E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι ξέρουν οι δανειστές για τις εκλογές: Δημοτικές στις 19 και 26 Μαΐου;

Τα σενάρια για πενταπλές κάλπες

Τι ξέρουν οι δανειστές για τις εκλογές: Δημοτικές στις 19 και 26 Μαΐου;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/2/2019 | 15:14

Το σενάριο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 19 Μαΐου πυροδοτεί μια υποσημείωση στην δεύτερη έκθεση της μεταμνημονιακής περιόδου για την Ελλάδα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται στη σελίδα 82 της έκθεσης και στην υποσημείωση με αριθμό 35 «οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, στις 19 και τις 26 Μαΐου (με τον δεύτερο γύρο να διεξάγεται την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι εθνικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο του 2019».

Ωστόσο σύμφωνα με το νόμο 4555 του 2018 για τον «Κλεισθένη» και συγκεκριμένα το άρθρο 6 παράγραφος 4, όπως επισήμανε το airetos.gr, ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα διεξαχθεί «την Κυριακή κατά την οποία διενεργείται η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του έτους 2019», δηλαδή στις 26 Μαΐου, με τον δεύτερο γύρο όπου δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός να διεξάγεται «την επόμενη Κυριακή (σ.σ. στις 2 Ιουνίου) στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων».

Αν δεν πρόκειται για λάθος σε ένα τόσο επίσημο έγγραφο όπως αυτό για το δεύτερο μεταμνημονιακό έλεγχο από την Κομισιόν, τότε πρόκειται για αποκάλυψη σχεδίων προκειμένου να μην συμπέσουν οι εθνικές εκλογές με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές οπότε θα έπρεπε να στηθούν συνολικά πέντε κάλπες. Αντίθετα εάν ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών διεξαχθεί στις 19 Μαΐου θα στηθούν λιγότερες κάλπες και άρα θα είναι μικρότερος ο κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα από μια διαδικασία που θα περιλαμβάνει πενταπλές κάλπες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξυλοδαρμός γυναίκας δικηγόρου μέσα στο δικαστήριο: «Μου άστραψε χαστούκι και με γρονθοκόπησε»

Πριν 7 ώρες

Δέχθηκε χτυπήματα από τον αντίδικο της εντολέως της - Στο σημείο κλήθηκε αστυνομία και το ΕΚΑΒ

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Ομόνοια ‑ Ένας τραυματίας

Πριν 7 ώρες

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αδιανόητο: η Ρόμα αστόχησε τρεις φορές στο ίδιο πέναλτι!

Χτες

Ο Οζέρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής, αποκρούοντας και τις τρεις εκτελέσεις

Στα λευκά έχει «ντυθεί» ο Όλυμπος ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Σε βίντεο που ανήρτησε το Forecast Weather στο «X», φαίνεται το βουνό των Θεών να έχει γεμίσει χιόνι, προσφέροντας μια μαγική εικόνα σε όσους την αντικρίζουν

Στο Ισραήλ η Γκρέτα Τουνμπεργκ και οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα

Χτες

«Η Γκρέτα και οι φίλοι της είναι ασφαλείς στο Ισραήλ» διαμηνύει το Τελ Αβιβ

Βίντεο: Αυτός είναι ο δράστης που σκότωσε δύο άτομα σε Εβραϊκή συναγωγή στο Μάντσεστερ

Χτες

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο δράστης φορούσε «ζώνη αυτοκτονίας» με εκρηκτικά

Global Sumud Flotilla: Τέσσερα τα πλοία που πλέουν προς Γάζα

Χτες

Παραμένει ακόμη άγνωστο εάν τα τέσσερα πλοία του Global Sumud Flotilla έχουν αναχαιτιστεί από το Ισραήλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.