E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γρίπη: Γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι οι πιο δύσκολες, σύμφωνα με τους γιατρούς

Ακόμα δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του ο ιός

Γρίπη: Γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι οι πιο δύσκολες, σύμφωνα με τους γιατρούς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/2/2019 | 07:53

Συνεχίζεται η μοιραία επέλαση της εποχικής γρίπης στη χώρα, αφήνοντας νεκρούς και βαριά ασθενείς. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου είχαν καταγραφεί άλλοι 18 θάνατοι – σε διάστημα επτά ημερών- ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανήλθε σε 56.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, από τους 56 ανθρώπους που κατέληξαν λόγω της γρίπης και των επιπλοκών της, οι οκτώ δεν ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, αλλά ήταν υγιείς, χωρίς επιβαρυμένο ιστορικό υγείας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τους επιστήμονες που εμφανίζονταν από την αρχή του έτους ανήσυχοι για την «επιθετική συμπεριφορά» της γρίπης, και συγκεκριμένα του ιού Α(Η1Ν1) που κυριαρχεί εφέτος, ιδίως έναντι παιδιών και ατόμων ηλικίας άνω των 60 χρόνων.

Την εβδομάδα 4-10 Φεβρουαρίου, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών, εισήχθησαν 40 ασθενείς σε ΜΕΘ. Οι ασθενείς με σοβαρή γρίπη που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονται σε 219.

Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται και 13 παιδιά, εκ των οποίων δύο είχαν μοιραία κατάληξη. Όπως είχαν αναφέρει οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, πρόκειται για ένα 6χρονο υγιές παιδί από την Κρήτη και για ένα βρέφος με πολύ σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μισά παιδιά από όσα νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ με επιπλοκές της γρίπης ήταν υγιή, χωρίς προβλήματα υγείας, κάτι που επίσης επιβεβαιώνει τους ειδικούς που επισήμαιναν από το 2013 έχοντας πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη συμπεριφορά του πανδημικού ιού Α(Η1Ν1) ότι τα παιδιά είναι πιο εύκολοι στόχοι του.

Στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίζεται πως οι επισκέψεις του πληθυσμού σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής παρουσιάζουν αύξηση κατά το διάστημα 4-10 Φεβρουαρίου σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα έχει μέχρι στιγμής και τα θλιβερά πρωτεία στον αριθμό των νεκρών και των εισαγωγών σε ΜΕΘ, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως το κύμα της γρίπης δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή του, κάτι που τοποθετούν χρονικά την εβδομάδα που διανύουμε ή την επόμενη. Γενικώς, η κυκλοφορία του ιού Α(Η1Ν1) όπως και του άλλου ιού Α(Η3Ν2) που αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται πιο έντονη, θα διαρκέσει μέχρι και τον ερχόμενο Απρίλιο.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε η Ντόλι Πάρτον σε ηλικία 80 ετών

Σήμερα

Η ανακοίνωση της οικογένειάς της - Η γυναίκα που άλλαξε για πάντα την country μουσική

Διακοπές ρεύματος από τη Ραφήνα μέχρι τον Μαραθώνα ‑ Βλάβη σε υποσταθμό

Σήμερα

Προβλήματα ηλεκτροδότησης από νωρίς το βράδυ της Τρίτης στη Διασταύρωση Ραφήνας και σε περιοχές του Μαραθώνα

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Σήμερα

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

CBS: Ο διοικητής της CIA επέβαινε στο αμερικανικό μεταγωγικό που προσγειώθηκε στη Μόσχα

Σήμερα

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στους δρόμους της πόλης εντοπίστηκε αυτοκινητοπομπή με αμερικανικές διπλωματικές πινακίδες

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

«Πρωτοφανές τριήμερο μπλακάουτ»: Η αντίδραση Μπακογιάννη για την πυρκαγιά στον Αθήνα 9.84

Σήμερα

Ο Αθήνα 9.84 επέστρεψε στα FM, έπειτα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα Κυριακής στο δεύτερο υπόγειο του κτηρίου

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.