E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση ο Ρωμανός

Η κρίσιμη απόφαση του Αρείου Πάγου

Ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση ο Ρωμανός
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/4/2019 | 11:05

Ένα βήµα πριν από την πύλη εξόδου της φυλακής βρίσκεται ο Νίκος Ρωμανός, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την προσφυγή του πριν από λίγες ημέρες, ζητώντας αναίρεση για τη κάθειρξη που του επιβλήθηκε, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου δεν είχε ειδική και εµπεριστατωµένη αιτιολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, στο Στ’ τµήµα του Αρείου Πάγου είχε προσφύγει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Νίκος Ρωμανός ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Πενταµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων, µε την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών για εκρήξεις, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του πριν από λίγες ημέρες, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου δεν είχε ειδική και εµπεριστατωµένη αιτιολογία όσον αφορά την απόρριψη της αναγνώρισης των ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούµενος, φέρνοντάς τον έτσι πιο κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Από εκεί και πέρα το επόμενο βήμα είναι η επιστροφή της υπόθεσης στο Εφετείο, όπου θεωρείται πολύ πιθανή η χορήγηση του ελαφρυντικού -µετά την κρίση του Αρείου Πάγου- της καλής συµπεριφοράς µετά την πράξη, γεγονός που θα «ρίξει» την ποινή των 18 ετών που του είχε επιβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να σημειωθεί πως τότε οι συνήγοροι του Νίκου Ρωµανού είχαν ζητήσει να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά των µη ταπεινών αιτίων, της καλής συµπεριφοράς µετά την πράξη και της µετεφηβικής ηλικίας, αφού δεν είχε συµπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του ούτε κατά την πρώτη αποδιδόµενη σε αυτόν πράξη, ούτε κατά την τελευταία.

Το δικαστήριο, όµως, τα απέρριψε όλα. Ο Νίκος Ρωμανός είναι σήμερα 25 ετών και κρατείται στις φυλακές του Κορυδαλλού. Από το 2013, που συνελήφθη, κατάφερε να τελειώσει το λύκειο -στο σχολείο των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα-, ενώ στη συνέχεια έδωσε Πανελλαδικές Εξετάσεις, αποσπώντας µία νίκη.

«Πέρασε» στη σχολή ∆ιοίκησης και Οικονοµίας του Τµήµατος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας και µέχρι σήµερα έχει πετύχει σε 20 µαθήµατα. Παρακολουθεί τη σχολή του φορώντας «βραχιολάκι» και δεν έχει παραβιάσει καµία εκπαιδευτική άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην προσφυγή που κατέθεσε µέσω του συνηγόρου του Θεόδωρου Μαντά αναφέρει, ωστόσο, ότι το Πενταµελές Εφετείο δεν δέχτηκε τους ισχυρισµούς του «µε µοναδικό σκεπτικό ότι η θετική του συµπεριφορά δεν εκτείνεται υπό καθεστώς ελευθερίας, αλλά εντός του καταστήµατος κράτησής του».

Παράλληλα ο Νίκος Ρωµανός επικαλείται ακόµη στην αίτηση αναίρεσης τις θέσεις που ανέπτυξαν στις προτάσεις τους οι εισαγγελείς των δικαστηρίων που δικαζόταν, οι οποίοι ζήτησαν την αναγνώριση του επίµαχου ελαφρυντικού αλλά και της ελαφρυντικής περίστασης που προέκυψε από το γεγονός ότι υπέδειξε κατά τη διάρκεια των εγκληµάτων του «υπεύθυνη συµπεριφορά και επιµέλεια µη προσβολής της ανθρώπινης ζωής και της σωµατικής ακεραιότητας επί εγκληµάτων εµπεριεχόντων ως αυτονόητη και σύµφυτη προς τη φύση τους τη διακινδύνευση των εννόµων αυτών αγαθών».

Αν και είχε κριθεί αθώος για το αδίκηµα της ένταξης σε τροµοκρατική οργάνωση (Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς), στο σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου για τις εκρήξεις, το δικαστήριο είχε κάνει λόγο για «ατοµική τροµοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τότε, σύµφωνα µε τους συνηγόρους του, υπήρχε µία κραυγαλέα αντίθεση, καθώς η αθώωση για συµµετοχή και ένταξη σε τροµοκρατική οργάνωση δεν µπορεί ταυτόχρονα να οδηγεί στην καταδίκη για ατοµική τροµοκρατία κατά το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα.

Πηγή: Έθνος

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Σήμερα

Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Σήμερα

Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Σήμερα

Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Σήμερα

Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Σήμερα

Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Σήμερα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Σήμερα

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.