E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κρήτη: Αποδοκίμασαν Τζανακόπουλο και Δανέλλη ‑ «Είστε προδότες και προσκυνημένοι»

Ένταση προκλήθηκε από μικρή ομάδα πολιτών

Κρήτη: Αποδοκίμασαν Τζανακόπουλο και Δανέλλη ‑ «Είστε προδότες και προσκυνημένοι»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/2/2019 | 08:31

Στιγμές έντασης σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (1/2) έξω από το ξενοδοχείο «Ατλαντίς» στο Ηράκλειο Κρήτης, λίγο πριν ξεκινήσει εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη», στην οποία ομιλητής είναι - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, μερίδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το ξενοδοχείο για να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Είστε προδότες και προσκυνημένοι», φώναξαν οι διαδηλωτές ενώ τραγούδησαν τον ύμνο της Μακεδονίας αλλά και το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Παράλληλα, δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και κόσμου που έφθασε στο χώρο του ξενοδοχείου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

«Γίνατε κολαούζοι της Μέρκελ και των Αμερικάνων» μεταξύ αυτών που εκστομίστηκαν από τους συγκεντρωμένους διαμαρτυρόμενους, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές - σε ρίμα - και κατά του Σπύρου Δανέλλη («Δανέλλη προδότη, σε Ελλάδα και Ευρώπη», «Προδότη Δανέλλη, η Κρήτη δεν σε θέλει»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τον κύριο Τζανακόπουλο και οι υπόλοιποι ομιλητές της εκδήλωσης - ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης - αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους συγκεντρωμένους, ενώ η προσέλευση του κόσμου έγινε παρουσία αστυνομικής δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζανακόπουλος: Εμβληματική νίκη με τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το νέο τοπίο που διαμορφώνει η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ηρακλείου για την Ενότητα των Προοδευτικών Δυνάμεων με θέμα: «Η ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη», ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια, που διαμόρφωσαν όρους και παράδοξες συμμαχίες. Να δούμε τις συμμαχίες της νέας εποχής. Το μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε πρέπει να δει που βρίσκεται η Ευρώπη και η χώρα μας μέσα σε αυτή", ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος και υπογράμμισε:

"Μετά από μια.εμβληματική μάχη και εμβληματική νίκη που πετύχαμε με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπων, βλέπουμε αυτή την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στο Ηράκλειο. Πολλαπλασιάζονται αυτές οι εκδηλώσεις σε όλη την Ελλαδα. Η Συμφωνία των Πρεσπων διαμορφώνει δύο μέτωπα: της ευθύνης, του ορθολογισμού, του απτριφσομιυ και της αλληλεγγύης, που επιλύει εκκρεμότητες ετών.

Θεωρήσαμε αναγκαίο να περάσουμε σε μία νέα εποχή στη Βαλκανική. Απέναντι μας είχαμε ένα αντιμετωπο, στο οποίο έδινε τον τόνο μια αλόγιστη ακροδεξιά. Όσοι δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία δεν είναι ακροδεξιοί.

Οι πρακτικές βίας μας πήγαν αρκετά χρόνια πίσω. Είναι άθλιες μεθοδεύσεις. Το ρεύμα αυτό είναι γνωστό. Τα φανατικά και μισαλλοδοξα επιχειρήματά τους τα υιοθέτησαν βουλευτές και στελέχη και από τη ΝΔ και δυστυχώς και από το Κίνημα Αλλαγής".

Ο Υπουργός Επικρατείας, συνεχίζοντας ανέφερε: "Στις συζητήσεις μας συμμετείχαν άνθρωποι της φιλελεύθερης διανόησης. Αφήνουμε πίσω μας τα μνημόνια, που διαμόρφωσαν όρους παράδοξες συμμαχίες. Να δούμε τις συμμαχίες της νέας εποχής. Το μέτωπο που πρέπει να δημιουργήσουμε πρέπει να δει που βρίσκεται η Ευρώπη και η χώρα μας μέσα σε αυτή.
Υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα με στρεβλό τρόπο να ανεβαίνει η ακροδεξιά και να εκφράζει τους αποκλεισμένους, μετατρέποντας τη δυσαρέσκειά τους σε ρατσιστικό μισος"

Συνεχίζοντας ανέφερε: "Ο νεοφιλελευθερισμος και οι πολιτικές λιτότητας και αποκλεισμού ανέβασαν την ακροδεξιά. Στη νότια Ευρώπη οικοδομείται από προοδευτικές δυνάμεις μία νέα σχέση με τους πολίτες. Δείτε τι γίνεται στην Πορτογαλία που οι σοσιαλιστές συνεργάζονται με αριστερές δυνάμεις. Και αντίστοιχα στην Ισπανία οι σοσιαλιστές με τους Podemos

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε αυτοκριτικα την προηγούμενη περιοδο και με έναν κοινό βηματισμό να δώσουμε μάχες απέναντι στην δεξιά και την ακροδεξιά.
Το νέο μέτωπο πρέπει να πετύχει επαναρρθθμθση της αγοράς εργασίας. Να αποκτήσουν περισσότερα δικαιώματα οι εργαζόμενοι, αλλά και να χτυπήσουμε τη μαύρη εργασία. Να δούμε την ενίσχυση του μισθού ως προϋπόθεση ανάπτυξης, αλλά και το κοινωνικό κράτος.

Αυτά είναι τα ζητήματα που πρέπει να συζητήσουμε για να βρουμε κοινούς βηματισμούς και να ανακτήσουμε τις κοινωνικές αδικίες υπερ αυτών που σήκωσαν δυσανάλογα το βάρος της κρισης".

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Πριν 11 ώρες

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Πριν 11 ώρες

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Πριν 11 ώρες

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πριν 11 ώρες

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 11 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 11 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 11 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.