E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Παραλίγο ατύχημα με τουρκικό F‑16 στο Αιγαίο όταν έσβησε ο κινητήρας του

Αλτρουισμός από Έλληνες πιλότους που συνόδευσαν τουρκικό F-16 εκτός FIR

Παραλίγο ατύχημα με τουρκικό F‑16 στο Αιγαίο όταν έσβησε ο κινητήρας του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 2/2/2019 | 13:33

Θρίλερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (1/2) με τουρκικό F-16 στο Αιγαίο, την ώρα που στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας γινόταν η τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ένα από τα Τουρκικά μαχητικά που χθες έκαναν 34 παραβιάσεις στο Αιγαίο, παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη και το ατύχημα αποφεύχθηκε λόγω της ικανότητας του χειριστή του να αντιμετωπίσει επιδέξια το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, σμήνος τεσσάρων τουρκικών αεροσκαφών παραβίασε το FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 10.59 το πρωί. Στο σημείο κατέφθασαν ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου, προκειμένου να τα αναχαιτίσουν.

Ένα εκ των τεσσάρων τουρκικών μαχητικών ανέφερε διαδοχικά προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα. Ο κινητήρας έσβησε και όσοι άκουγαν τις αναφορές του, Έλληνες και Τούρκοι πάγωσαν. Το ενδεχόμενο της συντριβής ήταν πάρα πολύ πιθανό. Ο πιλότος θα μπορούσε να είχε αποφασίσει την εγκατάλειψη του αεροσκάφους και αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε “ελληνοτουρκική αντιπαράθεση” για την έρευνα και διάσωσή του. 

Οι Έλληνες πιλότοι, επιδεικνύοντας αλτρουισμό και επαγγελματική ψυχραιμία, συνόδευσαν διακριτικά το τουρκικό F-16 εκτός FIR Αθηνών, όπως επιτάσσουν οι διεθνείς κανόνες. Ταυτόχρονα, σε κατάσταση ετοιμότητας τέθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με ένα Super Puma στην Ρόδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν από την προσγείωσή στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού ανέφερε ότι υπάρχει κράτημα στον κινητήρα.

Κάτι ανάλογο είχε κάνει πριν από χρόνια Έλληνας χειριστής F-16, που προσγειώθηκε με τον ίδιο τρόπο στη Ρόδο. Η επιλογή του Τούρκου να ακολουθήσει τις διαδικασίες και με το όποιο ρίσκο να προσγειώσει το αεροσκάφος ανακούφισε πολλούς σε Ελλάδα και Τουρκία. Η εγκατάλειψη στο Αιγαίο , σε ελληνικά ύδατα είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε ένταση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, που επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν ανησυχίες για ένα “ατυχές γεγονός” που μπορεί να πυροδοτήσει αντιπαράθεση. Είχε προηγηθεί η επικίνδυνη πτήση τουρκικού F-16 πάνω από ελληνικό ελικόπτερο Super Puma, στο Φαρμακονήσι κατά τη διάρκεια πτήσης έρευνας και διάσωσης. Χθες είχαμε το παραλίγο ατύχημα. Λίγα 24ωρα πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.