E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πούλησε το πρώτο του σενάριο για 1 εκατ. δολάρια αλλά η ταινία δεν έγινε ποτέ

Τα κατάφερε με την πρώτη

Πούλησε το πρώτο του σενάριο για 1 εκατ. δολάρια αλλά η ταινία δεν έγινε ποτέ
@reddit.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η ιστορία του Miles Millar δεν είναι συνηθισμένη στο Hollywood. Πλέον στα 52 του, είναι ένας επιτυχημένος σεναριογράφος ταινιών περιπέτειας, με κωμικά στοιχεία ως επί το πλείστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα σενάρια τα οποία έχει υπογράψει, κυρίως μαζί με τον φίλο του Alfred Gough, είναι για ταινίες όπως το «Lethal Weapon 4», τα «Shanghai Noon» και «Shanghai Knights», το «Showtime», το «The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor» και το «I Am Number Four». Κυρίως βέβαια είναι γνωστός για την επιτυχημένη σειρά «Smallville», τα χρόνια της νιότης του Superman.

O Miles Millar

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@wikipedia.org

Η επιτυχία του στηρίχθηκε κατά πολύ στην τύχη, αφού αυτό που του συνέβη στην αρχή της καριέρας του δεν συμβαίνει συχνά, ιδίως σε σεναριογράφους και άλλους επαγγελματίες του Hollywood. Στα 25 του, βρέθηκε από την Αγγλία στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Southern California.

Λίγο αργότερα άρχισε να γράφει ένα σενάριο μαζί με τον φίλο του Al Gough. Πέρασαν ώρες γράφοντας, σβήνοντας και ξαναγράφοντας. Όταν τελείωσαν, είχαν στα χέρια τους μια κωμωδία δράσης, με τον τίτλο «Mango». Το σενάριο αφορούσε την σχέση ενός κουρασμένου αστυνομικού και ενός ουρακοτάγκου, οι οποίοι προσπαθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση απαγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O Al Gough

@wikipedia.org

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πιθανότητες να βρει αγοραστή ήταν λίγες. Χιλιάδες σενάρια φτάνουν κάθε χρόνο στις εταιρίες παραγωγής. Ένα πολύ μικρό νούμερο αγοράζεται και ένα ακόμα μικρότερο, γίνεται ταινία. Ο τρόπος που το σενάριο του πουλήθηκε, θα μπορούσε να γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία.

Μέσω ενός γνωστού ήρθε σε επαφή με τον νεαρό τότε παραγωγό Warren Zide, που μετέπειτα συμμετείχε σε μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως τα franchise «American Pie» και «Final Destination». Εκείνος με την σειρά του ήρθε σε επαφή με ένα ατζέντη, ο οποίος αφού το διάβασε, το μοίρασε σε μεγάλες εταιρίες. Μετά από εννιά ώρες η New Line Cinema του πρόσφερε 1 εκατομμύριο δολάρια. Και το deal έκλεισε.

Η ταινία δεν έγινε ποτέ. Όμως οι δυο νεαροί σεναριογράφοι κέρδισαν χρήματα και δημοσιότητα για να εργαστούν με μεγαλύτερη άνεση. Και λίγα χρόνια αργότερα, εντάχθηκαν στην συγγραφική ομάδα του επιτυχημένου franchise «Lethal Weapon». Η ιστορία του πρώτου εκατομμυρίου των Miles Millar και Al Gough, δεν είναι μόνο σπάνια αλλά και καθόλου πιθανή. Κι όμως οι δυο άντρες δούλεψαν και κατάφεραν να εξαργυρώσουν με το παραπάνω την τύχη που αδιαμφησβήτητα τους χαμογέλασε διάπλατα την δεκαετία του ‘90.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σε ποια ταινία κόντεψε να πεθάνει την ώρα των γυρισμάτων

Προχτές

Το 2ο επεισόδιο του νέου podcast του E-Daily.gr, «Καρέ-Καρέ», είναι αφιερωμένο στα ματυχήματα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

6 παιδικά που βλέπαμε στα 90`s και μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους

Πριν 6 μέρες

Το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Πριν 1 εβδομάδα

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Πριν 1 εβδομάδα

Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Πριν 1 εβδομάδα

Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Πριν 1 εβδομάδα

14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Αυτά είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής

Πριν 1 εβδομάδα

Πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Πριν 1 εβδομάδα

Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Η νέα ταινία που θα σε κάνει να φοβάσαι το μέλλον

Πριν 1 εβδομάδα

Υπερβολή η ζοφερή πραγματικότητα;

Ταινίες της εβδομάδας: Wuthering Heights ‑ Γιατί μας ελκύει ακόμα το πιο τοξικό love story της λογοτεχνίας;

Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.