E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας

Γκρεμίστηκε το όνειρο που είχε χτιστεί στις χιονισμένες βουνοκορφές

Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/12/2012 | 00:00

«Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα» λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση των κοσμικών προορισμών της Ελλάδας και των πανάκριβων ακινήτων η εικόνα που καταγράφεται είναι τουλάχιστον ζοφερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, τα κοσμικά κάστρα πέφτουν το ένα μετά το άλλο, καθώς η οικονομική κρίση έχει βουλιάξει την κτηματαγορά και έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους να αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στην Αράχοβα, όπου σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, από το 2010 έως σήμερα παρατηρείται υποχώρηση των τιμών πάνω από 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νεόδμητα σπίτια πωλούνται πλέον ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ., έως 3.000 ευρώ/τ.μ. για τα πολύ ακριβά, ενώ υπάρχουν μεταχειρισμένες κατοικίες που προσφέρονται με 740 ευρώ το τ.μ.

Τα ελληνικά και ξένα μεσιτικά γραφεία και οι ιστοσελίδες έχουν γεμίσει από αγγελίες πώλησης κατοικιών στον Παρνασσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά κύριο λόγο πρόκειται για σπίτια αξίας από 100.000 έως 250.000 ευρώ, τα οποία προσφέρονται και με έκπτωση 30-50 χιλιάδες, αν η συμφωνία κλείσει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται ανήκουν σε κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν καταστραφεί από την επένδυσή τους, αφού αγόρασαν γη σε υψηλές τιμές και τώρα τα δίνουν όσο όσο.

Η κρίσιμη όμως έχει χτυπήσει και τους διάσημους ιδιοκτήτες σαλέ στον Παρνασσό, που με απόλυτη διακριτικότητα έχουν αναθέσει σε κτηματομεσίτες την πώληση των ακινήτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι και η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Τραϊανός Δέλλας, που προωθούν την πώληση δύο μεζονετών, που μάλιστα ανακαινίστηκαν πρόσφατα. Πρόκειται για ξύλινες κατασκευές στην Αράχοβα, οι οποίες φέρεται να πωλούνται προς 150.000 ευρώ η μία.

Αλλά και ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε αγοράσει τρία ακίνητα στον Παρνασσό, τα οποία φέρεται να έχει ήδη πουλήσει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Χτες

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Χτες

Προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Χτες

Το πανίσχυρο αυτοκίνητο διαλύθηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες

«Έχω αδικηθεί»: Τα ουρλιαχτά της Αιγύπτιας παρουσιάστριας μετά τη θανατική της καταδίκη

Χτες

Οι αιγυπτιακές αρχές επιβάλλουν τη θανατική ποινή σε εγκλήματα όπως τρομοκρατία, προμελετημένος φόνος, βιασμός και διακίνηση ναρκωτικών

21χρονη πήδηξε από γέφυρα αφού είπε «Αντίο, μπαμπά» ‑ Περαστικοί κατέγραψαν τις τελευταίες της στιγμές

Χτες

Η τελευταία κουβέντα με τον πατέρα της, λίγο πριν πέσει στο ποτάμι

Μυστήριο στο Όρεγκον: Αγελάδες βρίσκονται ακρωτηριασμένες, χωρίς ίχνος αίματος ‑ Η ανατροπή στη θεωρία

Χτες

Αρκετά όργανα λείπουν από τα ζώα, ενώ οι τομές είναι τόσο καθαρές που φαίνεται να έγιναν με νυστέρι

Ο ΠΑΟΚ ζητά να μάθει τον διάλογο διαιτητή και VAR για τη φάση του πέναλτι

Χτες

Στον Δικέφαλο συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το θέμα της διαιτησίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για φυτικό μίγμα μελιού, ανιχνεύτηκαν ουσίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Χτες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των γερμανικών αρχών ανιχνεύθηκαν οι μη επισημασμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil)

Μέτρα ΔΕΘ: Κατώτατος στα 1.000 ευρώ, 500 ευρώ δώρο στο Δημόσιο και αυξήσεις συντάξεων

Χτες

Ο οικονομικός οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως το 2030 φέρνει επιπλέον μειώσεις φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες, νέα στεγαστικά προγράμματα και μηδενικό συντελεστή για τρίτεκνους.

Βίσονας στα Τρίκαλα: Η στιγμή που ο παράξενος επισκέπτης κόβει βόλτες σε αυλή σπιτιού

Χτες

Ένας άνδρας προσπάθησε με ψυχραιμία να απομακρύνει το ογκώδες ζώο, το οποίο τελικά αποχώρησε από το οικόπεδο στην Κρήνη.

Ανδρόγυνο δέχθηκε επίθεση με κατσούνες και γροθιές στην Κρήτη από νεαρούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Χτες

Αφορμή για το περιστατικό φέρεται να στάθηκε προσβλητικό μήνυμα της κόρης του ζευγαριού σε έναν από τους επιτιθέμενους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.