Έτσι θα γίνουν οι τηγανητές πατάτες σου νόστιμες όπως των fast food
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να γίνουν τραγανές και λαχταριστές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ποιος μπορεί να πει όχι στις τηγανητές πατάτες των fast food, οι οποίες για κάποιον λόγο που δεν μπορείς να ανακαλύψεις ακόμα -όσο και αν έχεις προσπαθήσει- είναι πάντα super τραγανές και νόστιμες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ήρθε η ώρα να μάθεις επιτέλους να φτιάχνεις και εσύ τέτοιες πατάτες όποτε θέλεις και να σταματήσεις να δίνεις μια περιουσία στα φαγητά από έξω. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις κάποια απλά βήματα όταν θα τις τηγανίσεις.
Διάβασε κάθε λεπτομέρεια που θα απογειώσεις τις τηγανιτές σου πατάτες παρακάτω:
- Η επιλογή της σωστής πατάτας είναι πολύ βασική. Προτίμησε τις πατάτες με σφιχτή σάρκα.
- Κόψε τις πατάτες σε μικρές λωρίδες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Όλες θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο πάχος και σχήμα.
- Το ιδανικο λάδι για τηγάνισμα είναι το ηλιέλαιο ή το καλαμποκέλαιο. Για ένα όμως πιο υγιεινό αποτέλεσμα προτίμησε το ελαιόλαδο.
- Αφού τις κόψεις, ρίξε τις σε ένα μπολ το οποίο πρώτα θα το έχεις γεμίσει με κρύο αλατισμένο νερό. Άφησέ τις εκεί για περίπου μισή ώρα.
- Μόλις περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, σκούπισέ τις καλά με χαρτί κουζίνας και -αφού το λάδι στο τηγάνι έχει κάψει- ρίξε τις μέσα σε αυτό.
- Άφησέ τις να τηγανιστούν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθέτησέ τις πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
- Αφού απορροφηθεί το λάδι τους ρίξε τις ξανά στο τηγάνι. Δυνάμωσε τη φωτιά και άφησέ τις στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Μην ξεχάσεις να ανακατεύεις.
- Τέλος, στράγγιξέ τις, τοποθέτησέ τις πάλι σε νέο απορροφητικό χαρτί και αν θες αλάτισέ τις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Φαίη Σκορδά δίνει ιδέα για το πιο chic office–casual σύνολο της σεζόν
Σήμερα
Το look που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη από το γραφείο μέχρι την απογευματινή βόλτα
To πρόβλημα του μεταβολισμού μετά τα 40 δεν είναι αυτό που νομίζεις
Σήμερα
Ο μεταβολισμός αλλάζει – αλλά δεν σταματά
Το μπιστρό ‑ θρύλος στο Παρίσι που σερβίρει μόνο ένα πιάτο εδώ και 66 χρόνια
Σήμερα
Το Le Relais de l’Entrecôte, είναι ένα ταπεινό μπιστρό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του ’50
Η χώρα που...συνταγογραφείται για ευεξία: Γιατί όλο και περισσότεροι γιατροί προτείνουν ένα ταξίδι εκεί
Σήμερα
Ο τρόπος ζωής τους ως παράδειγμα ολιστικής φροντίδας
Τώρα μπορεί κι εσύ να τα φτιάξεις με την Taylor Swift; Ο έρωτας στην εποχή του AI
Σήμερα
Τα celebrity chatbots που πολλοί τα προτιμούν για σχέση
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετατρέπει το κλασικό πουκάμισο σε fashion statement
Χτες
Το διαχρονικό κομμάτι που αποκτά νέο χαρακτήρα μέσα από ένα μοντέρνο styling
Ποιοι είναι πιο ευτυχισμένοι: Οι παντρεμένοι ή οι singles; Η επιστήμη απαντά
Χτες
Νέα έρευνα δίνει την απάντηση
Η πλατεία‑γίγαντας που λίγοι ξέρουν ότι είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων – και βρίσκεται σε ένα ελληνικό νησί!
Χτες
Η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων «κρύβεται» εκεί που δεν το περιμένεις - σε ένα ελληνικό νησί που λατρεύουν οι Ευρωπαίοι!
5 χωριά βγαλμένα από παραμύθι για τις πρώτες φθινοπωρινές αποδράσεις
Χτες
Κλείσε το κινητό, πάρε ζεστό ρόφημα και άσε το φθινόπωρο να σε βρει εκεί!
Το λάθος που κάνουν όλοι με το gua sha και δε βλέπουν ποτέ αποτελέσματα
Προχτές
Η λεπτομέρεια που σαμποτάρει τη skincare ρουτίνα σου χωρίς να το καταλαβαίνεις
Το superfood του φθινοπώρου που δεν τρως αρκετά – και κάνει θαύματα στην υγεία σου
Προχτές
Eίναι τώρα η εποχή του
Otrovert: Το νέο... είδος ανθρώπου που δεν ταιριάζει πουθενά – και δεν το χρειάζεται
Προχτές