E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Πυρετός» προετοιμασιών για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Αντισυγκέντρωση από τους αντιεξουσιαστές

«Πυρετός» προετοιμασιών για το συλλαλητήριο της Κυριακής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/1/2019 | 08:02

Για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει γίνει ποτέ για το Σκοπιανό μιλούν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης που θα γίνει την Κυριακή
Πρόσκληση σε όλους τους Έλληνες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται στο Σύνταγμα, την Κυριακή απευθύνει η Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες και στην οποία επαναλαμβάνεται η πρόταση για δημοψήφισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος π.Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, για το συλλαλητήριο σχετικά με το Σκοπιανό έχει ως εξής:

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των Πανελλήνων στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και δηλώνει ότι στο παραμικρό δεν εκφράζει την ψυχή του Έλληνα η μεθόδευση της Κυβέρνησης σχετικά με την λεγομένη «Συμφωνία των Πρεσπών». Αν έχει αντίθετη εκτίμηση δεν έχει παρά να την φέρει σε δημοψήφισμα!

Η υποτιθέμενη «Συμφωνία των Πρεσπών» σχετικά με την ονομασία, και τα λοιπά παρελκόμενα, του γειτονικού κράτους των Σκοπίων μετά την υπογραφή από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο εμπλεκομένων χωρών περισσότερα προβλήματα αποκάλυψε παρά έλυσε όπως διατεινόταν. Η ερμηνεία όλων των επιμάχων σημείων από την πλευρά των Σκοπίων, στο διάστημα που διέρρευσε, δείχνει πιο ζοφερό μέλλον προοιωνίζεται στην λεγομένη Συμφωνία σε βάρος της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία ευκαιριακή και πλασματική οριακή πλειοψηφία στην Βουλή προκειμένου να υπερψηφίσει την Συμφωνία αναδεικνύει το άγχος της επιβολής μίας ξενόφερτης εφεύρεσης για ένα θέμα τόσο καυτό και σοβαρό για την Ελλάδα. Και μόνο οι πανηγυρισμοί των διάφορων ξένων Υπουργών Εξωτερικών δείχνει πόσο κακή και μειωτική για την Ελλάδα είναι η «Συμφωνία».

Επειδή, λοιπόν, «η ευχή δεν αλλάζει τίποτα, αλλά η απόφαση τα αλλάζει όλα» γιαυτό καλούμε τους Έλληνες όπου γης να βροντοφωνάξουν ΟΧΙ στην επιχειρούμενη επικύρωση της «Συμφωνία των Πρεσπών».

Συναγερμός στη Βόρεια Ελλάδα
Για τη Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων, ώστε ο κόσμος να πάει στην Αθήνα και να διαδηλώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες του κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, και μάλιστα ξεκίνησε καμπάνια στα social media και στο Ίντερνετ, με το σύνθημα: Respect the Truth (Σεβασμός στην Αλήθεια), με στόχο να μην κυρωθεί η συμφωνία.

Επίσης, 22 μητροπολίτες της Βόρειας Ελλάδας, ζήτησαν με επιστολή τους προς κυβέρνηση και βουλευτές να μην προχωρήσουν στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως είναι «αντίθετες στην ιστορική αλήθεια για την ιστορία και την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Στο συλλαλητήριο και το Αγιο Ορος
Την αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε για ακόμα μία φορά η η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ακούσει των ελληνικό λαό και να προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Μάλιστα ανακοινώνεται πως εκπρόσωποι της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Ορους θα κατέβουν στην Αθήνα την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.