E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κατερίνη: Σοκαρισμένη η 82χρονη με την παραπομπή της σε δίκη για τα χόρτα που πουλούσε στη λαϊκή

«Πουλούσε τα χόρτα για να στείλει χαρτζιλίκι στα εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο»

Κατερίνη: Σοκαρισμένη η 82χρονη με την παραπομπή της σε δίκη για τα χόρτα που πουλούσε στη λαϊκή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/4/2019 | 08:14

Η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού που στέλνει στο εδώλιο ηλικιωμένους βιοπαλαιστές φαίνεται πως δεν εξαντλήθηκε στην 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 82 ετων θα καθίσει στο σκαμνί γιατί είχε το …θράσος να πουλά χόρτα στο κέντρο της Κατερίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας, όχι μόνο θα δικαστεί στις 7 Ιουνίου, αλλά πλήρωσε και το διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ για τα 6 κιλά χόρτα που πουλούσε όταν τη συνέλαβαν στην Κατερίνη. Ο γιος της, Αναστάσιος Αλχαζίδης, μίλησε στο για την περιπέτεια που περνά η οικογένειά του και ξέσπασε για την αδικία του κράτους απέναντι στη βιοπαλαιστή μητέρα του:

Ο γιος της 82χρονης, Αναστάσιος Αλχαζίδης
«Αυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής. Ήξερα, ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα, μετά και από τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017» λέει στο protothema.gr o γιος της 80χρονης γυναίκας, Αναστάσιος Αλχαζίδης.

Η ίδια η ηλικιωμένη που κατηγορείται ανέφερε: «Εμείς μάθαμε τις υποχρεώσεις μας να τις πληρώνουμε και να μην τις αφήνουμε στα παιδιά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αλχαζίδης επισήμανε επίσης:«Η μητέρα μου προτίθεται να παραστεί κανονικά στο δικαστήριο , χωρίς δικηγόρο γιατί η ίδια πιστεύει ότι το δίκιο είναι με το μέρος της, ευελπιστώντας πως η λογική και η ηθική θα υπερισχύσει του γράμματος του νόμου».


Ο ίδιος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι θεωρεί αδικία την περιπέτεια της μητέρας του:

«Aυτή η περιπέτεια έχει κοστίσει στη μητέρα μου, η οποία αδυνατεί να πιστέψει πως στα 82 της χρόνια, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, για πώληση 6 κιλών προϊόντων μαναβικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Τα όργανα της τάξης από την στιγμή που υπήρχε καταγγελία είχαν την υποχρέωση πάνε επιτόπου και να εφαρμόσουν τον νόμο .

Μέχρι εδώ όλα καλά αρκεί με τον ίδιο ζήλο αυτό να γίνετε και σε όλες τις υπόλοιπες καταγγελίες και ιδιαίτερα όταν αφορούν σημαίνοντα πρόσωπα τόσο της τοπικής μας κοινωνίας όσο και ευρύτερα. Αυτό το αφήνω στην κρίση του καθενός από εμάς .

2) Αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο κάνει περιουσία αλλά γιατί αυτό της δίνει ΖΩΗ και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένειά της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά το μεγάλο της αμάρτημα ήταν πως δεν έβαλε την ουρά στα σκέλια και δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω "διαδικαστικά" όπως έμαθα .

Έκανε αυθόρμητα αυτό που ένιωθε εκείνη τη στιγμή και όπως ακριβώς θα έκανε ο καθένας από εμάς που έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια .

Αρνήθηκε να ακολουθήσει τα όργανα στο τμήμα γιατί εκείνην την στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και εν πάση περιπτώσει θιγόταν η αξιοπρέπειά της .

Και καλά θα κάνουν όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες που δίνουν τις εντολές στους ένστολους να λαμβάνουν υπ' όψιν τους και το περί δικαίου αίσθημα .

Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το "μεγάλο έγκλημα" που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειά του, έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας .

Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα ΜΑΝΑ και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο .

Είμαι πολύ περήφανος που η "Μάνα" μου δεν γονάτισε στις επιταγές αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει τα τελευταία χρόνια και δεν τους "προσκύνησε"...»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Χτες

Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Ίλιον: Κάλεσαν διασώστη σε κέντρο διασκέδασης και αυτός πήρε το μικρόφωνο και τραγουδούσε!

Χτες

Αδιανόητο περιστατικό στο Ίλιον ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΕΚΑΒ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.