E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερχονται μεγάλες ανατροπές για τις οφειλές

Δόσεις έως και 50 ευρώ τον μήνα

Ερχονται μεγάλες ανατροπές για τις οφειλές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/1/2019 | 12:40

Δόσεις με ελάχιστο ποσό τα 30 ευρώ το μήνα για τους αγρότες και τα 50 ευρώ το μήνα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους σχεδιάζεται να περιλαμβάνει η ρύθμιση των παλιών -ως το 2016- χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με ανώτατο όριο αποπληρωμής τους μέχρι τους 120 μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πράξη, όλοι όσοι αξιοποιήσουν τη νέα ρύθμιση και κυρίως οι μικροί οφειλέτες, που χρωστούν ως 3.000 ευρώ (από παλιές μέχρι το 2016 εισφορές χωρίς τις προσαυξήσεις) δεν θα έχουν περιορισμό να εξοφλήσουν τα χρέη σε 36 δόσεις, αλλά θα πηγαίνουν σε περισσότερες και κυρίως στον αριθμό δόσεων που θα προκύπτουν με βάση την ελάχιστη μηνιαία καταβολή των 30 ευρώ, αν είναι αγρότες με χρέη στον ΟΓΑ, ή των 50 ευρώ, αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι με χρέη σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

Ταυτόχρονα, για όσους έχουν οφειλές έως 3.000 ευρώ το όριο ρύθμισης θα μπορεί να φτάνει ως και τις 100 δόσεις αντί των 36 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας.

Οι δυο αυτές αλλαγές αποφασίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό την Ε. Αχτσιόγλου με στελέχη του υπουργείου και τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόταση που συζητήθηκε, πέραν των όρων της ρύθμισης και τον τρόπο επανυπολογισμού των παλιών χρεών βάσει εισοδήματος -όπως πρώτος έχει αποκαλύψει με λεπτομερείς πίνακες ο «Ε.Τ.»- προβλέπει την καθιέρωση ελάχιστης δόσης 30 ευρώ για τους αγρότες με το σκεπτικό ότι στην πλειονότητά τους χρωστούν μικρά ποσά της τάξης των 3.000-5.000 ευρώ και η διευκόλυνση όλων των οφειλετών να επιλέγουν και πέραν των 36 δόσεων για χρέη ως 3.000 ευρώ.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και αυτοαπασχολούμενους, η ελάχιστη δόση θα είναι τα 50 ευρώ, ενώ επίσης όσοι χρωστούν ως 3.000 ευρώ θα μπορούν να υπερβούν τις 36 δόσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός στην ανακρίτρια για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Σήμερα

Μετά το τέλος των απολογιών η δικογραφία θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφανθούν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου

«Ο Γουίτκοφ χρειάζεται ψυχίατρο» ‑ Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι με το σχέδιο για την Ουκρανία

Σήμερα

Το αμερικανικό 28-σημείο σχέδιο περιλαμβάνει χρήση των παγωμένων ρωσικών assets με κέρδος 50% για τις ΗΠΑ

Μπενφίκα: Βρέθηκε νεκρός ο αρχηγός των οργανωμένων κοντά στο «Ντα Λουζ»

Σήμερα

Η είδηση του θανάτου του Σέρτζιο Καετάνο, ηγέτη των «Red Devils» της Μπενφίκα, επισκίασε την πρόκριση των Αετών στους «16» του Κυπέλλου Πορτογαλίας, με την υπογραφή Βαγγέλη Παυλίδη

Πέθανε η θρυλική Ιταλίδα τραγουδίστρια Ορνέλα Βανόνι

Σήμερα

Από τις γνωστότερες προσωπικότητες της ιταλικής μουσικής, ήταν επίσης ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια

Σε επαγρύπνηση τα συστήματα υγείας για την πρόωρη άνοδο της γρίπης

Σήμερα

Νέο στέλεχος Κ και η σημασία του εμβολιασμού

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

«Ανεβαίνει» κι άλλο το σουβλάκι: Φτάνει και ξεπερνάει τα 5 ευρώ το τυλιχτό

Χτες

Το σουβλάκι το 2015 κόστιζε, μόλις, 2 ευρώ και 20 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.