E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έλληνες Ρομά: Ρατσιστικό το έγκλημα στην Κόρινθο

Ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη

Έλληνες Ρομά: Ρατσιστικό το έγκλημα στην Κόρινθο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 27/3/2019 | 10:11

Οι Έλληνες Ρομά στην ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι τα κίνητρα της δολοφονίας στην Κόρινθο είναι ρατσιστικά ενώ υπογραμμίζουν ότι δεν δικαιολογούν κανένα είδος παραβατικότητας αν και αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για παραβατικότητα επιβίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταδικάζουμε απερίφραστα βίαιες συμπεριφορές στα όρια της αυτοδικίας, που παραμερίζουν επιδεικτικά το Νόμο και την Δικαιοσύνη, σκορπίζοντας το Θάνατο με τόση ευκολία και βαρβαρότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Παράλληλα οι Ρομά ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας αποπειράθηκε να κλέψει κότες από αυλή όταν ο 35χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού τον πυροβόλησε με καραμπίνα σκοτώνοντάς τον. Στη συνέχεια μάλιστα ο δράστης φόρτωσε το πτώμα στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το πέταξε σε ρέμα!

Η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας Ρομά
«Λίγες ημέρες μετά την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ο.Η.Ε. για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού, ο κύκλος αίματος στην Ελλάδα του 2019 με ρατσιστικά και ξενοφοβικά κίνητρα και θύματα ανθρώπινες ψυχές που λιμοκτονούν και αναγκάζονται να «παραβατούν» για να προσφέρουν ένα κομμάτι ψωμί στις εξαθλιωμένες πολυάριθμες οικογένειές τους, δείχνει να μην έχει τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν δικαιολογούμε σε καμία περίπτωση κανένα είδος παραβατικότητας, αν και καταλαβαίνουμε απόλυτα πως πρόκειται για παραβατικότητα επιβίωσης, που οφείλεται πρωτίστως στην αμορφωσιά, την ακραία φτώχεια και την έλλειψη απασχόλησης, που κάποιοι θα έπρεπε αντί να κάνουν πάρτι με τους ευρωπαϊκούς πόρους, να έχουν φροντίσει, εδώ και δεκαετίες, να δώσουν ουσιαστικές λύσεις και πραγματικές διεξόδους στην ανθρωπιστική αυτή κρίση διαρκείας, που πλήττει βάναυσα και διαχρονικά τις κοινότητες των Ελλήνων Τσιγγάνων.



Καταδικάζουμε απερίφραστα βίαιες συμπεριφορές στα όρια της αυτοδικίας, που παραμερίζουν επιδεικτικά το Νόμο και την Δικαιοσύνη, σκορπίζοντας το Θάνατο με τόση ευκολία και βαρβαρότητα. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του ένοχου για το αποτρόπαιο αυτό ρατσιστικό έγκλημα και καλούμε τις τοπικές κοινωνίες, που δείχνουν και δικαιολογημένα εν μέρει να έχουν φτάσει στα όρια της ανοχής τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, να προβληματιστούν για τις βαθύτερες αιτίες και την αλήθεια σχετικά με το γιατί αυτοί οι άνθρωποι χρόνια τώρα βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας, θύματα έντονων προκαταλήψεων, πολλαπλού αποκλεισμού, ανέχειας, δυστυχίας και εξαθλίωσης και το γιατί η επίσημη πολιτεία κωφεύει στο να δώσει λύσεις και να εντάξει αυτές τις υπάρξεις, Έλληνες πολίτες κατά τα άλλα, ενός κατώτερου θεού, στον κοινωνικό ιστό».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την χτύπησαν, την χλεύασαν: Η Γκρέτα Τούνμπεργκ καταγγέλλει βασανιστήρια κατά την κράτησή της στο Ισραήλ

Πριν 7 ώρες

Πέντε μέρες με βασανιστήρια και κακομεταχείριση πέρασε σε φυλακή στο Ισραήλ η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Πέθανε ο Γιώργος Πιπερίδης, ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Lido με το θρυλικό τσουρέκι στο Παγκράτι

Χτες

Στην οδό Χρεμωνίδου, στην πόρτα του καταστήματος αναγράφεται σε χαρτί: `Κλειστό λόγω πένθους`

Λουίτζι Μαντζιόνε: Η ζωή του μέσα στη φυλακή ‑ Με 40.000 δολάρια στον λογαριασμό του

Χτες

Ο Λουίτζι Μαντζιόνε κατηγορείται για τη δολοφονία του CEO Μπράιαν Τόμπσον

Ο Μαρκ Ρούτε «ξεφτιλίζει» τον ρωσικό στρατό

Χτες

«Οι πιλότοι τους δεν ξέρουν να χειρίζονται τα μαχητικά και οι καπετάνιοι να ρίχνουν άγκυρα»

Λάρισα: Διακόπηκε η δίκη για τα βίντεο των Τεμπών ‑ Απέρριψε το αίτημα για αναβολή το δικαστήριο

Χτες

Η επόμενη δικάσιμος, όπως ανακοινώθηκε από το δικαστήριο, θα είναι στις 30 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί

Σοκαριστικές εικόνες: Πατέρας στο Νέο Ηράκλειο ξυλοφόρτωσε την 25χρονη κόρη του

Χτες

«Μπήκε στο μαγαζί, μου έχωσε 2 μπουνιές και με έφτυσε»

Χάος στον αγώνα Κατάρ ‑ ΗΑΕ: Συμπλοκές και επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο

Χτες

Το ματς που εξασφάλισε την πρόκριση του Κατάρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο σημαδεύτηκε από εντάσεις και συμπλοκές μεταξύ παικτών και φιλάθλων

Τoυρκία: Νέος νόμος του Ερvτoγάv στέλνει στη φυλακή ΛOATKI+ άτομα

Χτες

Τι προβλέπει το «11ο Πακέτο Δικαιοσύνης» - Οργή οργανώσεων και πολιτικών αναλυτών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.