E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρύθμιση χρεών: Κούρεμα και 120 δόσεις με τρία απλά βήματα

Οι δόσεις και τα ποσά

Ρύθμιση χρεών: Κούρεμα και 120 δόσεις με τρία απλά βήματα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/2/2019 | 08:17

Μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα έρθει σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο η ρύθμιση για τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσω της οποία αναμένεται να πάρουν βαθιά ανάσα περίπου 900.000 άτομα. Οι δόσεις θα είναι πολλές και το μηνιαίο ποσό πέφτει σημαντικά καθώς θα υπάρχει και γενναίο κούρεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Finance & Markets Voice» η ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία «θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής», «περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%».

Η αποπληρωμή θα γίνεται σε έως 120 δόσεις και η υπαγωγή σε αυτή θα γίνεται «με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ» και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο, δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης «η κύρια οφειλή θα περικοπεί μέσω του επανυπολογισμού των οφειλόμενων με βάση τον ν. 4387/16», αφορά ενεργούς και μη ενεργούς και εξαιρούνται μόνο όσοι εντάχθηκαν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο «δυνητικά στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, 22.000 επιστήμονες και 350.000 αγρότες» με συνολικές οφειλές 16 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτούς εντάσσονται, όπως διευκρίνισε, «και 80.000 πολίτες, που αν και έχουν τις προϋποθέσεις να συνταξιοδοτηθούν, δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη λόγω μεγάλων οφειλών». Ο στόχος είναι, είπε ο υφυπουργός, να δοθεί ανάσα και προοπτική σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, αλλά και ώθηση στην αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δόσεις και τα ποσά
Ουσιαστικά οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν ως και σε 10 χρόνια τις οφειλές τους.
Πρώτα, σύμφωνα και με τα όσα είπε ο υφυπουργός θα γίνει ο επανυπολογισμός. Στη συνέχεια από τα νέα ποσά που θα προκύψουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ποσά άνω των 6.000 ευρώ και όσοι αγρότες έχουν ποσά άνω των 3.600 ευρώ θα μπορούν να εξοφλήσουν σε 120 δόσεις.
Οι δόσεις για τους υπόλοιπους θα καθοριστούν με βάση το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης που καθορίζεται στα 50 ευρώ για τους ασφαλισμένους σε πρώην ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ και στα 30 ευρώ για τους αγρότες.
Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα χρέη ως και το 2018.
Ο επανυπολογισμός δεν είναι βέβαιος για τους επιστήμονες του πρώην ΕΤΑΑ ωστόσο και αυτοί θα μπορούν να ενταχθούν στις 120 δόσεις με μόνο περιορισμό το ελάχιστο ποσό των 50 ευρώ το μήνα.

Τα τρία κλικ για τη ρύθμιση
Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνουν όσοι έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να είναι:
1. Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργεί για τον σκοπό αυτό, όπου με χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ θα ενημερώνονται και για το ποσό της οφειλής τους.
2. Με την αίτηση θα γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα επανυπολογισμός της οφειλής και θα προκύπτει το νέο ποσό.
3. Μετά τον επανυπολογισμό ο οφειλέτης αφού ενημερωθεί για το νέο ποσό θα βλέπει τον αριθμό των δόσεων που του αναλογούν και το μηνιαίο ποσό που θα πρέπει να πληρώνει θα πρέπει να δηλώσει ότι συναινεί. Αυτομάτως θα εντάσσεται στη ρύθμιση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.