E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έρχεται χιόνι σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα

Ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί

Έρχεται χιόνι σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 30/3/2019 | 09:34

Ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού η στιγμιαία ένταση του ανέμου έφτασε τα 149,7 χλμ/ώρα, με μέση τιμή δεκαλέπτου τα 8 μποφόρ, στην Παξιμάδα Καρύστου και στην Αράχωβα οι ριπές ξεπέρασαν τα 130 χλμ/ώρα, ενώ πάνω από 100 χλμ/ώρα καταγράφηκαν σε Μονεμβασιά, Γεράκι Λακωνίας, Πάρνηθα, Καβομαλιά, Πεντέλη, Πάτρα και Βίσσα Χίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στις Νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται σήμερα Σάββατο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια, όπου θα εκδηλωθούν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 17, στα δυτικά και νότια από 7 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 9 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν προοδευτικά μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Χιόνια σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια ενδέχεται να πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.