E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προβληματισμός για τα νεκρά δελφίνια που ξεβράστηκαν στις ακτές του Αιγαίου

Κατά την διάρκεια της τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα»

Προβληματισμός για τα νεκρά δελφίνια που ξεβράστηκαν στις ακτές του Αιγαίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/4/2019 | 12:03

Αρκετά δελφίνια ξεβράστηκαν νεκρά τις τελευταίες εβδομάδες σε ακτές νησιών του Αιγαίου, κατά την περίοδο δηλαδή που βρισκόταν σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός ότι τα νεκρά δελφίνια δεν έχουν εμφανή ίχνη τραυματισμού, έχει προκαλέσει ανησυχία και ερωτηματικά.

Πρόκειται για δεκατρία δελφίνια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν νεαρής ηλικίας και δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τον θάνατο τους.

Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος, καθώς αυτή την περίοδο ο αντίστοιχος αριθμός νεκρών δελφινιών αντιστοιχεί συνήθως σε δύο νεκρά δελφίνια, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, τα έξι από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια Ερευνών του Ινστιτούτου, Αναστασία Μήλιου, πρόκειται για δελφίνια που δεν φέρουν ίχνη ηθελημένης θανάτωσης, ούτε κάποιας σοβαρής ασθένειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», ο θάνατος τους πιθανόν συνδέεται με τη συνεχή και ανεξέλεγκτη χρήση σόναρ που έκαναν οι Τούρκοι κατά τη διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», καθώς πάνω από εκατό πλοία κατέπλευσαν στο Αιγαίο, ενώ έγιναν και βολές με πραγματικά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σενάριο αυτό ενισχύεται τόσο από τα σημεία στα οποία εκβράστηκαν τα νεκρά δελφίνια, όσο και από τη χρονική περίοδο του θανάτου τους, καθώς συμπίπτει χρονικά με την τουρκική άσκηση.

Ερευνες έχουν καταδείξει ότι η χρήση σόναρ προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση, με καταστροφικές συνέπειες στο θαλάσσιο οικοσύστημα και κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Σήμερα

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Σήμερα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.