E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σάλος με ζωοτροφές και καταγγελίες για ζώα που πέθαναν

Η εταιρεία ανακάλεσε παρτίδες και προειδοποίησε για σοβαρό κίνδυνο

Σάλος με ζωοτροφές και καταγγελίες για ζώα που πέθαναν
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2019 | 11:57

Αντιμέτωπη με την οργή ιδιοκτητών σκύλων είναι εταιρεία τροφών για κατοικίδια στις ΗΠΑ. Ιδιοκτήτες σκύλων καταγγέλλουν ότι τα κατοικίδια τους πέθαναν ή αρρώστησαν μετά την κατανάλωση της συγκεκριμένης τροφής λόγω των αυξημένων ποσοστών βιταμίνης D.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία έχει ήδη από τον Ιανουάριο ανακαλέσει οικειοθελώς παρτίδες και έχει προειδοποιήσει για σοβαρό κίνδυνο, ενώ και άλλες μάρκες έχουν προχωρήσει σε απόσυρση των προϊόντων τους τις τελευταίες εννιά εβδομάδες για τον ίδιο λόγο, σύμφωνα με το CBS.

Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε «σοβαρά προβλήματα υγείας» στα σκυλιά - συμπεριλαμβανομένης της νεφρικής δυσλειτουργίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Επειδή μπορεί να υπάρχει πάρα πολύ βιταμίνη D σε κονσερβοποιημένα προϊόντα για τους σκύλους συντροφιάς, η αμερικανική εταιρεία ανακαλεί τώρα τη συγκεκριμένη τροφή για σκύλους παγκοσμίως.

Στο Facebook και το Twitter, κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων αναφέρουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους έχουν αρρωστήσει ή ακόμα και πέθαιναν όταν έφαγαν τις συγκεκριμένες τροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσιογράφος της Washington Post, Κέιτλιν Γκίμπσον για παράδειγμα, γράφει στο Twitter: «Αν ταϊζετε το σκυλί σας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες ανάκλησης. Το αγαπημένο μου κορίτσι πέθανε αφού έφαγε την τροφή έχοντας όλα τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από βιταμίνη D».

Η εταιρεία αναγνωρίζει σε μια ανακοίνωση ότι ανάλυση αποκάλυψε αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D «εξαιτίας ενός σφάλματος προμηθευτή». Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως εμετό, απώλεια όρεξης, αυξημένη δίψα, αυξημένη ούρηση, ή απώλεια βάρους.

Η εταιρεία δημοσίευσε τη λίστα με τα προϊόντα και τους διαφορετικούς αριθμούς παρτίδων που έχουν ανακληθεί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από τη συγκεκριμένη εταιρεία, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ από τις αρχές Νοεμβρίου έχει δημοσιεύσει ανακλήσεις τροφών για σκύλους με αυξημένα ή δυνητικά αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D τουλάχιστον εννέα άλλων εταιριών.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που ανησυχούν για τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης D θα πρέπει να είναι προσεχτικοί όσον αφορά τα συμπτώματα που το κατοικίδιο ζώο τους εμφανίσει, κυρίως δίψα και συχνότερη ούρηση, δήλωσε η δρ. Ann Hohenhaus, η οποία την περασμένη Παρασκευή έστελνε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λίστες των ανακληθέντων προϊόντων στους πελάτες του Κτηνιατρικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, μετέδωσε το CBS.

Πολύ μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D αυξάνει το ασβέστιο, το οποίο προκαλεί βλάβη στα νεφρά των σκύλων, αλλά μια απλή εξέταση αίματος θα αποκαλύψει το πρόβλημα και υπάρχουν φάρμακα και θεραπείες για την αποβολή του ασβεστίου, δήλωσε η κτηνίατρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «εντόπισε και απομόνωσε το σφάλμα του προμηθευτή», που αφορά ένα συγκεκριμένο μίγμα βιταμινών και ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόσθετος έλεγχος των προϊόντων της.

Τα προϊόντα διανεμήθηκαν σε καταστήματα λιανικής πώλησης, κτηνιατρεία, και στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι ξηρές τροφές, οι τροφές για γάτες της εταιρείας δεν επηρεάζονται από τα αυξημένα ποσοστά βιταμίνης D.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Χτες

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Χτες

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Χτες

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Χτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Χτες

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Χτες

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Χτες

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Χτες

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Χτες

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Χτες

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Χτες

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.