E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας

Γκρεμίστηκε το όνειρο που είχε χτιστεί στις χιονισμένες βουνοκορφές

Βγάζουν στο σφυρί τα σαλέ της Αράχοβας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 31/12/2012 | 00:00

«Απ' τα ψηλά στα χαμηλά κι απ' τα πολλά στα λίγα» λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση των κοσμικών προορισμών της Ελλάδας και των πανάκριβων ακινήτων η εικόνα που καταγράφεται είναι τουλάχιστον ζοφερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, τα κοσμικά κάστρα πέφτουν το ένα μετά το άλλο, καθώς η οικονομική κρίση έχει βουλιάξει την κτηματαγορά και έχει οδηγήσει πολλούς διάσημους να αναζητούν αγοραστές για τα ακίνητα που διαθέτουν.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και στην Αράχοβα, όπου σύμφωνα με ειδικούς της αγοράς, από το 2010 έως σήμερα παρατηρείται υποχώρηση των τιμών πάνω από 50%. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα νεόδμητα σπίτια πωλούνται πλέον ακόμη και κάτω από 1.000 ευρώ/τ.μ., έως 3.000 ευρώ/τ.μ. για τα πολύ ακριβά, ενώ υπάρχουν μεταχειρισμένες κατοικίες που προσφέρονται με 740 ευρώ το τ.μ.

Τα ελληνικά και ξένα μεσιτικά γραφεία και οι ιστοσελίδες έχουν γεμίσει από αγγελίες πώλησης κατοικιών στον Παρνασσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά κύριο λόγο πρόκειται για σπίτια αξίας από 100.000 έως 250.000 ευρώ, τα οποία προσφέρονται και με έκπτωση 30-50 χιλιάδες, αν η συμφωνία κλείσει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται ανήκουν σε κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν καταστραφεί από την επένδυσή τους, αφού αγόρασαν γη σε υψηλές τιμές και τώρα τα δίνουν όσο όσο.

Η κρίσιμη όμως έχει χτυπήσει και τους διάσημους ιδιοκτήτες σαλέ στον Παρνασσό, που με απόλυτη διακριτικότητα έχουν αναθέσει σε κτηματομεσίτες την πώληση των ακινήτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι και η Γωγώ Μαστροκώστα και ο Τραϊανός Δέλλας, που προωθούν την πώληση δύο μεζονετών, που μάλιστα ανακαινίστηκαν πρόσφατα. Πρόκειται για ξύλινες κατασκευές στην Αράχοβα, οι οποίες φέρεται να πωλούνται προς 150.000 ευρώ η μία.

Αλλά και ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε αγοράσει τρία ακίνητα στον Παρνασσό, τα οποία φέρεται να έχει ήδη πουλήσει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.