E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στο όχημα που παρέσυρε ο χείμαρρος ανήκει εξάρτημα που βρέθηκε στο Τυμπάκι

Αγωνία για τους αγνοούμενους στην Κρήτη

Στο όχημα που παρέσυρε ο χείμαρρος ανήκει εξάρτημα που βρέθηκε στο Τυμπάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 17/2/2019 | 17:36

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν στο όχημα τους, η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της, η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος «τρία αστέρια», στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής οι πυροσβέστες βρήκαν ένα εξάρτημα αυτοκινήτου στην παραλία του Τυμπακίου.

«Βρήκαμε ένα εξάρτημα αυτοκινήτου μάρκας Hyundai το οποίο θα εξεταστεί αν ανήκει στο όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις άνθρωποι», επιβεβαίωσε στο cretapost, ο γενικός περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης, αρχιπύραρχος, Λαγουδάκης Νίκος.

Λίγη ώρα αργότερα, ήρθε και η επιβεβαίωση ότι το συγκεκριμένο εξάρτημα ανήκει τελικά στο «μοιραίο» αυτοκίνητο με αποτέλεσμα οι έρευνες να επικεντρώνονται πλέον στην περιοχή του Τυμπακίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από τον Άγιο Νικόλαο. Το ζευγάρι διέμενε στον Άγιο Νικόλαο και είχε πάει να παραλάβει τις δύο γυναίκες από τις Αρχάνες, ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, στην επιστροφή έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.
«Το ενάμιση μέτρο νερού, δεν επιτρέπει να κάνουμε έρευνες στην κοίτη του Γεροποτάμου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αδύνατο να φτάσουν αυτή την ώρα στην κοίτη του ποταμού Γεροποτάμου και να κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, είναι οι αρχές, σύμφωνα με το Διοικητή των Π.Υ Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του εξήγησε πως: «Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος».

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ. Μάλιστα το drone, όπως τόνισε ο κ. Λαγουδάκης, με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να σκανάρει όλο τον ποταμό, δίχως κάποια εξέλιξη για τον εντοπισμό του οχήματος, ενώ πεζοί συμμετέχουν και Εθελοντές Σαμαρείτες, που μαζί με δυνάμεις της Αστυνομίας, πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ, ψάχνουν ίχνη του οχήματος, που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

«Οι έρευνες, που ξεκίνησαν στη 1:00 τα ξημερώματα, συνεχίζονται έως τώρα με αμείωτο ρυθμό. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, ούτε και κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν, φυσικά, δεν έχουν εντοπιστεί έως τότε οι τέσσερις αγνοούμενοι», τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών ο Νίκος Λαγουδάκης, στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως ανέφερε ακόμη ο Ν.Λαγουδάκης, οι προσπάθειες όσων συμμετέχουν σε αυτή την τεράστια επιχείρηση, από Πυροσβεστική, Λιμενικό και Αστυνομία, είναι πολύ δύσκολες, γιατί πραγματοποιούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες και σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία δέχθηκε τηλεφώνημα από συμπολίτη ότι παρασύρεται από τα νερά στην περιοχή των Μοιρών, στη συγκεκριμένη διάβαση.

Ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης που παρακολουθεί τις έρευνες, διευκρίνισε ότι «πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο», ενώ ευχήθηκε η επιχείρηση να έχει θετική εξέλιξη. «Υπάρχουν περίπου δέκα τέτοιες διαβάσεις, που είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά όταν υπάρχει νερό. Οι κάτοικοι και όσοι περνούν πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί και όταν βλέπουν τόσο νερό, δεν θα πρέπει να επιχειρούν να περάσουν. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τους ανθρώπους που αγνοούνται» είπε ο δήμαρχος Φαιστού.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραφήνα: Τραυματισμένο αλεπουδάκι ψάχνει τροφή στην κεντρική πλατεία

Ελλάδα Χτες

Η αλεπού φαινόταν εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία, ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο συχνό

Η Τουρκία «παίζει» με τη φωτιά στα Βαλκάνια: Έστειλε χιλιάδες drones καμικάζι στο Κόσοβο

Ελλάδα Χτες

«Είναι drones μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς και δυνατότητα να πλήττουν τόσο κινούμενους όσο και στατικούς εχθρικούς στόχους» έγραψε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

14 νεκροί από «εpωτικό τρίγωνο»: «Ήθελαν την ίδια γυναίκα»

Ελλάδα Χτες

Πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν

Τατόι: Γιατί έπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος

Ελλάδα Χτες

Τα δύο πιθανά σενάρια

Η Γερμανίδα δήμαρχος που βρέθηκε μαχαιρωμένη υπέδειξε ως δράστιδα την κόρη της

Ελλάδα Χτες

Η Ίρις Στάλτσερ ανέκτησε τις δυνάμεις της και μίλησε στην αστυνομία μέσα από το νοσοκομείο

Αλλαξε τη διαθήκη του λίγο πριν το φονικό ο 68χρονος στη Φοινικούντα

Ελλάδα Χτες

Τα άφησε όλα στον ανιψιό, αποκλήρωσε την ανιψιά του

Βελγίδα πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει τον προπονητή της: «Μου είπε να βγάλω το εσώρουχο και να ξαπλώσω»

Ελλάδα Χτες

«Καταιγίδα» έχει ξεσπάσει στον βελγικό αθλητισμό μετά από καταγγελία αθλήτριας για σεξουαλική κακοποίηση από πρώην προπονητή της

Κρήτη: Το ερωtικό παιχνίδι ασφυξίας είχε γίνει επικίνδυνο – 45χρονος κατηγορείται για κακούργημα

Ελλάδα Χτες

Η 55χρονη είχε δείξει στον σύντροφο της πώς να κάνει ΚΑΡΠΑ σε περίπτωση που συμβεί κάτι κακό - Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση στη γυναίκα για ψευδή κατάθεση, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερη

Κακάο: Σε χαμηλό 20 μηνών οι τιμές του – Ποια χώρα καταργεί τους φόρους σε σοκολάτα και καφέ

Ελλάδα Χτες

Μπορεί η πτώση της τιμής να αποτελέσει θετική είδηση για τους καταναλωτές, ωστόσο, οι αγορές προειδοποιούν

Ανεπιθύμητη η Χάποελ στην Ισπανία – Η Μπαρτσελόνα δεν της παραχώρησε το γήπεδο για προπόνηση

Ελλάδα Χτες

Η πολιτική έχει εμπλακεί για τα καλά στον αθλητισμό, με την Μπαρτσελόνα να αρνείται στην Χάποελ Ιερουσαλήμ να προπονηθεί στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», ενώ στη Μανρέσα το κλίμα είναι τεταμένο.

Νέο σοκ στις ΗΠΑ: ΗΠΑ: Ο Τραμπ ζητά τη φυλάκιση του δημάρχου και του κυβερνήτη του Σικάγο

Ελλάδα Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τους δύο Δημοκρατικούς την Τετάρτη ότι δεν προστάτευσαν τα μέλη της αστυνομίας μετανάστευσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.