E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από πάμφτωχη καθαρίστρια, νικήτρια Oscar

Η απίστευτη ιστορία της Ολίβια Κόλμαν

Από πάμφτωχη καθαρίστρια, νικήτρια Oscar
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/1/2019 | 10:48

Η συλλογή με τα βραβεία πάνω από το τζάκι της αριθμεί ήδη δύο Χρυσές Σφαίρες και τρία BAFTA. Πλέον η χαρισματική Ολίβια Κόλμαν έχει κερδίσει και το πρώτο της βραβείο Oscar στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου, για την εκπληκτική της ερμηνεία στο «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο πολυπόθητο αυτό βραβείο της Ακαδημίας πρόκειται να εκτοξεύσει το «κασέ» της στα ύψη και πιθανόν να την κάνει να μπει στο κλαμπ των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών της Βρετανίας, κάτι που αναμφίβολα της αξίζει.

Photo Credits LA Times

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φαίνεται ότι αυτή η εξέλιξη κατάφερε να θέσει την Κόλμαν «έτη φωτός» μακριά από το φτωχικό παρελθόν της, κατά το οποίο έκανε δουλειές του ποδαριού, ζούσε φιλοξενούμενη σε σοφίτες φίλων και έψαχνε πενταροδεκάρες κάτω από τον καναπέ για να αγοράσει... μία και μοναδική πατάτα για βραδινό.

Σε πρόσφατο της αφιέρωμα στην ταλαντούχα αλλά ιδιαίτερα ταπεινή ηθοποιό, η Daily Mail περιγράφει πως η Κόλμαν αναγκάστηκε να κάνει ένα σωρό δουλειές «άσχετες» με την κλίση της στο ξεκίνημα της καριέρας της, προκειμένου να επιβιώσει.

Παρά το γεγονός ότι αυτό που ήθελε πάντα ήταν να παίζει στο θέατρο και στον κινηματογράφο, η Κόλμαν δεν έχανε το κουράγιο της και προσπαθούσε να αντλήσει ικανοποίηση από όλα τα επαγγέλματα που δοκίμαζε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της καθαρίστριας και της γραμματέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Photo Credits The Telegraph

«Δεν ήμουν καλή ως γραμματέας, αν και ήμουν αρκετά χαρωπή» έχει παραδεχτεί η Κόλμαν σε συνέντευξή της. Αντίθετα, στην δουλειά της καθαρίστριας ομολογεί ότι οι επιδόσεις της ήταν πολύ καλύτερες. «Περνούσα χρόνια χωρίς δουλειά ηθοποιού. Ήταν ένα δύσκολο διάστημα. Πάντως όταν δούλευα ως καθαρίστρια ήμουν πολύ χαρούμενη. Έδινα τον καλύτερο εαυτό μου. Καθάριζα ντουλάπια, το πάνω μέρος από φωτιστικά, δεν άνοιγα ποτέ συρτάρια. Πάντως αυτό που ήθελα πιο πολύ στον κόσμο ήταν να μπορέσω κάποτε να γράψω το επάγγελμα "ηθοποιός" στο διαβατήριό μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οικονομική ανέχεια της Κόλμαν και του σημερινού συζύγου της Εντ Σινκλέρ όταν μετακόμισαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο από το Μπρίστον το 1998 ήταν τέτοια που συχνά δεν είχαν χρήματα ούτε για φαγητό.

«Ήμασταν κι οι δύο απένταροι. Θυμάμαι κάποτε ψάχναμε στο σπίτι για πενταροδεκάρες και καταφέραμε να βρούμε μερικά νομίσματα κάτω από τον καναπ, που έφταναν για να μοιραστούμε μια πατάτα για βραδινό».

Ευτυχώς η τύχη τους άλλαξε την επόμενη χρονιά, αφού ο σύντροφός της κληρονόμησε κάποια χρήματα και κατάφεραν να ορθοποδήσουν.

Photo Credits NBCUniversal

Για καιρό ωστόσο η τύχη τους παρέμενε αβέβαιη, με την Κόλμαν να σκέφτεται ακόμα και να σπουδάσει νοσηλευτική για να έχει ένα πιο σίγουρο εισόδημα.

Ευτυχώς για την υποκριτική τέχνη η ηθοποιός δεν εγκατέλειψε το όνειρό της και σήμερα βρίσκεται ένα βήμα από την εκπλήρωσή του.

«Για να είμαι ειλικρινής, πάντα ονειρευόμουν να κρατήσω ένα Όσκαρ, όμως προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να μην ενθουσιαστώ. Είναι χαζό! Πόσες είναι οι πιθανότητες να νικήσω; Δεν θέλω να απογοητευτώ. Είμαι μαμά, σύζυγος, φίλη. Είμαι πολλά πράγματα εκτός από κάτοχος Όσκαρ. Έχω δει ανθρώπους να το χάνουν αλλά εγώ θέλω να παραμείνω λογική» δηλώνει η πάντα προσγειωμένη Κόλμαν, η νέα «μούσα» του Γιώργου Λάνθιμου.

Και τελικά, η ζωή της έφερε αυτό που επιθυμούσε και την κατέταξε στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες ηθοποιούς παγκοσμίως. Πως να μην πετάει στα σύννεφα σήμερα;

Photo credits Time Magazine

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το «απίθανο ζευγάρι» των 00s που μάγεψε τα tabloids και τελείωσε νωρίς

Πριν 5 ώρες

Από τα πλατό του Scrubs μέχρι τα τραγούδια της καρδιάς – η σχέση που καθήλωσε τα φώτα της δημοσιότητας και… τελείωσε λόγω διαφοράς ηλικίας

Η τριετής σχέση που έγραψε ιστορία στο Χόλιγουντ και άφησε κληρονομιά μια λατρεμένη κομεντί

Πριν 5 ώρες

Το Χόλιγουντ τους λάτρεψε, εκείνοι έζησαν τον έρωτα και τον χωρισμό χωρίς δράματα

Αγνώριστος ο Μίκι Ρουρκ σε νέα δημόσια εμφάνισή του

Χτες

Η όψη του 72χρονου ηθοποιού δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα του στο παρελθόν

Τέιλορ Σουίφτ – Τράβις Κέλσι προχωρούν σε προγαμιαίο συμβόλαιο: Στα 1,6 δις δολάρια η περιουσία της τραγουδίστριας

Χτες

«Ένα προγαμιαίο συμβόλαιο έχει νόημα. Διασφαλίζει ότι τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία παραμένουν προστατευμένα»

Ιωάννα Τούνη: Από ποια ψυχική διαταραχή αποκάλυψε ότι πάσχει

Χτες

Τι μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους

Γιάννης Αϊβάζης: Με νέα καλλονή σύντροφο μετά το διαζύγιο από τη Μαρία Κορινθίου

Χτες

Ο λόγος για την 35χρονη Αννα-Μαρία Σιγάλα, ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη και διαζευγμένη μητέρα δύο κοριτσιών

Πατέρας ξανά ο Eνρίκε Ιγκλέσιας – Έγκυος στο τέταρτο παιδί τους η Αννα Κουρνίκοβα

Χτες

Η Αννα Κουρνίκοβα έχει ήδη τρία παιδιά με τον επί χρόνια σύντροφό της, Λατίνο pop star, Ενρίκε Ιγκλέσιας, με τον οποίο διατηρεί δεσμό από το 2001

Ο Στάθης Μαντζώρος νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες στο νοσοκομείο

Χτες

Στο πλευρό του ηθοποιού βρίσκεται διαρκώς η σύζυγός του, Αντωνία

Ρένα Μόρφη: Έχω συγχωρήσει δηλωμένη απιστία, με πλήγωσε αλλά δεν θα τρελαθούμε

Χτες

Εκείνη τη στιγμή υπάρχει ζήλια και κτητικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα αυτά είναι η λογική, πρόσθεσε η τραγουδίστρια

Φωτογραφία: Η Κατερίνα Παπουτσάκη ποζάρει ξαπλωμένη στην άμμο

Χτες

Η ηθοποιός δημοσίευσε στο Instagram στιγμιότυπα από τις διακοπές της

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.