E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τίρανα: Δακρυγόνα και τραυματίες έξω από το κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα

Τίρανα: Δακρυγόνα και τραυματίες έξω από το κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/2/2019 | 18:22

Χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν σήμερα σε τεταμένη ατμόσφαιρα μπροστά από το κτίριο της αλβανικής κυβέρνησης στα Τίρανα, ενώ οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν επανειλημμένα δακρυγόνα και αντλίες νερού για να τους απωθήσουν, μεταδίδει δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται ενώ τέσσερις διαδηλωτές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και χρειάσθηκαν περίθαλψη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, οι διαδηλωτές ζητούσαν την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και τον οποίο κατηγορούν για «διαφθορά». Παραβίασαν επανειλημμένα τον αστυνομικό κλοιό και κατέλαβαν το προαύλιο μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ομάδα περίπου εκατό διαδηλωτών έριξε αρχικά καπνογόνα και πέτρες εναντίον του κτιρίου της κυβέρνησης, το οποίο φυλάσσεται από σημαντικές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ράμα, φύγε!».

Παράθυρα του κτιρίου έσπασαν από τις πέτρες που εκτόξευσαν οι διαδηλωτές. Περίπου δέκα διαδηλωτές επιχείρησαν επίσης να εισέλθουν στο κτίριο προσπαθώντας να παραβιάσουν την πόρτα της εισόδου, όμως απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα σ' αυτό.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ανάμεσα στο πλήθος ο Λουλζίμ Μπάσα, επικεφαλής του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατηγόρησε την αστυνομία ότι άφησε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το κτίριο για να τους «εξωθήσει στη βία» και επέτρεψε έτσι στον Έντι Ράμα «να κατηγορήσει γι' αυτή τη βία την αντιπολίτευση».

Χιλιάδες διαδηλωτές εξακολουθούσαν νωρίς το απόγευμα να είναι συγκεντρωμένοι μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 54χρονος Έντι Ράμα, ο οποίος άρχισε το 2017 τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, είχε ανακοινώσει χθες πως δεν θα βρίσκεται στα Τίρανα στη διάρκεια της διαδήλωσης. Επρόκειτο να μεταβεί στον Αυλώνα, την εκλογική περιφέρειά του, για έναν «διάλογο» με τους κατοίκους για την «ανάπτυξη της πόλης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ράμα αμφισβητείται από τον κύριο σχηματισμό της αντιπολίτευσης, το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ήδη οργανώσει παρόμοιες διαδηλώσεις χωρίς πάντως να προκαλέσει σημαντικό πρόβλημα στην κυβέρνησή του.

«Η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της εξουσίας του Ράμα. Αυτό το καθεστώς πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, στη διάρκεια συγκέντρωσης των οπαδών του.

Κατηγορώντας τον Ράμα για «συνέργεια με το οργανωμένο έγκλημα» και ότι «βύθισε τη χώρα στη διαφθορά και τη φτώχεια», η αντιπολίτευση, η οποία αποτελείται από πέντε κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς, ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα αναλάβει να οργανώσει πρόωρες εκλογές.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 8 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Συντάξιμη στο διπλάσιο η «μάχιμη πενταετία» για όλους τους ένστολους

Πριν 8 ώρες

Ποιες υπηρεσίες αναγνωρίζονται, πόσο και πότε

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 8 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.