E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εργαζόμενες μπουσουλούν στη μέση του δρόμου ως τιμωρία επειδή δεν έπιασαν τους στόχους

Εξοργιστικές εικόνες καταγράφηκαν σε δρόμο κινεζικής πόλης

Εργαζόμενες μπουσουλούν στη μέση του δρόμου ως τιμωρία επειδή δεν έπιασαν τους στόχους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/1/2019 | 18:29

Εξοργιστικές εικόνες καταγράφηκαν σε δρόμο κινεζικής πόλης, με δεκάδες εργαζόμενες να εμφανίζονται πεσμένες στην άσφαλτο να μπουσουλούν επειδή απέτυχαν να πιάσουν τους στόχους της εργοδοσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που απαθανάτισαν τις σκηνές, οι οκτώ γυναίκες εργάζονται σε τοπική επιχείρηση κι εξαναγκάστηκαν σε αυτή την δημόσια διαπόμπευση επειδή οι εργοδότες τους θεώρησαν ότι η μειωμένη απόδοσή τους στην εργασία τους ήταν η αιτία της αποτυχίας κατάκτησης των στόχων της επιχείρησης.

Μάλιστα, επικεφαλής των οκτώ άτυχων εργατριών ήταν ο προϊστάμενός τους, ο οποίος έφερε μία μεγάλη κόκκινη σημαία με το λογότυπο της επιχείρησης, σε μία ενέργεια που εκλήφθηκε ως απόπειρα «διαφήμισης» της εταιρείας στους διερχόμενους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν κινεζικά μέσα ενημέρωσης, αρκετοί περαστικοί ενοχλήθηκαν σφοδρά από τις εικόνες που παραπέμπουν περισσότερο σε κάτεργο παρά σε εργασιακή συνθήκη κι ενημέρωσαν τις αρχές της περιοχής, με τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο να αναγκάζουν τον προϊστάμενο να ανακαλέσει την «τιμωρία», ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Πάντως, κατά καιρούς αρκετές αντίστοιχες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας από διάφορες κινεζικές πόλεις. Πριν από λίγο καιρό, η αστυνομία συνέλαβε διευθυντή σε κομμωτήριο που ανάγκασε τις υπαλλήλους του να αυτοχαστουκιστούν και να τρέξουν 10 χιλιόμετρα σε δρόμους της πόλης Τζιαντζί επειδή η απόδοσή τους δεν τον ικανοποιούσε, ενώ σε μία άλλη επίσης εξοργιστική περίπτωση εργαζόμενοι μαστιγώθηκαν κι αναγκάστηκαν να καταναλώσουν έντομα λόγω ελαττωματικής παραγγελίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κίνα θεωρείται μία από τις χειρότερες χώρες στον κόσμο όσον αναφορά στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, παρά το γεγονός ότι η σχετική νομοθεσία απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε τιμωρία εργαζομένου από τους εργοδότες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαμός στο Χ μετά το «ΕΛΑΣ» του Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

«Το δικό μας domain σε άλλους νοικιάστηκε – Τι χρονιά έχουμε»

Έδωσε μάχη για 20 ολόκληρα λεπτά: 14χρονος πήγε για ψάρεμα και έβγαλε «τέρας» 65 κιλών ‑ Βίντεο

Πριν 11 ώρες

Το ψάρι των 65 κιλών έκανε τον 14χρονο να ξεσπάσει σε δάκρυα μόλις βγήκε στην όχθη

Μαριάντα Πιερίδη: «Όταν μπει το σαράκι, το τέλος είναι κοντά»

Πριν 11 ώρες

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

Πριν 11 ώρες

Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

Πριν 11 ώρες

Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

Χτες

Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Μπαμπά πήρα πτυχίο» – Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στα 64 της

Χτες

Το πτυχίο της στην Αγγλική Φιλολογία πήρε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αν Χάθαγουεϊ: «Για δέκα χρόνια ήμουν ουσιαστικά τυφλή από το αριστερό μου μάτι»

Χτες

«Επιβάρυνε πραγματικά το νευρικό μου σύστημα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.