Κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα για την αλλαγή του ονόματος της "Μακεδονίας"».

«O Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσπιράς ζήτησε σήμερα τη διεξαγωγή «άμεσα» ψήφου εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, λόγω της διαφωνίας του στη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της "Μακεδονίας"» γράφει η Telegraph. «Θα προχωρήσουμε αμέσως στην ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μας από το κοινοβούλιο προκειμένου να προχωρήσουμε τα σημαντικά ζητήματα για τη χώρα μας», δήλωσε ο Τσίπρας που αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος είναι επικεφαλής του εθνικιστικού Κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων» προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

Για κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα για το όνομα της «Μακεδονίας» γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας. Η αποχώρηση των ΑΝΕΛ προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα ενώ οι εκλογές είναι για τον Οκτώβριο, σημειώνει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.