E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βαρουφάκης: Η αλήθεια για το «ριφιφί» στο νομισματοκοπείο που δεν έγινε ποτέ

Ο Τσίπρας μου είπε να πάρουμε τα 17 δισ. της ΤτΕ

Βαρουφάκης: Η αλήθεια για το «ριφιφί» στο νομισματοκοπείο που δεν έγινε ποτέ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση 6/4/2019 | 09:06

Τη δική του εκδοχή της ιστορίας για το «ριφιφί» στο νομισματοκοπείο που δεν έγινε ποτέ και τα 17 εκατομμύρια της Τράπεζας της Ελλάδος που υπήρχαν εκεί, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή BrainStorming του Action24 με τον Γιώργο Πιέρρο και τον Σταμάτη Ζαχαρό. Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως εκείνος είπε το όχι στο «ριφιφί» στο νομισματοκοπείο και όχι ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ», είπε αρχικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας ουσιαστικά την πραγματικότητα για το τι ήταν το «ριφιφί στο Νομισματοκοπείο».

«Είπα στον Τσίπρα, ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δρχ, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε», ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για την περίοδο των «κλειστών τραπεζών» ο Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για εσωτερική υπονόμευση από τον Γιάννη Δραγασάκη. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου να διαπραγματευτεί με τον Ντράγκι που ήταν έτοιμος να μας κλείσει τις τράπεζες και ταυτόχρονα πίσω από την πλάτη, στέλνεις μήνυμα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης (Γιάννης Δραγασάκης) απευθείας στον Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη! Είναι να κλέβεις τη σφεντόνα από τον Δαυίδ πριν μπει στο πεδίο μάχης με τον Γολιάθ» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.