E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τα μαχητικά που μπορεί να διαθέσει η Τουρκία σε περίπτωση σύγκρουσης

Μόνο το 20% των πιλότων της μπορεί να πετάξει

Τα μαχητικά που μπορεί να διαθέσει η Τουρκία σε περίπτωση σύγκρουσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/1/2019 | 10:20

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ για το αξιόμαχο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα και την «εκκαθάριση» που ακολούθησε στο στράτευμα, προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς έχει απομακρυνθεί το 80% των πιλότων της με αποτέλεσμα ένας χειριστής να καλείται να κάνει τη δουλειά για πέντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια περίοδο λοιπόν που οι αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» είναι συνεχείς από πλευράς Ακάρ και άλλων τούρκων αξιωματούχων και με πρόσφατη την προσπάθεια μερίδας του τουρκικού Τύπου να δημιουργήσει σκηνικό έντασης γύρω από τα Ίμια, αναζητήσαμε σχετικά στοιχεία και με την βοήθεια στρατιωτικών πηγών που μίλησαν στο news.gr, προσπαθήσαμε να υπολογίσουμε, κατά προσέγγιση πάντα, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τα μη ανακοινώσιμα δεδομένα κάθε στρατιωτικής δύναμης, ποια θα πρέπει να είναι η ενεργή δύναμη μαχητικών-πιλότων που θα μπορούσε να αντιτάξει η Τουρκία σε περίπτωση που μια νέα ένταση γύρω από τα Ίμια κλιμακωνόνταν.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ιστοσελίδα της τουρκική πολεμικής αεροπορίας η Άγκυρα διαθέτει 196 μαχητικά F-16C, 44 μαχητικά F-16D και 49 μαχητικά F-4E.

Αυτές οι τρεις ομάδες μαχητικών αποτελούν την πρώτη γραμμή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Είναι αυτά που σε μια αναμέτρηση με την Ελλάδα θα κληθούν ή με μαζικές αποστολές ή με εναλλαγές να πλήξουν την πολεμική αεροπορία της χώρας και τις υποδομές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά πρόκειται για 289 αεροσκάφη. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε στρατιωτική πηγή με βάση τα ΝΑΤΟικά πρότυπα που ακολουθεί και η Τουρκία, σε κάθε μαχητικό αναλογούν 1,2 πιλότοι. Αυτό σημαίνει πως χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις εκκαθαρίσεις που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα, η Άγκυρα προκειμένου να είναι εντάξει με το ΝΑΤΟ θα έπρεπε να διαθέτει 346,8 πιλότους εν ενεργεία.

Σύμφωνα όμως με τον Χουλουσί Ακάρ το 80% έχει απομακρυνθεί. Αυτό σημαίνει πως 277,44 χειριστές έχουν πάει σπίτι τους ή στην φυλακή ως γκιουλενιστές.

Αυτό αφήνει συνολικά 69,36 χειριστές διαθέσιμους. «Αν ακόμα και στην καλύτερη των περιπτώσεων η Τουρκία έχει καταφέρει να καταστήσει αξιόμαχους ορισμένους ακόμα, αυτοί δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τους 100 μάχιμους. Αυτό σημαίνει πως σε μια «σύγκρουση» η Τουρκία θα μπορέσει τις πρώτες 24 ώρες με δεδομένη την «αυτοθυσία» των Τούρκων χειριστών που θα μείνουν μέσα στο κόκπιτ για όσο χρειαστεί τις κρίσιμες ώρες, να παρατάξει 70-80-90 μαχητικά.

Αυτό του κ Ακάρ ότι ο κάθε χειριστής τους κάνει την δουλειά για πέντε, όσο και αν αληθεύει σε μια σύγκρουση με μια αεροπορία που ακολουθεί ΝΑΤΟικά πρότυπα και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς συμμάχους ως μια από τις καλύτερες, όπως η ρλληνική δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αντέξει γιατί τότε οι Τούρκοι χειριστές δεν θα ρίχνουν απλά βόμβες σε ανυπεράσπιστους στόχους αλλά θα παλεύουν ακόμα και για την ζωή τους με ότι αυτό συνεπάγεται σε θέματα κόπωσης» μας είπε χαρακτηριστικά ανώτερη στρατιωτική πηγή η οποία πρόσθεσε «αυτό επί της ουσίας δικαιώνει και κατά καιρούς δηλώσεις ισραηλινών οι οποίοι έχουν αναφερθεί σε γρήγορη επικράτηση της πολεμικής μας αεροπορίας σε βάρος της τουρκικής σε περίπτωση σύγκρουσης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς το Ισραήλ παρέσυρε τον Αγιατολάχ στον θάνατο με παγίδα ψεύτικου δείπνου Σαμπάτ και τον εξόντωσε με πύραυλο από το διάστημα

Σήμερα

Λεπτομέρειες για την επιχείρηση ΗΠΑ – Ισραήλ που οδήγησε στη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Ενισχύεται η άμυνα της Κύπρου: Ποιες χώρες στέλνουν στρατιωτικές δυνάμεις μετά την Ελλάδα

Σήμερα

Η Ελλάδα ενίσχυσε άμεσα την άμυνα της Κύπρου στέλνοντας τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» και μαχητικά αεροσκάφη

Η συγκινητική ανάρτηση του Μεχντί Ταρέμι για τον πόλεμο στο Ιράν

Σήμερα

Η τοποθέτηση του παίκτη του Ολυμπιακού με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τη χώρα του

«Κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ»: Απομάκρυναν με τη βία βετεράνο από το Καπιτώλιο

Σήμερα

Βίντεο από τη στιγμή που διαμαρτύρεται κατά του πολέμου στο Ιράν και τον απομακρύνουν από την αίθουσα

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται με τη βοήθεια Μοσάντ και CIA για χερσαία επίθεση στο Ιράν, τι τους έχουν υποσχεθεί

Σήμερα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, η ιδέα να αξιοποιηθεί η παρουσία των Κούρδων ξεκίνησε από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Νέος συναγερμός στην Κύπρο: Ηχούν ξανά σειρήνες στο Ακρωτήρι

Σήμερα

«Παρακαλείστε να παραμείνετε εντός των οικιών σας και να παραμείνετε στη θέση σας μέχρι νεότερης επίσημης ενημέρωσης»

Αλλάζει η ώρα τον Μάρτιο: Η Κυριακή που θα πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Σήμερα

Η χειμερινή ώρα θα επιστρέψει ξανά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Σήμερα

Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Σήμερα

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Σήμερα

Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Σήμερα

Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Σήμερα

Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.