E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βρέθηκε χειροβομβίδα μέσα σε σακί με πατάτες

Χειροβομβίδα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου

Βρέθηκε χειροβομβίδα μέσα σε σακί με πατάτες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/2/2019 | 11:47

Η χειροβομβίδα, η οποία βρέθηκε χθες, Σάββατο, στο εργοστάσιο Calbee Snacks, εξουδετερώθηκε χωρίς προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια γερμανική χειροβομβίδα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου ανακαλύφθηκε σε φορτίο με πατάτες που είχαν εισαχθεί από τη Γαλλία και προορίζονταν για ένα εργοστάσιο τσιπς του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η χειροβομβίδα, η οποία βρέθηκε χθες, Σάββατο, στο εργοστάσιο Calbee Snacks, εξουδετερώθηκε χωρίς προβλήματα.

«Η χειροβομβίδα ήταν σε ασταθή κατάσταση επειδή ήταν απασφαλισμένη, αλλά δεν είχε εκραγεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνόμος Ουίλφρεντ Ουόνγκ Χο-χον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει πυροτεχνουργούς να τοποθετούν τη χειροβομβίδα σ’ έναν υπόνομο πριν την ανατινάξουν.

Είχε πλάτος οκτώ εκατοστά και ζύγιζε ένα κιλό.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε την ακριβή γεωγραφική προέλευση του φορτίου με τις πατάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με ιστορικούς, η χειροβομβίδα είχε εγκαταλειφθεί στη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου σε χαράκωμα, που έγινε στη συνέχεια χωράφι με πατάτες και φαίνεται πως τη μάζεψαν μαζί με τις πατάτες.

«Αν ήταν καλυμένη με λάσπη, είχε σίγουρα εγκαταλειφθεί από στρατιώτες στη διάρκεια του πολέμου», δήλωσε στη South China Morning Post ο Ντέιβ Μάκρι, ειδικός στη στρατιωτική ιστορία στο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. «Το χαράκωμα στη συνέχεια γέμισε χώμα και έγινε χωράφι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία της πρώην βρετανικής αποικίας έχει να αντιμετωπίσει παλιά πυρομαχικά, όμως πρόκειται συνήθως για βόμβες που είχαν ρίξει οι Αμερικανοί σ’ αυτό το έδαφος που στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου είχε πέσει στα χέρια των Ιαπώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρυσι τρεις βόμβες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου βρέθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, οι δύο από τις οποίες σε ένα εργοτάξιο κατασκευής νέας γραμμής του μετρό στην κεντρική συνοικία Ουάν Σάι.

Δεν είναι σπάνιο περιπατητές ή εργάτες να πέφτουν πάνω σε βόμβες ή σε πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο υπήρξε το θεάτρο βίαιων μαχών ανάμεσα στην Ιαπωνία και τους συμμάχους από την ιαπωνική εισβολή του Δεκεμβρίου 1941 έως την απελευθέρωση της πόλης το καλοκαίρι του 1945.

Το έδαφος του Χονγκ Κονγκ είχε σαρωθεί με βόμβες από τους Αμερικανούς το 1941, κατά την έναρξη της εκστρατείας του Ειρηνικού.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Πριν 11 ώρες

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Πριν 11 ώρες

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κώστας Παπαδόπουλος: Συνελήφθη για ξυλοδαρμό 14χρονου ο πρώην παίκτης του Survivor, τι υποστηρίζει ο ίδιος

Πριν 11 ώρες

«Τον έβαλα στο αμάξι για να τον πάω στην Ασφάλεια», είπε μετά τις πληροφορίες ότι τοποθέτησε το ανήλικο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του

Θεσσαλονίκη: 50χρονος παρενόχλησε σeξουαλικά τη σύντροφο 29χρονου και κατέληξε στο νοσοκομείο

Πριν 11 ώρες

H 33χρονη γυναίκα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο, με τον 50χρονο να την ακολουθεί και να της επιτίθεται

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 11 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 11 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 11 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 11 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 11 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.