E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Κοιμήθηκα στους δρόμους, σε παγκάκια, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»

«Όταν ήρθα στην Αθήνα έπρεπε να δουλεύω. Δούλεψα σε τόρνο, δούλεψα σε πρέσα, στα σκουπίδια...»

«Κοιμήθηκα στους δρόμους, σε παγκάκια, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/2/2019 | 18:12

Μια κουβέντα από καρδιάς έκανε η Έμυ Ντούρου με τον σπουδαίο τραγουδοποιό Κώστα Χατζή, όπου μοιράστηκε κομμάτια της ζωής του στο Docville του Documento.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας έχουν συμβεί πολλά από τότε που ήσασταν παιδί κι όμως παραμένετε εξαιρετικά ευγενής. Δεν νιώσατε ποτέ θυμό; Φυσικά και ένιωσα. Όταν ήμουν νεότερος ήμουν επιθετικός, αλλά τότε ήμουν ζαγάρι. Γιατί κοιμήθηκα στους δρόμους, σε παγκάκια, πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Εκείνη την εποχή είχα διαβάσει και πράγματα που αντί να με ημερέψουν με αγρίεψαν περισσότερο. Εκείνο που με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου, τους συνανθρώπους μου και τη ζωή ήταν η Αγία Γραφή, η οποία είναι το προσπέκτους της ζωής, φτάνει να μην αφήνουμε να μας ερμηνεύουν οι θρησκευτικοί ηγέτες. Η ίδια η Γραφή ερμηνεύει τον εαυτό της.

Πιστεύατε πάντα στον Θεό; Όχι.

Τι σας έκανε να πιστέψετε; Δεν φοβόμουν ότι θα πάω στην κόλαση. Ούτως ή άλλως ήξερα ότι δεν θα πήγαινα ποτέ στον παράδεισο, εκεί πάνε μόνο οι ξανθοί. Ο πατέρας μου ήταν πολύ θρήσκος άνθρωπος. Για τα Χριστούγεννα νήστευε σαράντα μέρες και το Πάσχα πενήντα – ο Θεός βέβαια δεν θέλει από εμάς τη λατρεία μέσω της νηστείας που νομίζει πολύς κόσμος. Μια φορά λοιπόν που μπορεί να ήταν Πάσχα, εκείνος έτρωγε φασόλια. Τόλμησα και του είπα: «Πατέρα, εσύ είσαι πολύ καλός άνθρωπος, ούτε μυρμήγκι δεν πατάς, σίγουρα ο Θεός δεν θα μπορούσε να σου έχει λίγο κρέας;». και μου απάντησε: «Μη λες τέτοια λόγια, παιδί μου. Όποιον αγαπάει ο Θεός τον παιδεύει». Για πλάκα τότε εγώ του είπα: «Εγώ θα φάω». «Πώς θα φας;», με ρώτησε. «Θα κλέψω» του απάντησα. Και έγινε έξω φρενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε αγαπήσατε το διάβασμα; Όταν ήρθα στην Αθήνα έπρεπε να δουλεύω. Δούλεψα σε τόρνο, δούλεψα σε πρέσα, στα σκουπίδια πάνω στον Ιερόθεο και ταυτόχρονα πήγαινα σε μια σχολή μηχανικών, τον Ήφαιστο. Το υπόγειο όπου ζούσαμε εγώ με την αδελφή μου μας το νοίκιαζε μια γυναίκα η οποία καθάριζε σπίτια. Υπήρχε λοιπόν μια οικογένεια η οποία δεν ήθελε να έχει γυναίκα για υπηρέτρια για να μη φέρνει άντρες φίλους της στο σπίτι στο οποίο υπήρχαν πολύτιμα αντικείμενα. Έτσι πήραν εμένα για υπηρέτη στην πολυκατοικία που είναι στη γωνία Βερανζέρου και πλατεία Κάνιγγος, στο σπίτι της οικογένειας του αεροπαγίτη Δούνια – εκείνος δεν ζούσε πλέον. Κοιμόμουν σε ένα μακρύ στενό δωμάτιο το οποίο ήταν γεμάτο με τα βιβλία του. Εκεί διάβασα πάρα πολύ. Αλλά δεν μου έκανε και πολύ καλό. Γιατί έπειτα από αυτό το διάβασμα μουγγάθηκα.

Γιατί; Γιατί όποτε τόλμησα να μιλήσω απέκτησα πρόβλημα Σκεφτείτε τι βιβλιοθήκη είχε αυτός ο άνθρωπος. Έμαθα για τα πολιτικά, τα θρησκευτικά, τα στρατιωτικά συστήματα. Έτσι αυτά που έλεγα στάθηκαν για πολλούς η αφορμή να με διώχνουν. Ευτυχώς υπήρξαν και μερικοί άνθρωποι που μου έδωσαν ένα ποτήρι νερό και πέρασα την έρημο. Δεν διάβασα για να έχω γνώσεις. Διάβασα για να μπορώ να απαντήσω όταν με ρωτούσαν «γιατί έγραψες αυτό ή εκείνο». Γιατί έγραφα πράγματα που ενοχλούσαν την πολιτεία.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Πριν 7 ώρες

Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Πριν 7 ώρες

Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Χτες

O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Χτες

Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Χτες

«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Χτες

Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Χτες

Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της

Αλέξανδρος Πιεχόβιακ για «Σέρρες»: «Με σταματούσαν και μου έλεγαν `σας ευχαριστούμε`»

Χτες

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μετά τις Σέρρες, τον σταματούσαν στον δρόμο άνθρωποι με βουρκωμένα μάτια και του έλεγαν «ευχαριστώ»

Απόστολος Γκλέτσος για Μπραντ Πιτ: Ήρθαμε στην Ύδρα μήπως τον βλέπαμε αλλά δεν τα καταφέραμε

Χτες

«Είναι μεγάλη διαφήμιση για τα νησιά μας, φοβερή και μπράβο που το καταφέραμε» τόνισε ο Απόστολος Γκλέτσος

Ο πασίγνωστος σταρ που είδε μια γυναίκα σε διαφήμιση και την ερωτεύτηκε σε 8 λεπτά – Είναι μαζί 50 χρόνια

Χτες

Η ιστορία αγάπης που άντεξε 50 χρόνια - Της τηλεφώνησε 11 φορές πριν του πει «ναι»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.