E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λιακάδα την Καθαρά Δευτέρα και χιόνια από την Τρίτη

Η πρόγνωση του καιρού

Λιακάδα την Καθαρά Δευτέρα και χιόνια από την Τρίτη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 11/3/2019 | 10:26

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες της Καθαράς Δευτέρας σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους εντάσεων 4-6 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σταδιακά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 22, στην Ήπειρο από 7 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 21 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοδυτικά πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα στραφούν σε νότιους μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς.

Την Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες εντάσεων έως 10 μποφόρ και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Στη βορειοδυτική χώρα πάντως τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τετάρτη η κακοκαιρία αρχικά θα συνεχιστεί στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, αλλά βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί και τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Παράλληλα, στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεων έως 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo θα εκδηλωθούν και πάλι κατά τόπους έντονα φαινόμενα, την Τρίτη κυρίως στα δυτικά και την Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, θα είναι πρόσκαιρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η έλευση των ψυχρών αερίων μαζών, καθώς και τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες τις Καθαράς Δευτέρας έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 13 Μαρτίου:

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα:

Αττική

  • Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: μεταβλητοί και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βραδύ θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλη τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν.
  • Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν.
Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.