E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σενάρια για εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου

Η βεβαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα δημοσιεύματα

Σενάρια για εθνικές εκλογές στις 26 Μαΐου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/2/2019 | 14:26

Η ημερομηνία τις 26ης Μαΐου ακούγεται ολοένα και πιο δυνατά τα τελευταία 24ωρα από όλες τις πλευρές - συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης - ως εκείνη στην οποία θα στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενδεικτικό του κλίματος το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ποντίκι που κάνει λόγο για εκλογές την εν λόγω ημερομηνία γιατί όπως εκτιμούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι είναι πιο καθαρό και ισχυρό το εκλογικό δίλημμα τον Μάιο απ' όσο τον Οκτώβριο.

Την ίδια Κυριακή, όμως, έχει κατονομάσει τουλάχιστον δύο φορές τις τελευταίες επτά ημέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώτη την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση των γραμματέων της ΝΔ όπου προέβλεψε τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, και η δεύτερη, χθες, Τετάρτη, σε κομματική εκδήλωση στους Αγίους Αναργύρους τονίζοντας πως το ρολόι χτυπά αντίστροφα.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι οι εκλογές τον Μάιο τους διευκολύνει, σύμφωνα με την εφημερίδα του Αντώνη Δελατόλλα, αφενός γιατί τα κόμματα τα οποία κινούνται στον χώρο ενδιαμέσως του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών - Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ένωση Κεντρώων σε πρώτο πλάνο, αλλά και το Κίνημα Αλλαγής, σε δεύτερο - απειλούνται είτε από τις ήδη σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό τους είτε από πλήρη μεγάλη εκλογική ήττα και πλήρη διάλυση και αφετέρου γιατί η εκλογική μάχη μέχρι τις 26 Μαΐου μπορεί να δοθεί με τους δικούς του όρους στο πεδίο της οικονομίας, στο οποίο το επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσει το πακέτο των «θετικών μέτρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας επιπλέον παράγοντας που βαρύνει στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει μέχρι τον Οκτώβριο είναι η κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί επί μήνες χωρίς να επιφέρει εκλογική ζημιά.

Προ ολίγων ημερών το σενάριο των εκλογών τον Μάιο είχε ενισχύσει και ο Νίκος Βούτσης όταν απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει εως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019 ο Πρόεδρος της Βουλής είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Προφυλακίστηκαν δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Δασκαλάκη – Τι αποφασίστηκε για τον πατέρα

Πριν 11 ώρες

Οι τρεις άνδρες απολογήθηκαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Μουντιάλ 2026: Η Ακτή Ελεφαντοστού «πάγωσε» το Εκουαδόρ στο 90ό λεπτό

Πριν 11 ώρες

Νίκη με 1-0 για την Ακτή Ελεφαντοστού επί του Εκουαδόρ, με γκολ του Ντιαλό στο τελευταίο λεπτό

Ολλανδία – Ιαπωνία: Σοκ στους «οράνιε» και ισοπαλία στο ντέρμπι του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2026

Πριν 11 ώρες

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν χρειάστηκε 12 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σκοράρει δύο φορές

Φωτιά στο Μενίδι: Πυρκαγιά σε κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Πριν 11 ώρες

Δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα επιχειρούν άμεσα στο σημείο

Ανακαίνιση Κατοικίας: Ξεκίνησε ο έλεγχος επιλεξιμότητας – Ποιοι μπορούν να πάρουν έως 36.000 ευρώ

Πριν 11 ώρες

Επιδότηση που αγγίζει το 95% για ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

Ο Κυρανάκης για το Athens Pride στο Μετρό: «Πρέπει ντε και καλά να μπουν αφίσες;»

Πριν 11 ώρες

Ο γραμματέας της ΝΔ αναρωτήθηκε δημόσια αν είναι «υποχρεωτικό» να διαφημίζεται το Pride στο Μετρό, αποφεύγοντας να σχολιάσει ουσιαστικά την καταγγελία του Athens Pride κατά της ΣΤΑΣΥ.

Αίγιο: Ο Ιταλός θα ζητήσει να αποφυλακιστεί ‑ Ισχυρίστηκε ότι η 54χρονη σκότωσε τον γιο της

Πριν 11 ώρες

Στο 16σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα, ο 65χρονος υποστήριξε ότι η 54χρονη ήταν εκείνη που σκότωσε τον γιο της και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε

ΗΠΑ‑Ιράν: Στη Γενεύη οι υπογραφές για τη συμφωνία – Τα 14 σημεία του deal

Πριν 11 ώρες

Το άνοιγμα του Ορμούζ, η παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή

Nέο νομοσχέδιο ‑ Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί, 72 δόσεις και επιστροφή ενοικίου

Πριν 11 ώρες

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίζεται έως τις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει επίδομα παιδιού, ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις και διεύρυνση της επιστροφής ενοικίου.

Έμπολα στο Κονγκό: Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση της επιδημίας

Πριν 11 ώρες

Με 676 κρούσματα και 136 θανάτους, ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο αριθμός των ασθενών σχεδόν διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα, ενώ παραπληροφόρηση και ένοπλη βία παρεμποδίζουν την αντιμετώπιση.

«Παράθυρο» εξοικονόμησης για όσους έχουν στεγαστικό – Τι αλλάζει στα step up δάνεια

Πριν 11 ώρες

Η μετατροπή των step up δανείων σε τοκοχρεωλυτικά με σταθερό επιτόκιο 3% μπορεί να εξοικονομήσει στους δανειολήπτες έως και 90.800 ευρώ, με το συνολικό όφελος να αγγίζει το 41%.

Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο γνωστός τραγουδιστής Oliver Tree σκοτώθηκε στη σύγκρουση των ελικοπτέρων

Πριν 11 ώρες

Το βράδυ της Κυριακής 14/6 συγκρούστηκαν στον αέρα δύο ελικόπτερα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.