E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πολάκης: Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση

Τι δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ

Πολάκης: Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/2/2019 | 21:32

«Η φασαρία έγινε για να δημιουργήσει καταχνιά και ομίχλη για να καλύψουν τις υποθέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με συνέντευξη του στην ΕΡΤ1 απαντώντας για την υπόθεση του δανείου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το μέγα σκάνδαλο είναι οι 100.000 ευρώ δάνειο που πήρα με νόμιμες διαδικασίες. Ο Στουρνάρας διέρρευσε πως θα κάνει έλεγχο. Και τον πήρα τηλέφωνο», είπε επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο άνδρες είχαν διάλογο, επαναφέροντας παράλληλα το αίτημα του να ελεγχθούν μια σειρά από δάνεια.

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση» απάντησε τονίζοντας πως «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». «Σαφώς και τον πήρα, σαφώς και μιλήσαμε ουδέποτε τον απείλησα και ηχογράφησα τη συνομιλία μας» είπε συμπληρώνοντας πως «αν δεν αποδειχθεί ηχογράφηση θα φταίω να του κάνω μήνυση για συκοφαντία; Μαζί με την άλλη ιστορία που στήσανε για το δάνειο. Θα έπρεπε να έχω κάνει πολλές μηνύσεις με όσα μου γράφουν αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Πολάκης επέμεινε στο αίτημά του για έλεγχο και των άλλων δανείων, τονίζοντας πως «αν δεν το κάνει (ο κ. Στουρνάρας) θα ζητήσω επίσημα συνάντηση και θα πάω από εκεί να τον πείσω για να δείξει και αυτός ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι δεν υλοποιεί άλλο σχέδιο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστήριξε δε, για τον επίμαχο διάλογο πως ο ίδιος τον μετέφερε σε δημοσιογράφους: «Με πήραν δημοσιογράφοι τηλέφωνο και τους είπα τον διάλογο. Έχω πολύ καλή μνήμη δεν χρειαζόταν να ηχογραφήσω. Κάποιοι θεώρησαν ότι αυτή η μεταφορά της συνομιλίας δεν μπορούσε να γίνει από στήθους αλλά ηχογραφήθηκε».

Απαντώντας στις κατηγορίες περί θεσμικής εκτροπής διερωτήθηκε «από που και ως που είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος που τον έχουν κατακρεουργήσει όλα τα ΜΜΕ να πάρει τηλέφωνο τον τραπεζίτη της χώρας; Για αυτό μόνο τον έπιασε η ευαισθησία; Για όλα τα άλλα που είναι η ευαισθησία του να τα ελέγξει;».

Εξηγώντας τις ανάγκες που τον οδήγησαν στο να ζητήσει και να λάβει δάνειο σημείωσε πως έχει οικονομικά προβλήματα λόγω της πολιτικής γιατί πριν εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα με υψηλές αμοιβές ενώ επικαλέστηκε και οικογενειακά προβλήματα χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Το δάνειο είναι μεικτό προϊόν, όπως είπε, επισκευαστικό και καταναλωτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν θα τελειώσει η πολιτική μου περιπέτεια που ξεκίνησε από το δήμο Σφακείων εγώ θα μείνω και πάλι γιατρός. Αυτό είμαι. Δεν θέλω να με κρατάει κανένας από το χέρι. Θέλω να τους έχω και να μην με έχουν», είπε.

Στο ερώτημα αν έχει φοροδιαφύγει καθώς οι δηλώσεις πόθεν έσχες που έχει καταθέσει είναι χαμηλότερες των ποσών που υποστηρίζει ότι έχει λάβει εξήγησε πως αυτές είναι των τελευταίων ετών που ήταν στην ενεργό πολιτική: «Υπήρξα γιατρός στον ιδιωτικό τομέα από το Νοέμβριο του 2001 έως το 2011. Μετά ήμουν μόνο ιδιώτης χειρουργός και δήμαρχος, μετά βουλευτής και χειρουργός. Στο πρώτο διάστημα έκανα δύο δουλειές και τα εισοδήματα μου ήταν πολύ μεγαλύτερα».

Για τις υποθέσεις που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί απάντησε πως δεν πήγε καν στις δίκες κάτι που θα διορθώσει στα εφετεία.

[ΠΗΓΗ]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παρασκευάς Αντζας: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία ‑ Συντετριμμένοι πρώην συμπαίκτες και φίλοι

Ελλάδα Σήμερα

Ο Παρασκευάς Αντζας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Σήμερα

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Ελλάδα Σήμερα

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Ελλάδα Σήμερα

Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Ελλάδα Σήμερα

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Ελλάδα Σήμερα

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Ελλάδα Σήμερα

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Ελλάδα Σήμερα

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Ελλάδα Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Ελλάδα Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Ελλάδα Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.