E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι απαντούν οι πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ποια κόμματα αφήνουν εκτός Βουλής

Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων σε νέα δημοσκόπηση

Τι απαντούν οι πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ποια κόμματα αφήνουν εκτός Βουλής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/1/2019 | 10:20

Νέα δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής απευθύνθηκε στους πολίτες για την πρόθεση ψήφου τους ενόψει εκλογικών αναμετρήσεων. Παράλληλα, υπάρχει ερώτημα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία οι ερωτηθέντες σε μεγάλο ποσοστό είναι αντίθετοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα, η Νέα Δημοκρατία έχει ένα ποσοστό της τάξης του 32%, το οποίο της δίνει αυτοδυναμία με 158 έδρες. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται 8,9 μονάδες πίσω, με ποσοστό 23,1% και -βάσει της δημοσκόπησης- θα έχει 78 έδρες.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν μαζί, με 6,4%, το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 22 έδρες, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται σχετικά κοντά τους με 5,9% (20 έδρες). Με το Κομμουνιστικό Κόμμα, μάλιστα, ολοκληρώνονται και τα κόμματα που μπαίνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς όλα τα υπόλοιπα δεν πιάνουν το 3%.

Από τα υπάρχοντα στη Βουλή κόμματα, ΑΝΕΛ και Ποτάμι συγκεντρώνουν 1,4% και 1,9%, αντίστοιχα. Από την πλευρά της, η Ένωση Κεντρώων είναι σε κάπως καλύτερη θέση με ποσοστό 2,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα κόμματα που αισιοδοξούν να βρεθούν εντός Κοινοβουλίου, η Ελληνική Λύση έχει ποσοστό 2,2%, ενώ μια μονάδα πιο κάτω βρίσκεται η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%. Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λαμβάνει μόλις 1%.

«Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» απάντησε το 14,2% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση, με αυτό το μέγεθος να είναι ικανό να αλλάξει ισορροπίες.

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα Δημοκρατία 32%

ΣΥΡΙΖΑ 23,1%

Κίνημα Αλλαγής 6,4%

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρυσή Αυγή 6,4%

ΚΚΕ 5,9%

Ένωση Κεντρώων 2,3%

Ελληνική Λύση 2,2%

Ποτάμι 1,9%

ΑΝΕΛ 1,4%

ΛΑΕ 1,2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

«Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών το 66%
Όσον αφορά το σκέλος της δημοσκόπησης που αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 66% των πολιτών λέει «όχι», με ένα ποσοστό 67,4% να ζητά τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο έως τον Μάιο.

Όσον αφορά τις περιοχές που τάσσονται κατά της Συμφωνίας, στη Μακεδονία και στη Θράκη (υπολογίζονται μαζί) το ποσοστό είναι στο 73,6%, ενώ ακολουθούν η Πελοπόννησος-Ιόνια Νησιά με 71%. Κρήτη-Νησιά Αιγαίου λένε «όχι» σε ποσοστό 64,1%, Ήπειρος-Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα σε ποσοστό 60,7% και η Αττική σε ποσοστό 60,2%.

Τέλος οι πολίτες στο ερώτημα πώς κρίνουν συνολικά τη Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με όσα γνωρίζουν απαντούν αρνητικά/μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 69,6% ενώ θετικά/μάλλον θετικά 26,5%.

Ολόκληρη τη δημοσκόπηση μπορείτε να την διαβάσετε στο Κυριακάτικο φύλλο του Πρώτου Θέματος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στο «κόκκινο» η κίνηση: Μεγάλη η έξοδος των εκδρομέων, μποτιλιαρίσματα σε Κηφισό, Αθηνών‑Κορίνθου και Αττική Οδό

Σήμερα

Μεγάλες καθυστερήσεις στο οδικό δίκτυο - Αυξημένη η κίνηση εν όψει Σαββατοκύριακου  και στο λιμάνι του Πειραιά - Δυσχέρεια στην κυκλοφορία και στην Πανεπιστημίου λόγω τροχαίου

Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προσλαμβάνει ‑ δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν και τι μισθούς προσφέρουν

Σήμερα

Εννέα θέσεις εργασίας με αποδοχές έως 48.225 δολάρια ετησίως ανακοίνωσε η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στην Αθήνα, με προθεσμίες που εκπνέουν από τον Ιούλιο έως τα τέλη Αυγούστου 2026.

ΔΥΠΑ: Ποιοι άνεργοι δικαιούνται επιδότηση μισθού έως 1.250 ευρώ και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση

Σήμερα

Η ΔΥΠΑ ανοίγει 8.000 θέσεις εργασίας για ανέργους με διετείς συμβάσεις, πλήρη ασφάλιση και δυνατότητα συμπλήρωσης ενσήμων για συνταξιοδότηση.

Ρωγμές στην Κυψέλη από τα έργα του Μετρό: Τι αποκάλυψε ο καθηγητής Λέκκας για τα γεωλογικά προβλήματα

Σήμερα

Ο καθηγητής γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ για τα γεωλογικά ζητήματα που δεν είχαν επισημανθεί στις αρχικές μελέτες, ενώ οι κάτοικοι της Κυψέλης ζητούν έγγραφες εγγυήσεις για τη στατική επάρκεια των κτιρίων τους.

Ποια ήταν η Νάκυ Αγάθου που έφυγε από τη ζωή και έγραψε ιστορία στην ελληνική τηλεόραση

Σήμερα

Η πρωτοπόρος τηλεπαρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Σε μαρούλι αλυσίδας fast food οφείλεται το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική» διάρροια

Σήμερα

Πάνω από 1.600 κρούσματα κυκλοσπορίασης σε πέντε αμερικανικές πολιτείες έχουν συνδεθεί με κατανάλωση φαγητού από την αλυσίδα ταχυφαγείων, με το FDA να εκδίδει προειδοποίηση και την εταιρεία να προχωρά σε άμεση απόσυρση προϊόντος.

Xάπι κατά της παχυσαρκίας μόλις πήρε το «πράσινο φως» στην Ευρώπη

Σήμερα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε για πρώτη φορά αγωνιστή GLP-1 σε μορφή χαπιού για τη διαχείριση του σωματικού βάρους σε ενήλικες με παχυσαρκία.

Μουντιάλ 2026: Ποιοι παίζουν στον μεγάλο τελικό και πού θα τον δείτε

Σήμερα

Το πρόγραμμα του μικρού και του μεγάλου τελικού, με ώρες και κανάλια μετάδοσης για το ελληνικό κοινό.

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γεροβασίλη, Καλαματιανός, Ζαμπάρας

Σήμερα

Με την αποχώρηση Γεροβασίλη, Ζαμπάρα και Καλαματιανού, ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται στους 11 βουλευτές - ισόπαλος με την Ελληνική Λύση.

Aγρια επίθεση από σκύλο έξω από φούρνο στα Βριλήσσια ‑ δείτε τι συνέβη

Σήμερα

Ένας 66χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκύλος του σκοτώθηκε, ενώ η 48χρονη ιδιοκτήτρια του ζώου συνελήφθη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ζωοκτονία.

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

Σήμερα

Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

Σήμερα

Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.