E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Μέχρι πότε χαλάει ο καιρός

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 11/2/2019 | 09:05

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια, θα επηρεάσουν την Ελλάδα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου 5-6 βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού. Αντίθετα στη Δυτική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Για σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και μετά το απόγευμα τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς), 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -1 έως 9 βαθμούς), 10 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 18 βαθμούς στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βορειοανατολικό και Νότιο Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 8 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 8 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 8 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 8 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 8 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Χτες

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Χτες

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.